Συνεντεύξεις

The Silent Rage - Enemy Of Reality - Η συνέντευξη

 
   Υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να βλέπεις ελληνικές μπάντες να παίζουν σε μεγάλα φεστιβάλ και μάλιστα στην ίδια τη χώρα τους; Οι The Silent Rage και οι Enemy Of Reality θα βρίσκονται στις 21 Ιουλίου στη σκηνή του Release Athens και ο ενθουσιασμός των παιδιών δεν έχει ταβάνι! Επικοινωνήσαμε με τον Νίκο Σιγλίδη, τον mastermind των The Silent Rage και την Ηλιάνα Τσακιράκη, την τραγουδίστρια των Enemy Of Reality και ίσως την πιο εντυπωσιακή γυναικεία φωνή στον ελληνικό χώρο. Ευχόμαστε στα παιδιά πολλή και καλή επιτυχία και να λαμβάνουν πάντα τέτοιες ειδήσεις.
 
silent enemy 22

Πώς αισθανθήκατε όταν λάβατε εκείνο το τηλεφώνημα για το επερχόμενο Live σας; Πώς αντιδράσατε όταν κλείσατε το τηλέφωνο;
Νίκος Σιγλίδης: Ω, φίλε μου Κώστα, η αντίδρασή μου μόλις πήρα το τηλεφώνημα ήταν «Μισό να κάτσω, μου ήρθε σκοτοδίνη»! (γέλια) Άκουσα αυτά που έπρεπε να ακούσω, όρους και προϋποθέσεις που μου τέθηκαν από τον Θωμά τον Μαχαίρα, τον υπεύθυνο για την Fuzz Productions, αναφορικά με το φεστιβάλ, κάθισα να συνειδητοποιήσω τι έγινε. Πρώτη αντίδραση - γνωστή ατάκα Σπύρου Παπαδόπουλου από Απαράδεκτους. «Τι έγινε, ρε παιδιά»; Μετά άρχισα τα τηλεφωνήματα στους υπόλοιπους, να τους πω τι έχει συμβεί.
Ηλιάνα Τσακιράκη: Επειδή είχε περάσει καιρός, είχα διαγράψει από το μυαλό μου ότι θα παίζαμε. Και όμως, όταν επικοινώνησε ο Θωμάς μαζί μας, όπως είπε και ο Νίκος, ο ενθουσιασμός ήταν φυσικά τεράστιος!
 
enemy2215

Τι σημαίνει για σας αυτό το slot; Πώς μεταφράζεται αυτό το support;
Νίκος: Το να παίζεις σε ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ, ανοίγοντας για τόσο μεγάλα ονόματα, είναι μια αναγνώριση των κόπων και της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει η μπάντα καθόλη την πορεία της. Αδιαμφισβήτητα είναι η μεγαλύτερή μας στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία μας. Ευχαριστούμε ολόψυχα το Release Athens Festival για την ευκαιρία που μας δίνει με το να παίξουμε σε αυτό.
Ηλιάνα: Η προώθηση που έχουμε συνολικά από το festival είναι μεγάλη, καθώς έχουν σεβαστεί πάρα πολύ τους μικρούς καλλιτέχνες σε όλες τις μέρες και υπάρχουν αναφορές παντού. Οπότε σίγουρα θα σου πω promotion και σε αυτούς που θα μας παρακολουθήσουν, αλλά και σε αυτούς που παρακολουθούν το live. Μετά θα σου πω εμπειρία, όπως και κάθε live, αλλά εδώ έχουμε τη διαφορά ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα live στη χώρα μας αυτή τη στιγμή.

Πόσο σας ενθουσιάζει όλη αυτή η εμπειρία; Ονειρεύεστε από τώρα τη στιγμή που θα πατήσετε στη σκηνή;
Νίκος: Θα μου επιτρέψεις να γίνω λίγο fanboy. Το Release Athens για εμένα είναι από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ανατολική Ευρώπη/Βαλκάνια από όλες τις απόψεις. Ως οπαδός το έχω ζήσει. Το να πατήσω όμως πλέον το σανίδι και να δείξω στο κόσμο τι εστί The Silent Rage και ποια είναι η μουσική μας, ποιοι πραγματικά είμαστε, μονάχα ατελείωτη χαρά και ανυπομονησία με/μας γεμίζει.
Ηλιάνα: Φυσικάαααααααασαααααααααααα όλους αυτούς τους μήνες έχουμε επικεντρωθεί στο show αυτό.
 
silent2224

Ποιες οι επόμενες κινήσεις σας, όσον αφορά συναυλίες που είναι πλέον ανακοινώσιμες;
Νίκος: Μετά το Release Athens, έχουμε την χαρά να βρεθούμε και πάλι στο ίδιο φεστιβάλ με τους Enemy Of Reality, το Under The Quarry Vol. 5, που γίνεται στο Άλσος Βεΐκου τον Σεπτέμβρη, αλλά σε διαφορετική μέρα. Το μόνο που υπάρχει πέραν αυτού για εμάς, είναι η πρώτη μας εμφάνιση επί Βρετανικού εδάφους τον Οκτώβρη, στο Power Metal Quest Fest στο Birmingham, παρέα με τους Symphonity, Sellsword, Tiberius, ανάμεσα σε άλλους. Από κει και πέρα βλέπουμε.
Ηλιάνα: Απάντησε ο Νίκος για το Under The Quarry, όπου πραγματικά εκεί ο φίλος Παναγιώτης έχει κάνει εκπληκτική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια και με δωρεάν είσοδο, παρακαλώ! Μετά σειρά έχει η Καστοριά, όπου εκεί θα παίξουμε ως main support των SepticFlesh.

Όλον αυτό τον καιρό σίγουρα έχετε ακούσει διάφορα σχόλια για την επικείμενη εμφάνισή σας με τους Sabaton, τους Blind Guardian και τους Epica. Όλο αυτό κρίνεται από σας θετικό, κρίνεται αρνητικό, αδιάφορο; Σας πεισμώνει;
Νίκος: Τα σχόλια ποικίλουν, ωστόσο οι αντιδράσεις μας είναι ουδέτερες. Σίγουρα θα πάμε πρώτα να παίξουμε για εμάς, να το διασκεδάσουμε και φυσικά να ζεστάνουμε τον κόσμο, ώστε να υποδεχθεί τα τρία μεγάλα αυτά συγκροτήματα που επισκέπτονται τη χώρα μας. Αν θα έπρεπε με το κάθε τι αρνητικό που ακούμε να στεναχωριόμαστε, θα είχαμε πέσει σε κατάθλιψη. Κοιτάμε να παίξουμε μουσική πάνω από όλα. Σχόλια πάντα θα ακούς, τα κρατάς όλα και απλά προχωράς. Όλα έχουν τη σημασία τους.
Ηλιάνα: Δεν έχω ακούσει αρνητικά σχόλια για κάτι, οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο πέρα από «Ραντεβού εκεί»!
 
enemy2214

Ο επόμενος δίσκος είναι κάτι που προγραμματίζεται από σας για τώρα κοντά; Θα ακούσουμε κάτι ευχάριστο για το 2023;
Νίκος: Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, μέσα στο 2023 σίγουρα θα έχει κυκλοφορήσει η νέα μας δουλειά, που είναι σχεδόν έτοιμη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Θα αναζητήσουμε εταιρεία τους προσεχείς μήνες και από κει και πέρα, ίδωμεν. Όλα ανοιχτά.
Ηλιάνα: Η νέα μας δουλειά είναι έτοιμη και θα βγει τους επόμενους μήνες!

Ο Έλληνας πάει σε συναυλίες ελληνικών συγκροτημάτων;
Νίκος: Θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια όλο και αλλάζει προς το καλύτερο αυτό το πράγμα. Παλιότερα δεν είχε τόσο μεγάλη συσπείρωση το κομμάτι «Πάω να δω την Χ,Ψ ελληνική μπάντα», αλλά όπως είπα, αυτό έχει αλλάξει άρδην.
Ηλιάνα: Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πάω και είναι η αγαπημένη μορφή εξόδου μου. Σε όλα τα live που έγιναν εγώ είδα μια χαρά κόσμο, οπότε θα πω ναι!

Κώστας Κούλης
 
silent2218
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα