= Συνέντευξη με τους Warship
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Warship

 
   Όταν μου ήλθε το άλμπουμ έκατσα – κλασσικά – και έψαξα το αρχείο μου. Και βρήκα την κριτική για το πρώτο άλμπουμ των παιδιών. Δόξα τω Dio, το Αλτσχάιμερ δεν με έχει επισκεφθεί ακόμα και θυμάμαι μπάντες και δίσκους. Η μπάντα του Καπετάν Φόρη επιστρέφει, ο δεύτερος δίσκος είναι γεγονός και οι ερωτήσεις που ακολουθούν… αυτές είναι απλά το αυτονόητο. Διαβάστε προσεκτικά και σπεύστε να ακούσετε προσεκτικότερα. Υπάρχει κάτι το αγνό στην προσπάθεια, στον αγώνα αυτής της μπάντας. Είναι η για-πάντα-έφηβη καρδιά, είναι η αγάπη για το ΜΕΤΑΛ, είναι ο ενθουσιασμός της δημιουργίας. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου, χάρη στην οποία έγινε δυνατή η πραγματοποίηση αυτής εδώ της συνέντευξης.
 
warship01
Πώς είναι τα πράγματα στη μπάντα αυτήν την περίοδο;
Η μπάντα έχει τελειώσει με το δεύτερο άλμπουμ και έχει αρχίσει τις ηχογραφήσεις για το τρίτο. Σαν συγκρότημα βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο παιξίματος και συνεργασίας, με μέλη τους Καπετάν Φόρη Ντρίκο (κιθάρα - φωνή), Κώστα Εμμανουηλίδη (μπάσο) και Δημήτριο Μπεχράκη (ντραμς). Φυσικά πάνω από όλα το διασκεδάζουμε αφάνταστα.
 
Νέο άλμπουμ. «The Second Wave». Ποιες είναι οι σκέψεις σας και η δική σας κριτική στο εν λόγω άλμπουμ;
Στο νέο άλμπουμ τα δώσαμε όλα. Δεν ξέρουμε αν σας αρέσει (s.s. η συνέντευξη έλαβε χώρα πριν τη δημοσίευση της κριτικής), αλλά όλη η ψυχή και η καρδιά μας βρίσκεται μέσα σε αυτό το άλμπουμ.
 
Πόσο καιρό σας πήρε η σύνθεση των κομματιών σας;
Όχι πάνω από δυο μήνες. Ήταν ένα διάστημα όπου είχαμε έμπνευση και έτσι δεν αργήσαμε να γράψουμε τα κομμάτια.
 
Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;
Τα θέματά μας είναι από την καθημερινότητα, την ιστορία, τη φύση και γενικά αυτό που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον καταγράφεται και αναλύεται. Τα συναισθήματα που αναπτύσσονται από αυτό γίνονται μουσική. Εάν αυτό που νιώθουμε μπορεί να γραφτεί σε στίχους το κάνουμε, εάν όχι, η μουσική μιλάει από μόνη της.
 
warship02
 
Μιλήστε μας λίγο για τη διαδικασία των ηχογραφήσεων.
Οι ηχογραφήσεις έγιναν σε home studio. Μαζί με τη δημιουργία του άλμπουμ φτιάξαμε και το στούντιό μας. Αν και πολλές φορές ήθελα να πετάξω τον υπολογιστή από το παράθυρο καταφέραμε και λύσαμε όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και φτάσαμε αισίως στην κυκλοφορία του άλμπουμ.
 
Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας μετά από κάποια χρόνια;
Ξαπλωμένοι ανάσκελα σε ήσυχο περιβάλλον αλλά λίγο στρυμωγμένοι… (σ.σ. ο Φόρης πετάγεται και λέει «Μπαντάρα...»)
 
Ποια είναι η γνώμη σας για τη μουσική σκηνή στην Ελλάδα;
Δεν υπάρχει μουσική σκηνή στον χώρο του METAL. Πέρα από κάποιες αναλαμπές ορισμένων πραγματικά αξιόλογων συγκροτημάτων με ιδιωτική πρωτοβουλία, ό,τι κίνηση υπάρχει σήμερα είναι για να κερδοσκοπούν βραχυπρόθεσμα κάποιοι εις βάρος των μουσικών. Καλό θα ήταν κάποιοι να αρχίζουν να προωθούν τις μπάντες που υπάρχουν εδώ στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά που κρατούν μόνα τους μπάντες. Μην το βάζετε κάτω με τίποτα!
 
 
Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον των Warship;
Έχουμε ξαναπεί ότι οι Warship έχουν βάλει τον πήχη ψηλά. Το σχέδιο είναι ένα, να φτάσουμε στην κορυφή.
 
Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος δικός σας.
Είμαστε οι Warship και αποστολή μας είναι να παίζουμε αγνό και παραδοσιακό Heavy Metal. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν τη μπάντα να φτάσει μέχρι εδώ και το ταξίδι συνεχίζεται.

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα