= Winter’s Verge - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Winter’s Verge - Η συνέντευξη

 
   Οι Winter’s Verge κυκλοφορούν ένα concept album και ξετρελαίνουν τη Μέταλ κοινότητα! Το “The Ballad Of James Tig” διαθέτει ένα θαυμάσια λιμπρέτο, ακόμα πιο θαυμάσια μουσική και μουσικούς που έχουν υπερβάλει εαυτόν και μάλιστα το καταχάρηκαν. Ήλθαμε σε επικοινωνία με το συγκρότημα και μάθαμε τα μυστικά του γύρω από το δίσκο, τον τρόπο σύνθεσης και συγγραφής, το άλμπουμ, το βιβλίο, τα πλάνα για τη μετά ιό εποχή. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
wintersverge2033
Τι ανταπόκριση έχει μέχρι σήμερα το “The Ballad Of James Tig”; Πώς το έχουν υποδεχθεί κοινό και Τύπος;
Μέχρι στιγμής η συντριπτική πλειοψηφία των αντιδράσεων είναι άκρως θετική, με πολλούς reviewers να αγκαλιάζουν το θεματικό χαρακτήρα του δίσκου, αλλά και τη μουσική δομή, που βασίζεται τόσο στο Metal, όσο και στο συμφωνικό κομμάτι. Αρκετός κόσμος λατρεύει και την ιστορία αλλά και τον τρόπο που εμείς τη μεταφέρουμε στα αυτιά τους! Μέχρι στιγμή είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την αντίδραση.

Πώς γεννήθηκε η σκέψη για την ιστορία του δίσκου; Πώς αποφασίσατε να κάνετε ένα concept άλμπουμ;
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Χαραλάμπους (ιδρυτικό μέλος και φρόντμαν) εκμυστηρεύτηκε στο Φρίξο Μασούρα (ο οποίος βοηθάει στον εμπλουτισμό και τη δημιουργία του κόσμου των Winter’s Verge, έχοντας ήδη γράψει την ιστορία του ‘Wolves Of Tiberon”, αλλά και χαρίζοντας την φωνή του στα πέντε κομμάτια διήγησης) πως θέλει να γράψει ένα «κινηματογραφικό» άλμπουμ. Ο Φρίξος ετοίμασε πέντε διαφορετικά loglines (βασικές ιδέες) και επιλέχθηκε μία, που έτυχε να είναι το «The Ballad Of James Tig». Το ότι ο δίσκος θα ήταν concept ήταν σίγουρο από την αρχή, συνεχίζοντας αυτό που ξεκινήσαμε με το “Wolves Of Tiberon”. Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία του δίσκου είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα που έγραψε ο Φρίξος, που παρείχε παράλληλα και τα λόγια του άλμπουμ. Το κάθε κομμάτι ισοδυναμεί με ένα κεφάλαιο του βιβλίου και αυτό είναι ένα εντελώς καινούργιο στοιχείο, με το οποίο πειραματιστήκαμε.

Πόσο καιρό σας πήρε να ολοκληρώσετε το άλμπουμ; Από τη στιγμή που ξεκινήσατε να συνθέτετε μέχρι τη στιγμή που είχατε ολοκληρωμένο το προϊόν στα χέρια σας.
Όλη η διαδικασία διήρκησε τουλάχιστον δυόμιση χρόνια, από την ώρα που είχαν την κουβέντα ο Γιώργος με τον Φρίξο, μέχρι να έχουμε το δίσκο στα χέρια μας!
 

Θα κάνετε κάποιο βίντεο για το άλμπουμ; Έχετε κατασταλάξει όσον αφορά το τραγούδι;
Έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο single (το «I Accept») στο Youtube, ενώ κυκλοφορήσαμε και το πρώτο μας videoclip εδώ και έξι χρόνια. Γνωρίζαμε εξ αρχής πως το κομμάτι που θα γυριζόταν θα ήταν το «Blood On The Foam», λόγω του ύφους του κομματιού αλλά και της σημασίας του στην ιστορία.

Δυστυχώς, η πανδημία έχει παγώσει τα πάντα στους συναυλιακούς χώρους. Πώς σκέφτεστε να υποστηρίξετε το δίσκο σας, όσον αφορά LiVE εμφανίσεις; Έχετε πάει τα πάντα για το 2021;
Όπως είπατε, δυστυχώς, δεν μπορείς καν να κάνεις κάποια σχέδια, ούτε για το φετινό χειμώνα, αλλά ούτε και για το 2021. Για αρχή μοιραστήκαμε δυο singles με τον κόσμο, το «I Accept» και το «Blood On The Foam», ενώ με την κυκλοφορία του δίσκου, το μεγάλο πακέτο θα συμπεριλαμβάνει το CD, αλλά και το βιβλίο, για να μπορεί να ζήσει ο καθένας και η καθεμιά την ιστορία του James, τόσο ηχητικά αλλά και μέσα από τις σελίδες.

Τι θα λέγατε ότι είναι αυτό που κάνει το άλμπουμ να ακούγεται τόσο ιδιαίτερο; Ο ήχος, οι χροιά της φωνής, οι συνθέσεις;
Για πρώτη φορά ο Γιώργος εμπιστεύεται κάποιον άλλο για τη στιχουργία και αυτό τον ελευθέρωσε και τον έκανε να δει εντελώς μουσικά το όλο εγχείρημα. Ταυτόχρονα, ο Γιώργος και ο Φρίξος δούλεψαν νύχτες ατελείωτες, για να δέσουν με τον καλύτερο τρόπο το στίχο με τη μουσική, έτσι ώστε το κάθε δευτερόλεπτο να αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό που θέλει να μεταφέρει το συγκρότημα στον ακροατή. Από το συνδυασμό των έντονων συμφωνικών στοιχείων με το Metal, την προσεκτική και δυνατή ερμηνεία του Γιώργου αλλά και της Teodora, που είναι η Nina μας, μέχρι και τις συνθέσεις, ο δίσκος αυτός φέρνει κάτι εντελώς διαφορετικό στο τραπέζι από οποιοδήποτε άλλο άλμπουμ μας στο παρελθόν.
 
wintersverge2031
Ευχαριστημένοι με τη δισκογραφική σας; Σας προσέχουν όπως πρέπει;
Μέχρι στιγμής όλα καλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας. Η Pride and Joy είναι πάντα δίπλα μας, ενώ δεν σταματάει λεπτό να μας «σπρώχνει»! Είμαστε σίγουροι πως αν δεν υπήρχε ο covid-19 θα είχαμε ήδη οργανώσει μεγάλα πράγματα με την εταιρεία για τη χειμερινή περίοδο.

Ποια η κινητήρια δύναμη πίσω από τη μπάντα; Τι είναι αυτό που σας κάνει να συνεχίζετε να δημιουργείτε μουσική;
Καταρχάς η αγάπη μας για το Metal μας ωθεί σε κάθε μας βήμα. Αυτή είναι η βάση και κατά δεύτερο λόγο το πάθος που τρέφουμε όλοι για τη φαντασία και την ελευθερία που χαρίζει στο δημιουργό, για να διηγηθεί επικές, βαθυστόχαστες, αλλά πάντα ανθρώπινες ιστορίες. Μπορεί να έχουμε κάποια νέα μέλη, ωστόσο η βάση του συγκροτήματος είναι η ίδια εδώ και πολλά χρόνια, ενώ οι νέες προσθήκες έχουν ενταχθεί και δέσει σχεδόν αμέσως με το σύνολο. Και όπως πάντα, η εξέλιξη είναι το μονοπάτι που πρέπει να βαδίζουμε. Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι, πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς, δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα, όπως αυτό που κάνουμε τώρα με το «The Ballad Of James Tig». Αυτό μας σπρώχνει μπροστά συνεχώς. H θέληση για εξέλιξη και βελτίωση.

Κώστας Κούλης
 
wintersverge2032
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις