= Warrior Path - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Warrior Path - Η συνέντευξη

 
   Ένας επικός χείμαρρος είναι το “The Mad King”, το ολοκαίνουργιο άλμπουμ των Warrior Path. H ελληνική μπάντα πραγματικά αρίστευσε με αυτή τη δουλειά της, η οποία συνδυάζει τη μελωδία με τη δύναμη και την ΚΑΛΗ γνώση μουσικής με την άψογη μεταδοτικότητα. Πρόκειται για έναν δίσκο που θα συζητηθεί και θα ακουστεί πολύ και φανταστείτε ότι είμαστε μόνο στην αρχή. Επικοινωνήσαμε με το συγκρότημα και ο Ανδρέας Σινάνογλου, ο στιχουργός, συνθέτης και mastermind, μας γνωρίζει όλα όσα θέλαμε να μάθουμε και κάτι περισσότερο. Απλά μαθήματα επικής δημιουργίας και ίσως να γράφω και λίγα.
 
warriorpath2157
 
Τι ανταπόκριση έχει ως τώρα το άλμπουμ; Τι φτάνει σε σας από τον Τύπο και τον κόσμο;
Η ανταπόκριση, για ακόμη μια φορά, είναι πραγματικά απίστευτη! Το άλμπουμ πουλάει από την πρώτη μέρα σαν τρελό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι και σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!
 
Είναι ένας απίστευτα επικός δίσκος ο “The Mad King”. Ήταν από την αρχή αυτό που θέλατε να κάνετε;
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ναι, θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο μας άλμπουμ. Πιστεύω πως δημιουργήσαμε έναν πιο προσωπικό ήχο αυτή τη φορά. Η παραγωγή είναι πιο επιθετική και οι μπαλάντες και τα πολλά ακουστικά μέρη έχουν αντικατασταθεί από epic/heavy riffs.
 
Είναι concept album; Και ίσως μια αλληγορία για τους σύγχρονους βασιλιάδες, μονάρχες και «εκλεγμένους»;
Μπορεί να φαίνεται σαν ένα concept άλμπουμ αλλά δεν είναι. Δεν αναφερόμαστε στις περιπέτειες ενός τρελού Βασιλιά. Οι στίχοι μας έχουν πάντα μια αλληγορική προσέγγιση σε καθημερινές δυσκολίες ή προσωπικά θέματα και το κάθε κομμάτι έχει τη δική του ιστορία και το δικό του μήνυμα που αφήνει. Για παράδειγμα, το κομμάτι "The Mad King" αναφέρεται στη θυσία ενός βασιλιά, με αντάλλαγμα την ειρήνη και την ευημερία στο βασίλειό του, την οποία όμως πλήρωσε με την τρέλα του. Κάθε επιλογή έχει και το τίμημά της.
 
warriorpath2156
 
Προτίθεστε να κάνετε κάποιο βίντεο ακόμα για το “The Mad King”;
Το σκεφτόμαστε για τον αν θα κάνουμε κάτι ακόμα. Ίσως κάνουμε κάποιο lyric βίντεο. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο χρειάζεται να κάνουμε άλλο ένα στη φάση που είμαστε, αλλά θα δούμε.
O Bob Katsionis όχι μόνο έχει αναλάβει την παραγωγή, αποτελεί και μέλος της μπάντας. Η εμπειρία να δουλεύετε μαζί του;
Ο Bob είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και τρομερός μουσικός και από την αρχή οι συμβουλές του και η βοήθειά του γενικότερα ήταν πολύτιμες. Περνάμε πολύ ευχάριστα κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και κατανόηση. Είναι από τους ανθρώπους που τους λες ένα πράγμα και καταλαβαίνουν δέκα. Για το ότι αποτελεί και μέλος της μπάντας, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς είναι ένας από τους αγαπημένους μου μουσικούς και τον παρακολουθούσα πάντα στην πορεία του στη metal σκηνή.
 
warriorpath2158Εξαιρετική η επιλογή του Daniel Heiman! Τον είχατε κατά νου εδώ και καιρό;
Η αλήθεια είναι ότι τον είχα σαν φωνή στο μυαλό μου, όταν έγραφα τα τραγούδια του νέου δίσκου. Στην συνέχεια, μέσα από τη σελίδα μας στο facebook, ρωτήσαμε τους fans ποιος θα ήθελαν να τραγουδήσει στο επόμενο άλμπουμ και οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στον Daniel Heiman. Το συζητήσαμε με τον Bob και του στείλαμε μήνυμα για συνεργασία.
 
Όταν με το καλό ελευθερωθούμε, θα βάλετε κάτω πλάνα για ζωντανές εμφανίσεις; Το live streaming σας ενδιαφέρει καθόλου;
Το live streaming δεν μας ενδιαφέρει για τώρα, αλλά θέλουμε να κάνουμε ζωντανές εμφανίσεις. Οπότε, όταν με το καλό ελευθερωθούμε και ύστερα από την απαιτούμενη προετοιμασία, θα βγούμε και θα παίξουμε ζωντανά.
 
Τι είναι αυτό που σας οδηγεί να δημιουργείτε μουσική και να σκέφτεστε τα επόμενα μελωδικά βήματά σας;
Η καθημερινότητά μου με κάνει να έχω την ανάγκη να ασχοληθώ με κάτι, το οποίο θα με ηρεμεί, θα με ταξιδεύει και θα με χαλαρώνει. Αυτό το καταφύγιο, από την καθημερινή τρέλα, το έχω βρει στην μουσική. Είτε ακούγοντας είτε γράφοντας μουσική.
 
Ο Έλληνας ακροατής είναι απαιτητικός;
Ναι, έχει γίνει απαιτητικός, θα έλεγα, τα τελευταία χρόνια, γιατί υπάρχουν μπάντες όπως για παράδειγμα οι Firewind και οι Suicidal Angels, που διαπρέπουν στο εξωτερικό και έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη. Αυτό έχει ως συνέπεια να απαιτούν κάτι παρόμοιο και από τις μπάντες της underground epic/heavy σκηνής. Ελπίζουμε να έχουμε βοηθήσει κι εμείς σε αυτό το ιδίωμα.
 
Κώστας Κούλης

warriorpath2159
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα