= The Silent Wedding - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

The Silent Wedding - Η συνέντευξη

 
Το κινηματογραφικά λυρικό και Μέταλ άλμπουμ των The Silent Wedding, “Ego Path”, έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό και έχει συναρπάσει τα μυαλά και τις ψυχές όλων εκείνων που αγαπούν το ΚΑΛΟ και ειλικρινές του ιδιώματος. Ευαισθησία και δύναμη, έμπνευση και καλλιέργεια, τεχνική και τέχνη. Η μπάντα το έχει, το κατέχει, δεν ντρέπεται να το δείξει και βρίσκεται μπροστά, ετοιμάζοντας το πρώτο της LiVE, για να παρουσιάσει τα τραγούδια του άλμπουμ στη σκηνή -–και όχι μόνο. Μιλήσαμε με τον Μάριο Καραναστάση, τον τραγουδιστή της μπάντας και αποκομίσαμε πως το μονοπάτι του εγώ είναι στην ουσία το μονοπάτι του Εμείς. Όπου «Εμείς» όλα τα παιδιά του σχήματος και η θαυμάσια χημεία τους, που οδηγεί σε μελωδίες, στίχους, μουσική και τραγούδια που έχουν χαραχτεί για να χαράζουν.
 
silent2247
Στις 15 Απριλίου παίζετε στο Temple, στην Αθήνα. Πέρα από τη χαρά να ακούσουμε τα καινούργια τραγούδια LiVE, τι άλλες εκπλήξεις να περιμένουμε;
Η αλήθεια είναι πως κι εμείς περιμένουμε το συγκεκριμένο live με τεράστια προσμονή και χαρά! Μεσολάβησαν δύο πραγματικά δύσκολα χρόνια για όλους όσοι ασχολούνται με τη μουσική. Θέλουμε να ανέβουμε στη σκηνή και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Εννοείται πως θα παιχτούν σχεδόν όλα τα τραγούδια από το “Ego Path”, καθώς και τραγούδια από τους προηγούμενους δίσκους. Αν οι εκπλήξεις αποκαλύπτονταν δεν θα ήταν εκπλήξεις! Όμως να περιμένετε κάτι που δεν έχουμε κάνει ποτέ μέχρι στιγμής ζωντανά και ελπίζουμε να σας αρέσει. Όχι μόνο ένα αλλά δυο διαφορετικά concepts…

Ποια η μέχρι στιγμής ανταπόκριση για το “Ego Path”; Τι φτάνει στ’ αυτιά σας από κοινό και Τύπο;
Η ανταπόκριση είναι εξαιρετική! Νιώθουμε ενθουσιασμένοι και ταυτόχρονα λίγο μουδιασμένοι από την αγάπη που έχει δεχθεί το album μέχρι στιγμής. Δεν σου κρύβουμε ότι τα σχόλια κυμαίνονται από θετικότατα έως και διθυραμβικά. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε κι εσάς, που με τον σχολιασμό σας για το “Ego Path”, μας συγκινήσατε βαθύτατα. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς αλλά ταυτόχρονα και ευθύνη απέναντί σας.

Είναι ίσως η πιο λυρική στιγμή σας; Μέχρι το επόμενο άλμπουμ φυσικά.
Κοίταξε, εδώ οι γνώμες διίστανται. Πολλοί λένε ότι το συγκεκριμένο album είναι περισσότερο άμεσο σε σχέση με το “Enigma Eternal”. Πιο τραχύ και πιο “metal” κατά μίαν έννοια. Aυτό ίσως να οφείλεται και στην παραγωγή του Τζίμη, που τόνισε τις ηλεκτρικές κιθάρες, καθώς και στην ενορχήστρωση, όπου ακολουθήσαμε πολλά ρυθμικά μοτίβα. Όμως οι φωνητικές γραμμές και οι μελωδίες του είναι σίγουρα λυρικές και ίσως λυρικότερες του προκατόχου του. Οπότε εν μέρει έχεις δίκιο. Πρόκειται για θέμα αισθητικής από εκεί και πέρα.
 
silent2254
Η όλη διαδικασία πώς κύλισε; Να θεωρηθεί αυτό το άλμπουμ παιδί της καραντίνας;
Μετά την Ευρωπαϊκή περιοδεία μας με τους Threshold το 2018, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στο νέο υλικό. Ιδεές υπήρχαν πολλές και μάλιστα κάποιες εξ αυτών παλιότερες και από το ίδιο το συγκρότημα! Στις αρχές του 2020 είχαμε ήδη ξεκινήσει την προπαραγωγή, όπου μας πέτυχε η πανδημία. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν δύσκολα και μοναχικά. Έπρεπε να δουλέψουμε εξ αποστάσεως. Επίσης, οι περισσότεροι στίχοι ολοκληρώθηκαν μέσα στην καραντίνα. Εκεί αντικατοπτρίζεται και όλη η ψυχολογική πίεση που υποστήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οπότε ναι, το άλμπουμ μπορεί να θεωρηθεί και επισήμως παιδί της καραντίνας!

Έχετε κατασταλάξει για το επόμενο βίντεό σας; Τι καλό μας έχετε;
Νομίζουμε πως ναι. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και με τα δύο clip που έχουμε ήδη κυκλοφορήσει. Το “Time Of Darkness” ως lyric video και το “Caught In The Web” ως official video clip. Δεν είμαστε σίγουροι για το χρονικό διάστημα που θα πάρει σάρκα και οστά. Σκεφτόμαστε κάτι ιδιαίτερο αναφορικά με την εικόνα του. Μα ιστορία λίγο ως πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό. Πάντως θα είναι επικότατο, με πολλά φωνητικά και δυο διαφορετικά μέρη.

Τα επόμενα βήματά σας, όσον αφορά συναυλίες; Υπάρχει κάτι άλλο ανακοινώσιμο, πέρα των Αθηνών;
Μέχρι και σήμερα το μόνο σίγουρο είναι το release live μας στο Temple. Υπάρχει μια πιθανότητα για κάτι που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι, αλλά είναι όλα ανοικτά και δεν έχουμε γνώση για κάτι συγκεκριμένο. Οπότε δεν έχουμε κάτι επίσημο να ανακοινώσουμε. Όμως υπάρχουν πολλά σχέδια για το φθινόπωρο του 2022 και για τον χειμώνα του 2022-2023. Ίσως εντός, ίσως και εκτός συνόρων.
 
silent2289
Τι είναι αυτό που σας ωθεί να κάνετε μουσική; Ποια είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την μπάντα;
Η αγάπη μας για την ίδια τη μουσική. Η ψυχική ολοκλήρωση μετά από κάθε live και κάθε ηχογράφηση. Με όλα τα πάνω και τα κάτω. Με όλα τα εμπόδια και τις χαρές που μας προσφέρει. Η κινητήρια δύναμη βρίσκεται στη βαθύτερη ανάγκη μας να εκφράσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δηλαδή δημιουργώντας μελωδίες και λόγο. Συν τοις άλλοις, είμαστε μια σχεδόν αναλλοίωτη ομάδα εδώ και πολλά χρόνια και ψυχαγωγούμαστε αφάνταστα παίζοντας μουσική μεταξύ μας.

Με όλες αυτές τις εξαιρετικές κυκλοφορίες, όλα αυτά τα χρόνια, τονίζουμε σε κάθε άλμπουμ πως η Ελλάδα είναι η Μέταλ πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι και δική σας πεποίθηση αυτό;
Δεν ξέρουμε αν είναι η Μέταλ πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά σίγουρα είναι μέσα στις δυνατότερες σκηνές παγκοσμίως! Φαίνεται ότι αυτό το είδος μουσικής μας ταιριάζει! Παρόλο που η Ελλάδα έχει πολύ ισχυρές μουσικές καταβολές σε άλλα είδη. Να αναλογιστούμε επίσης πως όλο αυτό έχει επιτευχθεί από το μεράκι των ίδιων των συγκροτημάτων. Η βελτίωση σε θεωρητικό επίπεδο αναφορικά με τη μουσική, η εξέλιξη της τεχνογνωσίας και ο επαγγελματισμός.

Κώστας Κούλης
 
silent2290
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα