= The Skelters
Συνεντεύξεις

loogoo

The Skelters

interviewskelters1

interviewskelters2   Γεια σας παιδιά ! Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συστηθείτε στους αναγνώστες μας. Πείτε  μου κάποιες  πληροφορίες για τη μπάντα.
   Καλησπέρα σας!  Oι Skelters είναι μια αγγλόφωνη  Rock  ‘n Roll μπάντα που δημιουργήθηκε από τους αδερφούς  Άγγελο και Δανιήλ Χαραβιτσίδη τον Δεκέμβριο του 1996 σαν παιδική μπάντα! Το 2001 το όνομα άλλαζει από το μέχρι τότε όνομα Crickets σε Skelters  από το γνωστό τραγούδι των Beatles “Helter Skelter”. Από τον Δεκέβριο του 2003 μέχρι σήμερα η μπάντα αποτελείται από τους:  Άγγελο Χαραβιτσίδη (Κιθάρα, Φωνητικά, Πιάνο),  Δανιήλ Χαραβιτσίδη (Ντραμς, Κρουστά, Φωνητικά, Πιάνο), Σταύρο Αμανατίδη (Κιθάρα, Φωνητικά) και Θοδωρή Νικολάου (Μπάσο).

   Έχετε διαλέξει δύσκολο και απαιτητικό κοινό, ποιότητα παρά ποσότητα όπως περισσότερες μπάντες. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να τους ικανοποιήσετε;
   Παίζουμε χρόνια, και αγαπάμε αυτό που κάνουμε, οπότε ο κόσμος που μας ξέρει και μας ακολουθεί σε ότι κάνουμε αναγνωρίζει τον αγώνα μας. Πιστεύουμε ότι σε κάθε ζωντανή εμφάνιση μας δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ο κόσμος μας το ανταποδίδει αυτό!

   Μετά από αρκετά χρόνια στη Ροκ σκηνή αποφασίσατε το 2009 να κυκλοφορήσετε  τον πρώτο σας δίσκο. Ποια ήταν η αντίδραση του κόσμου;
   Η αλήθεια είναι ότι δεν αποφασίσαμε  εμείς να κυκλοφορήσει  το cd το 2009, ήταν ουσιαστικά έτοιμο από το 2007 και τα περισσότερα τραγούδια ήδη είχαν γραφτεί πολύ παλαιότερα αλλά λόγω της αναζήτησης δισκογραφικής εταρείας αυτό μας πήρε άλλα δύο χρόνια.Αυτό είναι πολύ εύκολο να το αναλογιστεί κανείς αφού γνωριζουμε ότι στην χώρα που ζούμε δεν δίνονται ευκολα ευκαιρίες στους νέους και ιδιαίτερα στους μουσικούς. Από τα μέχρι τώρα μηνύματα από το κόσμο έχουμε ακούσει τις καλύτερες κριτικές για όλα τα τραγούδια ανεξαρτήτως του στύλ,τα αγαπημένα του κόσμου είναι τα Let’s Go Party, She’s A Liar, It’s A Pity, My Life Has Changed, See How Much I Love You και ExplainTo Me.

interviewskelters4   Κατά την πορεία της καριέρας σας μοιραστήκατε τη σκηνή με μεγαθήρια της μουσικής όπως ZZ Top, Pavlov’s Dog, Paul Di Anno, Don Dokken και άλλους. Τι πήρατε από αυτές τις συνεργασίες; Πείτε μου κάποιες ιδιαιτερότητες που είχαν αυτές οι μπάντες;  
   Σίγουρα  το opening  της συναυλίας των  ΖΖ Τop θα μας μείνει αξέχαστο, ήταν μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Δεν είναι λίγο πράγμα να βγαίνεις στην σκηνή και δεκα χιλιάδες κόσμος  να σε επευφημεί και να σε χειροκροτεί, με τον Billy  Gibbons συναντηθήκαμε πριν καν αρχίσει η συναυλία και μιλήσαμε λιγάκι. Ενα άλλο περιστατικό  πάλι που θυμάμαι, είναι όταν ο Don Dokken  o  οποίος παρευρισκότανε ανάμεσα στο κοινό σε ένα live αφιέρωμα που είχαμε κάνει στους Beatles είχε ανέβει στην σκηνή  και τραγούδησε μαζί μας το Yesterday. Ένα παρόμοιο περιστατικό έγινε όταν παίζαμε ακουστικά σ’ ένα bar και ένας φίλος μας έφερε τους Puressence να διασκεδάσουν, έπαθα  σοκ από το πόσο πολύ τους άρεσε το πρόγραμμα των τραγουδιών που παίζαμε και το ότι αναγνωρίζαν ποίο τραγούδι  θα παίξουμε από την πρώτη συγχορδία.Φοβεροί και σαν κοινό, επόμενο ήταν να τους ανεβάσουμε στη σκηνή, το επακόλουθο φαντάζομαι πως μπορείτε να το μαντέψετε.  

   Ποια είναι η γνώμη σας για την αγγλόφωνη Ροκ στην Ελλάδα;
   Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθιση του αγγλικού στίχου. Μερικοί καλλιτέχνες και μπάντες είναι πολύ καλοί μερικοι όμως όχι και τόσο, πιστεύω  οτι δεν αξίζουν τόση αναγνωρισιμότητα. Όταν εμείς πρωτοξεκινούσαμε τότε μας λέγανε «με αγγλικό στίχο δεν θα κάνετε τίποτα» τώρα ομως μετά από δεκα χρόνια αυτό έχει αλλάξει, βέβαια και πάλι για να κάνεις επιτυχία θα πρέπει να σε προωθήσουν, να υπάρχει κάποιος καλος manager η κάποια μεγάλη εταιρεία που να σε στηρίζει ειδάλλως είναι πολύ δύσκολα να κάνεις πράματα στον χώρο, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Κατα καιρούς ακούμε αγγλόφωνα αδιάφορα τραγούδια να κάνουνε  “hit” και άλλα αγγλόφωνα κομμάτια που πραγματικα αξίζουν να μην τα γνωρίζει κάνεις, αυτό γίνεται δυστυχως για τον λόγο που μολις προανεφερα και είναι πολυ κρίμα.

   Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην μέχρι τώρα πορεία σας τι θα ήταν αυτό; 
   Να ξεκινούσαμε από πιο πριν την προώθηση των δικών μας κομματιών και όχι τόσο τις διασκευές η τα αφιερώματα που κάναμε κατά καιρούς.

Στέφανος Κωνσταντινίδης
Φωτογραφίες : Στεφανία Διακάκη
interviewskeltersbottom
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις