Slideshow κείμενα

loogoo

The Return Of The King

lordoftheringsbanner3

   Στην «Eπιστροφή του Βασιλιά» παρακολουθούμε τις παράλληλες πορείες της διαλυμένης πλέον Συντροφιάς στην προσπάθεια τους να σταματήσουν τα σχέδια του Σάουρον για επέκταση του σε όλη τη Μέση Γή.
 
Ο Γκάνταλφ στη Μίνας Τίριθ
  3.1 Μετά το θρίαμβο στο φαράγγι του Χελμ και το πέρασμα από το ισοπεδωμένο Άιζενγκαρντ, ο Γκάνταλφ πρέπει να αναχωρήσει για την πόλη της Μίνας Τίριθ για να ανατρέψει τα σχέδια του Σάουρον. Άλλοτε καμάρι της Γκόντορ, η «Λευκή Πόλη» απέχει πολύ από τις παλιές ένδοξες μέρες και περιμένει αβοήθητη να την πλακώσει το σκοτάδι της Μόρντορ που πλησιάζει απειλητικά. Ο επίτροπος της, ανίκανος να διαχειριστεί την κατάσταση αρκείται στο να θρηνεί και να σκαρφίζεται συνομωσίες. Αυτή τη κατάσταση θα προσπαθήσει να αλλάξει ο Γκάνταλφ που φτάνει με κεκτημένη ταχύτητα μαζί με τον μικρό γκαφατζή Πίπιν.

Η επιστράτευση του Ρόχαν
   Ο βασιλιάς Θέοντεν ανταποκρίνεται! Οι ψυχρές σχέσεις της Γκόντορ με το Ρόχαν φαίνονται να μένουν στην άκρη καθώς η διαφαινόμενη πτώση στη Μίνας Τίριθ θα σημάνει το τέλος της Μέσης Γής όπως την ξέρουν όλοι. Ο Μέρι προσπαθεί να στρατολογηθεί με τους Ροχίριμ, τους επίλεκτους ιππείς του βασιλιά, ενώ ο Άραγκορν παίρνει μια αμφιλεγόμενη απόφαση. Αποφασίζει να πάρει το δικό του δρόμο για τη Μίνας Τίριθ.
3.2
 
Τα μονοπάτια των νεκρών
«Απ' τις στάχτες φωτιά θα ξεπηδήσει
Ένα φως από το σκοτάδι θα βγει
Το σπαθί που έσπασε θα ξανακολλήσει
Κι ο δίχως στέμμα βασιλιάς θα γενεί»
 
   Ο λόγος για τον Άραγκορν που καλείται να εκπληρώσει το πεπρωμένο του. Με το ξαναφτιαγμένο σπαθί που παλιότερα ο Ισίουλντουρ νίκησε τον Σάουρον διεκδικεί να επιστρέψει στη Γκόντορ σαν βασιλιάς και να αποκαταστήσει την τάξη. Ο Γκίμλι και ο Λέγκολας τον ακολουθούν στο τολμηρό σχέδιο του. Σκοπός του είναι να φέρει βοήθεια που ποτέ δε θα περίμενε κανείς. Να οδηγήσει τον πιο φονικό στρατό που υπήρξε ποτέ προς τη σωτηρία της Μίνας Τίριθ.

Η πολιορκία της Μίνας Τίριθ
3.4   Η κορύφωση της τριλογίας! Όλη η Μέση Γη βρίσκεται εκεί, για να γείρει μία και καλή την πλάστιγγα υπέρ της μίας πλευράς ή της άλλης. Οι στρατιές του Σάουρον αποτελούνται από αμέτρητα όρκ αλλά και από ανθρώπους του Νότου και της Ανατολής που δείλιασαν μπροστά στη δύναμη του Σκοτεινού Άρχοντα. Όλοι αυτοί οδηγούνται από το πιο θανατηφόρο υπηρέτη του Σάουρον, το Μάγο Βασιλιά της Άνγμαρ. Απέναντι τους, στρατιώτες από όλες τις επικράτειες της Γκόντορ με ηγέτη τους το Γκάνταλφ. Ο στρατός του Θέοντεν δίνει μάχη με το χρόνο για να φτάσει πριν να είναι πολύ αργά στην πολιορκούμενη πόλη. Τα τείχη της Λευκής Πόλης επανδρωμένα με ιππότες, τοξότες και απλούς πεζικάριους, είναι αυτά που θα προσπαθήσουν να κρατήσουν απ’ έξω τους καταπέλτες τους κριούς και την θάλασσα από τα όρκ και τους συμμάχους τους.
 
Το άντρο της Σέλομπ
   Το Γκόλουμ οδηγεί το Φρόντο και το Σαμ στη Μόρντορ όπως έχει ορκιστεί αλλά δεν πείθει το Σαμ με την αφοσίωση του. Πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου να δείξει το δόλιο και ύπουλο χαρακτήρα του. Με το δαχτυλίδι να «βαραίνει» όλο και περισσότερο το δακτυλιδοκουβαλητή, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ο πιστός Σαμ για να βοηθήσει. Η ψυχολογική κούραση του Φρόντο αυξάνεται πλέον με γεωμετρική πρόοδο και όσα βήματα κάνει προς το Βουνό του Χαμού τόσο αυτό φαίνεται να απομακρύνεται.

Γιώργος Ρίσκας
Βασίλης Πανταζόπουλος
 
Κλικάρετε τη φωτογραφία για να οδηγηθείτε στην αρχική σελίδα
basicphotodown