Προορισμοί στην Ελλάδα

loogoo

Προορισμοί στην Ελλάδα : Πάρος

parosnewonetop
   Η πανέμορφη Πάρος βρίσκεται στο κέντρο του Κυκλαδικού συμπλέγματος, στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.
 
   Αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών, αφού συνδυάζει μοναδικά τοπία και νησιώτικη ατμόσφαιρα, γοητεύοντας κάθε επισκέπτη.

   Η Παροικιά, η μαγευτική πρωτεύουσα και κεντρικό λιμάνι της Πάρου, διαθέτει ένα αμάλγαμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, υπέροχης φιλοξενίας και έντονης διασκέδασης.

   Η Νάουσα, ο δημοφιλής και πολύ γραφικός οικισμός στη βόρεια Πάρο, είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις των Κυκλάδων.
 
   parosnewone2Απαραίτητη προϋπόθεση για να γνωρίσει κάποιος την Πάρο, είναι να επισκεφθεί τα χωριά της, όπως τους ήσυχους, παραθαλάσσιους οικισμούς του Πίσω Λιβαδιού, του Δρυού και της Αλυκής, τα γραφικά ορεινά χωριά των Λευκών, της Μάρπησσας και του Κώστου, καθώς και το πολυσύχναστο θέρετρο “Punta Beach”.
 
   Η απέραντη παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής είναι πολύ οργανωμένη, με σχολές και κλαμπ ιστιοσανίδας. Εδώ διοργανώνεται η ετήσια διεθνής εκδήλωση ιστιοσανίδας που ονομάζεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της PWA (Professional Windsurfers Association).
 
   Πρόκειται για το μοναδικό επαγγελματικό αγώνα στην Ελλάδα, ο οποίος διεξάγεται στην Πάρο κάθε χρόνο, στις αρχές Αυγούστου. Οι άριστες συνθήκες της παραλίας, τόσο σε αθλητικό επίπεδο, όσο και σ' επίπεδο υποδομής και οργάνωσης, την καθιέρωσαν ως επίσημο χώρο αγώνων της PWA κι έναν από τους τρεις καλύτερους χώρους στον κόσμο.
 
   parosnewone4Υπάρχουν πολλές μαγευτικές παραλίες κατά μήκος της ακτής της Πάρου. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες και διαθέτουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, εστιατόρια, καφετέριες, beach bar και ξενοδοχεία. Στη δυτική πλευρά βρίσκονται οι παραλίες της Αγίας Ειρήνης, του Κριού, των Λιβαδιών, του Μαρτσέλλου και του Παρασπόρου, ενώ κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού υπάρχουν οι παραλίες του Αμπελά, του Δρυού, του Λογαρά, του Μώλου, του Πίσω Λιβαδιού και της Πούντας.
 
   Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Πάρο να ξεχωρίζει είναι η έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού.

   Τα περισσότερα κλαμπ, μπαράκια και καφέ είναι συγκεντρωμένα στους οικισμούς της Παροικιάς, που είναι και πρωτεύουσα του νησιού, και της Νάουσας, η οποία είναι ένα γραφικό λιμανάκι στη βόρεια πλευρά του νησιού
 
   Το νησί της Πάρου φημίζεται για τους εξαίρετους αρχαιολογικούς του χώρους και τα θαυμάσια αξιοθέατα που πραγματικά αξίζει να επισκεφθείτε όπως εκκλησίες. Κάστρα και μουσεία.

   Εκτός από την Πάρο, ενδιαφέροντα αξιοθέατα υπάρχουν και στην Αντίπαρο καθώς και στο Δεσποτικό, ένα νησάκι κοντά στην Αντίπαρο.
 
 nausaparo
plaz paro
navodi 

Προορισμοί στην Ελλάδα