Slideshow κείμενα

loogoo

The Fellowship Of The Ring

lordoftheringsbanner2

Οι Χόμπιτ
1.1 2   Με το ξεκίνημα της ταινίας γνωρίζουμε τους «καλοπερασάκηδες» του Τόλκιν. Τα χόμπιτ ή αλλιώς, τους λεγόμενους «μικρούληδες» Πρόκειται για φιλειρηνικά πλάσματα που ζουν απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο στο επαρχιακό Σάιρ. Πάνε πολλά χρόνια που ο Μπίλμπο έχει γυρίσει από τις περιπέτειες του και έχει εγκατασταθεί και πάλι στο όμορφο σπίτι του. Τα ταξίδια και οι θρυλικές περιπέτειες στις οποίες έχει εμπλακεί όταν ήταν νέος τον καθιστούν από μόνα τους ως τον πιο ξεχωριστό ανάμεσα στους χόμπιτ. Μα τα χρόνια αυτά έχουν περάσει και στο ξεκίνημα τις ταινίας έχει φτάσει αισίως τα εκατοστά ενδέκατα γενέθλια του. Ωστόσο, το αίμα του ακόμα βράζει και αποφασίζει να τα αφήσει όλα πίσω του και να φύγει για νέες περιπέτειες. Αφήνει όλη την περιουσία του, στο θετό ανιψιό του, Φρόντο και φεύγει χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν.

Το Ένα δαχτυλίδι
1.2   Ο Φρόντο όμως εκτός από το όμορφο σπίτι του θείου του κληρονομεί και ένα μεγάλο πρόβλημα. Ανάμεσα στα υπάρχοντα του θείου του υπάρχει ένα μυστηριώδες δαχτυλίδι το οποίο θα έρθει να ταράξει και να αλλάξει για πάντα την ήρεμη ζωή του Φρόντο. Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος, ο μοναδικός μάγος που έχει σχέσεις με τους χόμπιτ καταλαβαίνει γρήγορα ότι δεν πρόκειται για ένα απλό δαχτυλίδι και επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο. Πρόκειται για το Ένα δαχτυλίδι που σφυρηλάτησε ο Σκοτεινός Άρχοντας Σάουρον με σκοπό να ελέγξει όλα τα υπόλοιπα δαχτυλίδια της δύναμης και να κατακτήσει ολόκληρη τη Μέση Γή. Αν και ο Σκοτεινός Άρχοντας ηττήθηκε στο παρελθόν, το πνεύμα του επέζησε και πλέον το μόνο που χρειάζεται για να αποκτήσει την πλήρη δύναμή του είναι αυτό το δαχτυλίδι. Γι’ αυτό το λόγο και ο Σάουρον έχει εξαπολύσει τους πιστούς υπηρέτες του για να του το φέρουν. Αυτό που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα είναι ότι το δαχτυλίδι έχει δική του βούληση και θέλει να επιστρέψει στο δημιουργό του, οπότε θα προσπαθήσει να παγιδεύσει και βλάψει και να προδώσει οποιονδήποτε άλλο επίδοξο αφέντη.

Ο δακτυλιδοκουβαλητής
1.3 2   Ο Φρόντο αναλαμβάνει το πολύ δύσκολο έργο να κουβαλήσει το δαχτυλίδι και να πορευτεί σύμφωνα με το σχέδιο του Γκάνταλφ. Βέβαια, δεν είναι μόνος του σε αυτό το ταξίδι. Θα έχει στο πλευρό του το πιστό του φίλο Σαμ αλλά και τους γκαφατζήδες φίλους του Μέρι και Πίπιν. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια στο δρόμο τους από πολύ νωρίς καθώς οι κατάσκοποι του Σάουρον συνεχώς εντοπίζουν τα ίχνη τους. Μετά από αρκετές αναποδιές και καθώς αναπάντεχα γεγονότα φαίνεται να εμποδίζουν την περαίωση των σχεδίων τους, η εμφάνιση του Άραγκορν ή «Γοργοπόδαρου» φαίνεται να είναι ότι καλύτερο τους συμβαίνει καθώς αναλαμβάνει να τους οδηγήσει μέχρι το Σκιστό Λαγκάδι, στο σπίτι του Έλροντ του μισό-ξωτικού όπου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τύχη του δαχτυλιδιού.
 
Η συντροφιά του Δακτυλιδιού
1.4   Η συγκέντρωση νάνων, ξωτικών, ανθρώπων αλλά ακόμα και χόμπιτ σε ένα συμβούλιο προμηνύει πως κάτι πολύ σημαντικό θα αποφασιστεί. Ο Άρχοντας Έλροντ εξηγεί στο αποσβολωμένο κοινό ότι το δαχτυλίδι πρέπει να καταστραφεί στη Μόρντορ, τη χώρα του Σκοτεινού Άρχοντα Σάουρον, στο βουνό του χαμού εκεί όπου δημιουργήθηκε. Και ο Μπόρομιρ, γιος του επιτρόπου της Γκόντορ λέει αυτό που σκέφτονται οι περισσότεροι «Δεν πάει κανείς τόσο απλά στη Μόρντορ. Οι Μαύρες Πύλες της δεν φυλάγονται μόνο απ' τους Ορκ. Υπάρχει Κακό εκεί που δεν κοιμάται ποτέ. Και το μεγάλο Μάτι πάντα παρατηρεί. Είναι μια άγονη γη γεμάτη φωτιά, στάχτη και σκόνη. Ως κι ο αέρας που αναπνέεις είναι γεμάτος δηλητήριο. Ούτε με χίλιους άντρες δεν γίνεται αυτό. Είναι τρέλα». Ο Φρόντο βρίσκει το (ανέλπιστο για ένα συνηθισμένο χόμπιτ) θάρρος να αναλάβει να κουβαλήσει αυτός το δαχτυλίδι μέχρι το βουνό του Χαμού. Αφού παίρνει την συγκατάθεση του Συμβουλίου, σχηματίζεται η Συντροφιά του Δακτυλιδιού από εννέα μέλη τα οποία εκπροσωπούν όλους τους ελεύθερους λαούς της Μέσης Γής. Και έτσι η πορεία προς αυτή την «τρελή» αποστολή ξεκινάει.
 
Γιώργος Ρίσκας
Βασίλης Πανταζόπουλος
 
Κλικάρετε τη φωτογραφία για να οδηγηθείτε στην αρχική σελίδα
basicphotodown