Συνεντεύξεις

The Ruckus Habit – Η συνέντευξη

 
   Οι The Ruckus Habit είναι μια alternative indie rock band που δημιουργήθηκε το 2012. Έχουν σφυρηλατήσει την τέχνη τους όλα αυτά τα χρόνια και έχουν δώσει υπέροχα μουσικά δείγματα. Στις 26 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στο sixdogs μαζί με The Smoking Hiccup Machine και Leo & Papazó, σε μια συναυλία που υπόσχονται ότι θα είναι εκρηκτική! Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Νίκο Κομινάκη, τον μπασίστα των The Ruckus Habit, για - τι άλλο; Μα τη μουσική φυσικά! Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και να τα κάνουν λαμπόγυαλο την Παρασκευή!
 
ruckus2115

Τι σας τράβηξε στη μουσική; Ποια εσωτερική ανάγκη καλύπτει;
Όταν ξέρεις ότι θα μπορείς να ανέβεις σε μία σκηνή, να πεις ακριβώς αυτά που θες και να βλέπεις τον υπόλοιπο κόσμο να χορεύει και να ταυτίζεται, είναι αρκετό για να σε προσελκύσει η μουσική με το μέρος της. Αυτό που μας τράβηξε ήταν το πόσο σε γεμίζει η αίσθηση να εκφράζεσαι και να εκφράζεις και φυσικά το πώς μπορεί κανείς να χαθεί μέσα στην τέχνη. Με τη μουσική μπορούμε να φωνάξουμε χωρίς να μας λένε να κάνουμε ησυχία.

Τι σας δίνει έμπνευση; Τι σας θυμώνει; Τι σας επηρεάζει μέσα στην κοινωνία που ζούμε;
Έμπνευση μας δίνει οτιδήποτε πρέπει να εκφραστεί και είναι πηγαίο, όπως μια βραδιά που αναπολούμε, ένας παλιός έρωτας, η πλήξη της καθημερινότητας, η προσμονή για το Σαββατόβραδο. Είτε είναι κάτι που σε ηρεμεί είτε κάτι που σε θυμώνει, όπως η Δευτέρα πρωί ή ακόμα και οι προσωπικές μας αδυναμίες, αν είναι αληθινό, γίνεται τέχνη. Τέχνη που θα θέλαμε να εκφράζουμε πιο συχνά, κάτι που προφανώς η πανδημία επηρέασε πολύ.

Πώς προέκυψε το όνομα Ruckus Habit;
Αφενός λόγω της φύσης της μπάντας να θέλει να παίζει δυνατά και να κάνει σαματά, από την άλλη ως αναφορά στο κομμάτι των Arctic Monkeys “The View From The Afternoon”.
 
ruckus2114

Η εποχή που ζούμε δύσκολη. Έχει η μουσική χώρο να εξελιχθεί; Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα στην Ελλάδα του μπουζουκιού να λάβει την προσοχή που χρειάζεται;
Δεν θεωρούμε ότι ζούμε στην Ελλάδα του μπουζουκιού, αντιθέτως η εποχή έχει αποδείξει ότι ο χώρος των συγκροτημάτων είναι πάρα πολύ ενεργός στη χώρα μας. Αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις. Η μουσική έχει πολύ χώρο να εξελιχθεί σε όλα τα είδη, καθώς στην τέχνη ποτέ κανείς δεν μπορεί να ορίζει περιθώρια, με μόνη δυσκολία φυσικά τα τελευταία χρόνια, τον COVID.

Τι γνώμη έχετε για τη μουσική βιομηχανία;
Η μουσική βιομηχανία είναι, ήταν και θα είναι η μουσική βιομηχανία. Είναι κυρίως βιομηχανία, όχι ότι αυτό από μόνο του είναι απαραίτητα καλό ή κακό, απλώς είναι ένα δυνατό μέσο να βγάλεις τη μουσική σου έξω, με όλο και πιο δυνατό ανταγωνιστή, τις indie μπάντες.

Τα social media και το Youtube αναγκαίο κακό ή εργαλείο για μια μπάντα η έναν καλλιτέχνη;
Από τη μία ο καθένας έχει φωνή, από την άλλη ο καθένας έχει φωνή. Πολύ δυνατό εργαλείο, παρόλα αυτά… αν ξέρεις να το χειριστείς σωστά.
 
ruckus2116

Στις 26 Νοέμβρη παίζετε στο sixdogs. Πώς στήθηκε η συναυλία και τι να περιμένει από όλους εσάς ο κόσμος;
Όσο απλό και αν ακούγεται, μαζευτήκαμε να παίξουμε. Έχει λείψει τόσο στο κοινό όσο και στις μπάντες. Είμαστε πίσω δυναμικά, για να ακούσεις φωνές που σου μιλάνε, κιθάρες που σε αγγίζουνε και τύμπανα που σε χτυπάνε, σε ένα live που θα χορέψεις, θα τραγουδήσεις, θα γελάσεις, θα ζήσεις, μαζί με Smoking Hiccup Machine, Leo και Papazo, στις 26 Νοεμβρίου στο sixdogs.

Πόσο πιστεύετε ότι θα κρατήσει όλο αυτό με τον covid; Θα επανέλθουμε στην κανονικότητα ή διανύουμε μια νέα περίοδο, όπου θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κανονικότητα θα έρθει σύντομα, ελπίζουμε σύντομα να μπορεί και πάλι ο κόσμος να ζει και να κυκλοφορεί με ασφάλεια. Αν υπάρξουν αλλαγές, αυτές μακάρι να είναι θετικές, όπως η μεγαλύτερη προσοχή και συναίσθηση. Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα, οι παράγοντες είναι πολλοί, που ούτε να προβλέψουμε μπορούμε, ούτε να ελέγξουμε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Φωτογραφίες: Αμαλία Κωβαίου
 
ruckus2117
 
 
ruckus2118
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα