= Under The Quarry Metal Fest III - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Under The Quarry Metal Fest III - Η συνέντευξη


POEM, The Silent Wedding, Power CRUE, Reflection, System Decay, Mask Of Prospero
 
quarry1808

   Μαζευτήκαμε ένα (ευτυχώς) ηλιόλουστο απόγευμα, για να μιλήσουμε για το φεστιβάλ. Το διασκεδάσαμε, γελάσαμε, το καννιβαλίσαμε (έχω ντοκουμέντα, δεν μιλάω έτσι), από καφέ το γυρίσαμε σε μπύρα και η συνέντευξη (από μια ώρα το πολύ, τόσο είχαμε συμφωνήσει) μετατράπηκε σε μια όμορφη κουβέντα ανάμεσα σε φίλους, με κύριο θέμα τη μουσική που όλοι αγαπάμε. Τους ευχαριστώ πολύ όλους για τη παρουσία τους, για τον αυθορμητισμό τους. Το Noizy είναι περήφανος χορηγός αυτού του φεστιβάλ. Πάντα δίπλα σε ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική όσο εμείς.
 
quarry1809
 
Παναγιώτη, πώς ξεκίνησε το Under The Quarry fest; Πώς έγινε η φετινή επιλογή;
Ως δημότης Γαλατσίου και έχοντας μπλέξει με τα πολιτιστικά, κάποια στιγμή, σε μια κουβέντα με τον τότε αντιδήμαρχο πολιτιστικών, του έδωσα την ιδέα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να λειτουργήσουμε πέρα από τα τετριμμένα και το δέχθηκε πολύ εύκολα, οπότε έγινε και το πρώτο στήσιμο για ένα νέο φεστιβάλ στο Γαλάτσι. Είχαμε επτά μπάντες. Η επιλογή έγινε από υλικό που είχα ακούσει, όπως ξέρεις δεν είμαι επαγγελματίας promoter και από την αλληλεπίδραση που είχα με τα μέλη τους. Ένα καλό κριτήριο είναι όταν κάποιος είναι συνεργάσιμος… δεν ήθελα να κάνω κινήσεις μέσω manager ή promoter. Ήθελα να έχω επαφή και τις μπάντες και να βλέπουμε μαζί ό,τι χρειάζονταν. Να υπάρχει αυτή η ερασιτεχνική μερακλίδικη διάθεση για κάτι όμορφο. Αυτό με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει.
 
quarry1804
 
Το φεστιβάλ διανύει αισίως την τρίτη χρονιά. Θεωρείτε ότι τείνει να γίνει θεσμός;
Γιώργος (Reflection): Επειδή έχω δει και τα δυο προηγούμενα, πιστεύω πως ναι. Έχει γίνει θεσμός.
Βασίλης (Mask Of Prospero): Είχα δει το πρώτο και ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Αντίστοιχα άκουσα πολύ καλά λόγια και για το δεύτερο, όποτε είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα πάει ακόμα καλύτερα.
Γιώργος (Reflection): Σε κάθε Quarry υπήρξαν βελτιώσεις. Στο πρώτο δεν υπήρχε stage, στο δεύτερο έγινε stage, δόθηκε μεγάλη σημασία στον ήχο, έγιναν λοιπόν βήματα που δείχνουν πως υπάρχει θέληση και αγάπη για αυτό που γίνεται. Η προσέλευση του κόσμου από το πρώτο στο δεύτερο μεγάλωσε. Όλα λοιπόν είναι πολύ ενθαρρυντικά.
 
quarry1801

Ποιο θα λέγατε ότι είναι το πλέον χαρακτηριστικό σημείο του Quarry; Τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί από τα άλλα φεστιβάλ στη χώρα μας;
Γιώργος (POEM): Δεν έχει κάτι το διαφορετικό, απλά για να συνδυάσω και την προηγούμενη ερώτηση. Ένα φεστιβάλ θέλει πάρα πολύ δουλειά και αγάπη και να το πιστεύεις. Κάτι που κάνει από την αρχή ο Παναγιώτης. Τα φεστιβάλ είναι όλα ίδια, απλά αλλάζουν τα επίπεδα.
Μάριος (The Silent Wedding): Εγώ θεωρώ ότι είναι πιο παρεΐστικο, δεν είναι στημένο και έχει να κάνει με το μεράκι του Παναγιώτη.
Παναγιώτης: Προσπαθώ να κάνω ένα φεστιβάλ που θα έχει χώρο για μπάντες που δεν έχουν πρόσβαση εκεί που έχουν οι λίγοι.
 
quarry1805
 
Εκτός από αυτό το φεστιβάλ, πού αλλού θα εμφανιστείτε;
Χρήστος (System Decay): Εμείς, μετά από πολύ καιρό απραξίας, ξεκινάμε γερά. Και με εμφανίσεις και ετοιμάζοντας νέο υλικό. Το Quarry είναι μια αρχή για να μπει το τρένο στις ράγες.
Μάριος (The Silent Wedding): Μετά το Quarry κοιτάμε για ένα live στο Temple ως προπομπό της Ευρωπαϊκής περιοδείας. Και μετά την Ευρωπαϊκή περιοδεία.
Γιώργος (POEM): Εμείς, ως POEM, έχουμε ένα live στην Αρμενία μέσα Αυγούστου, μετά παίζουμε στο Quarry και θέλουμε να κάνουμε και headline Αθήνα. Υπάρχει και κάτι για το Φθινόπωρο, αλλά ακόμα δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Βασίλης (Mask Of Prospero): Αυτό θα είναι το πρώτο μας live για φέτος. Επόμενη κίνηση το release party για το άλμπουμ μας που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και ετοιμάζουμε μια εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη. Όταν οριστικοποιηθεί θα μάθετε περισσότερα.
Γιώργος (Reflection): Εμείς μετά το Γαλάτσι έχουμε κανονίσει εμφανίσεις στη Μάλτα, τη Φρανκφούρτη, το Newcastle και τη Θεσσαλονίκη με τους Rock ‘N’ Roll Children.
Θανάσης (Power Crue): Εμείς μετά από το φεστιβάλ έχουμε και μια εμφάνιση στο Αn Club.
 
quarry1802

Παρόλη την κρίση, η μουσική έχει πάρει φόρα. Γίνονται εξαιρετικές δουλειές. Έχει ανοιχθεί ο δρόμος σε πολλές μπάντες. Πώς το εξηγείτε;
Χρήστος (System Decay): Το επίπεδο έχει ανέβει κατακόρυφα. Υπάρχει νέο αίμα. Η κρίση δίνει ώθηση και έμπνευση για πολλά πράγματα.
Βασίλης (Mask Of Prospero): Θέλω να προσθέσω πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει και το διαδίκτυο, που έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα. Δίνει ώθηση και αυτό και βοηθά μικρότερες μπάντες στο πως να προχωρήσουν. Είναι πιο προσβάσιμο για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.
Γιώργος (Reflection): Υπάρχουν πολλές διαφορές. Παλιότερα γράφαμε σε μπομπίνα, μιλάω για το ’97. Τα σημερινά παιδιά γράφουν από το σπίτι και τα βγάζουν όλα τέλεια. Εμείς δοκιμάζαμε, ακούγαμε, αλλάζαμε. Η διαδικασία ήταν πολύ πιο δύσκολη.
Γιώργος (POEM): Όπως και να έχει, ναι το internet βοηθάει, τα πράγματα εξελίσσονται και υπάρχουν πολλές επιλογές για βοήθεια.
Παναγιώτης: Τα πράγματα έχουν ευθυγραμμισθεί.
Μάριος (The Silent Wedding): Έχει ανέβει η ποιότητα.
 
quarry1806
 
Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στη μουσική; Ποια εσωτερική ανάγκη εξωτερικεύετε;
Γιώργος (Reflection): Τα λεφτά (γέλια από τους υπόλοιπους) και η δόξα.
Μάριος (The Silent Wedding): Εμένα η λίμπιντο! (τα γέλια συνεχίζονται)
Χρήστος (System Decay): Η ανάγκη να βγάλεις το εσώψυχά σου, η ψυχοθεραπεία του όλου πράγματος.
 
quarry1807
Παιδιά σας, ευχαριστώ πολύ για τη κουβέντα, σας ευχόμαστε τα καλύτερα.
Παναγιώτης: Εμείς ευχαριστούμε
Γιώργος (POEM): θα τα πούμε στο Quarry Fest

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Φωτογραφίες: ΕΜΑΝΟΝ
 
quarry1803
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις