= Συνέντευξη με τους Uriah Heep
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Uriah Heep

 
   Είναι από τα πλέον ιστορικά και μεγάλα συγκροτήματα όλων των εποχών, είναι ένας Heavy Rock κήπος με λογής λογής λουλούδια και μοσχοβολιές και εδώ στην Ελλάδα τους συμπαθούμε ιδιαίτερα. Οι Uriah Heep θα εμφανιστούν στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου (Fuzz) και στις 9 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη (Principal). Το ελληνικό κοινό προετοιμάζεται να περάσει δυο εξαιρετικές βραδιές και εμείς έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνομιλούμε με τον Davey Rimmer, μπασίστα του συγκροτήματος, από τον οποίο μαθαίνουμε πολλά και ακόμα περισσότερα για τις συναυλίες, την περιοδεία αυτή, την επόμενη… Απίστευτα ευγενής και πραγματικά αξιαγάπητος, ο σπουδαίος αυτός μουσικός μιλάει με πάθος και πολύ ενθουσιασμό για τους τεράστιους Heep, για την τύχη να παίζει μαζί τους και τη μεγάλη του αγάπη. Τη μουσική… Ευχαριστούμε θερμά το Χάκο Περβανίδη που φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
heep124 
Συνήθως όταν πηγαίνουμε σε συναυλία Uriah Heep concert, διασκεδάζουμε με τη μουσική, με τις μελωδίες και τα τραγούδια… Κυρίως όμως διασκεδάζουμε με την ίδια τη συναυλία. Είναι πάντα τόσο ζεστή η ατμόσφαιρα για το κοινό. Να περιμένουμε το ίδιο και τώρα ή κάτι ακόμα περισσότερο;
Ναι! Είναι και για μας ζεστή αυτή η ατμόσφαιρα. Πάντα μας άρεσε που παίζαμε στην Ελλάδα και πάντα παίζαμε συχνά. Κρίμα που έχουμε να έλθουμε τόσο καιρό. Ελπίζω να χαρείτε το show. Θα έχουμε τα κλασσικά αλλά και τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο μας.

Ήθελα να σε ρωτήσω γι’ αυτό… Ο “Living The Dream” έχει μερικούς μήνες που κυκλοφόρησε και αναρωτιόμουν για την ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς...
Το άλμπουμ “Living The Dream” κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και τα έχει πάει καταπληκτικά! Διαβάσαμε καλές κριτικές από όλο τον κόσμο και μάλιστα το άλμπουμ αυτό έκανε τις υψηλότερες εισόδους στα charts εδώ και πολύ καιρό. Ξέρεις τι… όταν βγάζεις ένα άλμπουμ… ποτέ δεν ξέρεις! Μπορεί να πάει έτσι ή αλλιώς… Μ’ αυτό το άλμπουμ όμως ξέραμε ακριβώς τι θέλαμε να κάνουμε. Θέλαμε να κρατήσουμε όλες τις «πλευρές» των Uriah Heep, όπως αυτό το 70’s στυλ, όπως και να προσθέσουμε και άλλα όργανα. Ναι μεν έχουμε πολύ και βαρύ Ροκ σ’ αυτό το δίσκο, έχουμε όμως και στιγμές με μόνο ένα τσέλο ή μόνο μια κιθάρα. Το γνωρίζαμε ότι είχαμε κάνει ένα πραγματικά καλό δίσκο. Σ’ αυτό μας βοήθησε πολύ και ο Jay Ruston (σ.σ. ο παραγωγός). Ήλθε από τις ΗΠΑ και έκανε σπουδαία δουλειά, βοηθώντας μας να «ζωντανέψουμε» τα τραγούδια μας. Όλοι μας λένε ότι είναι το καλύτερο άλμπουμ μας εδώ και πολλά χρόνια… Και είμαστε πραγματικά ευτυχείς γι’ αυτό.
 
heep125
Οι Uriah Heep έχουν δημιουργήσει είκοσι πέντε στούντιο άλμπουμ και όλοι σχεδόν υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο και πλέον πρόσφατό σας είναι η φυσική εξέλιξη της μπάντας στον εικοστό πρώτο αιώνα…
Νομίζω ότι μάλλον είναι… Όπως είπα και πριν, αν είσαι οπαδός των Uriah Heep, έχεις μια τέτοια κληρονομιά… Υπάρχουν οπαδοί της μπάντας από τη δεκαετία του ’70, όπως και από του ’80. Όπως και από του ’90. Υπάρχουν πολλές «εποχές» Uriah Heep… Με αυτό το άλμπουμ νομίζω ότι ακόμα και οι παλιοί οπαδοί των κλασσικών Heep γουστάρουν… Μας έχουν στείλει mail και μηνύματα ότι το άλμπουμ έχει στοιχεία από τα 70’s. Έχει ενέργεια. Οι κριτικοί, ο Τύπος γενικά, λένε ότι ακούγεται σαν να ζούμε πραγματικά το όνειρο (σ.σ. λογοπαίγνιο με τον τίτλο του δίσκου, καθώς ο Davey λέει «…it sounds like we are all “Living The Dream”!»). Το άλμπουμ αυτό καταφέρνει να «αιχμαλωτίσει» τον ενθουσιασμό μιας πραγματικά live μπάντας, η οποία γυρίζει όλο τον κόσμο για να παίξει, η οποία γράφει τραγούδια και ηχογραφεί. Κάτι που ελπίζουμε να κάνουμε κάθε χρόνο. Με αυτό το άλμπουμ έχετε ένα κομμάτι από κάθε τι που έχουμε κάνει.

Αυτό είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ που κάνεις με τους Uriah Heep. Πώς αισθάνεσαι;
Νομίζω πως αυτό το άλμπουμ για μένα… Μάλλον ο τίτλος τα λέει όλα! (γελάει) Όταν ήμουν νέος, αυτή ήταν η αγαπημένη μου μουσική. Πάντα. Μεγάλωσα παίζοντας τα τραγούδια τους… Όλες αυτές οι μεγάλες μπάντες. Queen, Led Zeppelin, Uriah Heep… Όταν μπήκα στους Uriah Heep ήμουν κάπως αγχωμένος και νευρικός, αλλά το ήξερα… Αυτή ήταν η μουσική μου! Ήμουν επίσης μεγάλος οπαδός των μπασιστών που είχαν περάσει από τη μπάντα. Trevor Bolder, Gary Thain… Μεγάλοι μπασίστες όλοι τους. Ήταν πρόκληση, όπως ήταν και μεγάλη τιμή να μπορέσω να παίξω με αυτό το συγκρότημα. Όταν παίζουμε και γυρίζω και κοιτάω γύρω μου… Παίζω με το Mick Box! (γέλια) Και ο Bernie και ο Russell… Όλα τα παιδιά με καλοδέχτηκαν στη μπάντα. Το μόνο που ήθελαν είναι να είμαι ο εαυτός μου… Είναι υπέροχο που παίζω με αυτούς τους ανθρώπους.

Θα έλεγες ότι είναι μάλλον πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το άλμπουμ που θα ακολουθήσει το “Living The Dream”;
Εεε… Ναι… Είναι. Γιατί κανονικά μας παίρνει πολύ καιρό η περιοδεία. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε περιοδεία, η οποία περνάει από εξήντα χώρες…

Εξήντα; (σ.σ. ρωτώ γιατί ήθελα να είμαι σίγουρος ότι δεν άκουσα «μόνο» δεκαέξι)
Ναι, εξήντα χώρες. Έχουμε προτάσεις να παίξουμε παντού. Και όλο αυτό κρατάει σχεδόν ένα χρόνο. Πρόκειται να περιοδεύσουμε με τους Judas Priest στην Αμερική. Η περιοδεία αυτή θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο. Κλασσικές αγγλικές Ροκ μπάντες, ξέρεις τώρα… Θα είμαστε απασχολημένοι όλο το χρόνο. Όμως πάντα μας έρχονται ιδέες για τραγούδια. Στον καθένα μας.
 
heep126

Όσον αφορά το γεγονός ότι περιοδεύετε σε τόσες χώρες και παίζετε σε τόσα venue… Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου «σημείο» στις συναυλίες σας; Όταν τραγουδά ο κόσμος μαζί σας, όταν «ησυχάζει» το κοινό, όταν πάλι τρελαίνεται...
Υπάρχουν κάποια τραγούδια… Σαν το “July Morning”… Εκεί ρίχνεις μια ματιά στους οπαδούς και βλέπεις πως πραγματικά εκτιμούν το τραγούδι αυτό… Μια μπάντα σαν τους Uriah Heep διαθέτει πολλά κλασσικά τραγούδια. Τα φώτα που έχουμε στις συναυλίες μας… το vibe που μας δίνει το κοινό… Αυτά όλα είναι τόσο ιδιαίτερα για μας... Μου αρέσουν πολύ και οι εισαγωγές μας. Μας βγαίνει πολύς ενθουσιασμός όταν ανεβαίνουμε στη σκηνή… Στο τέλος πάλι κάθε συναυλίας, όταν παίζουμε το “Easy Livin’”… Είναι υπέροχο πραγματικά να δίνουμε όλα αυτά τα τραγούδια στον κόσμο μας. Όλα αυτά τα κλασσικά τραγούδια. Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις selist… (γελάει) Θα έπρεπε να είμαστε στη σκηνή για τρεις ώρες κάθε βράδυ…

Ναι, θα έπρεπε!
(γελάει) Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν ικανοποιημένοι και ευτυχείς όλοι οι οπαδοί μας… Όταν πρόκειται για την αγαπημένη σου μπάντα, θέλεις να ακούσεις όλα τα τραγούδια. Τα παλιά, τα B-sides… Είναι ένα πλήρες Rock show!

Τι αποτελεί κινητήρια δύναμη για έναν έμπειρο μουσικό σαν και σένα, ένα μουσικό που παίζει σε μια τεράστια μπάντα όπως οι Uriah Heep; Τι σε κάνει να συνεχίζεις, να δημιουργείς, να παίζεις;
Ξέρεις… Όλα τα παιδιά στη μπάντα είναι «φυσικοί» μουσικοί. Ούτε καν το σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ασχολήθηκαν για να γίνουν διάσημοι. Ήταν κάτι το εντελώς φυσικό για εκείνους… Ο Mick πάντα γράφει τραγούδια. Πάντα έχει ιδέες. Δεν τα παρατάνε ποτέ. Είναι εκεί! Αν κάτι σου αρέσει τόσο πολύ, τότε νομίζω ότι ο κόσμος θα το καταλάβει. Γιατί βγαίνει πάνω στη δουλειά σου. Στον κόσμο αρέσει ακόμα η μουσική των Uriah Heep. Κι αυτό γιατί έρχεται κατευθείαν από την καρδιά. Κάτι που φαίνεται, έτσι νομίζω. Πάντα έπαιζα μουσική. Πριν τους Uriah Heep έπαιζα οπουδήποτε γιατί το απολάμβανα παντού! Η μουσική ήταν κάτι περισσότερο από hobby. Αγαπώ πολύ τη μουσική! Και αυτό φαίνεται και στο παίξιμο, είναι κάτι που το βλέπει ο κόσμος. Γι’ αυτό και δεν παράτησα ποτέ τη μουσική. Γιατί μου αρέσει τόσο πολύ. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά στη μπάντα. Μετά το live, όταν συναντάς οπαδούς του συγκροτήματος και περνάτε χρόνο μαζί και σε ρωτούν για τα τραγούδια… Τότε έχεις μια ευκαιρία να επικοινωνήσεις μαζί τους. Κι αυτό είναι κάτι μαγικό. Σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, τότε που ήσουν νέος… Η μουσική είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να έλθεις σε επαφή με τον κόσμο. Ιδίως η Rock μουσική, η οποία διαθέτει τόσο ισχυρή δομή. Όλες αυτές οι μπάντες εκεί έξω είναι διαφορετικές και πρωτότυπες. Νομίζω ότι σ’ αυτό οφείλεται που το κλασσικό Ροκ έχει κρατήσει τόσο πολύ… Ακόμα και τώρα, με το διαδίκτυο… Ακόμα και σήμερα που ο κόσμος δεν αγοράζει πια τόσα CD και δίσκους όπως παλιά… Αυτός ο κόσμος όμως θα πάει να παρακολουθήσει συναυλίες. Και αυτό είναι καλό για τη μουσική βιομηχανία. Μπορείς ακόμα να γίνεις μουσικός και να το κάνεις επάγγελμα, για να μπορέσεις να ζήσεις. Θα πρέπει όμως να βρίσκεσαι στο δρόμο για πολύ περισσότερο καιρό. Οι Uriah Heep ήταν πάντα ένα γκρουπ που δούλευε σκληρά. Και ο κόσμος θέλει ακόμα να ακούει τη μουσική των Uriah Heep… Είμαστε τυχεροί. Είναι φανταστικό όλο αυτό!

Κώστας Κούλης
 
heep128
 
   They have managed to become one of the most historic and grand superbands of all time. They have truly become a Heavy Rock garden with numerous flowers blooming and a whole bunch of breathtaking fragrances plus they are utterly loved here in Greece. Uriah Heep will play LiVE in Athens on February 8 at the Fuzz Live Music Club and February 9 at the Principal Club Theater in Thessaloniki. Whilst the Greek audience is getting ready to spend two magical nights with the gigantic English Rock pioneers, we are lucky and honored enough to engage into a wonderful telecom with Davey Rimmer, the band’s bass guitarist. There’s a lot more to know about the upcoming concerts, about this tour and the next one… Davey must be one of the nicest and most polite persons in the business; he spoke with true passion and enthusiasm about the mighty Uriah Heep, his luck to be playing with them and the love of his life… Music! Sincere thanks to Hakos Pervanidis for arranging this interview.
 
heep127
 
Usually when we go to a Uriah Heep concert, we enjoy the music, we enjoy the melodies, the songs and most of all we enjoy the show, which is very warm for the crowd, the fans. Should we expect the same or a bit even more this time?
Oh yeah! It’s something warm for us, too… We love the atmosphere and it’s always amazing to play in Greece. We’ve got all these classic songs and the new ones, off our latest album.

I wanted to ask you about this because it’s been a few months since “Living The Dream” was released and I was wondering about the feedback so far, from the Press and the fans and of course the audiences…
“Living The Dream” was released last September and it’s been great ever since! We’ve had great reviews from all around the world and it was also our highest charting album for many years, so… You know, when you make an album… you never know! You can go either way… But with this album we definitely knew what we wanted to do. We wanted to keep all aspects of Heep, like the 70’s style and we wanted to add more acoustic instruments as well… On this album we’ve got a lot of heavy Rock, but we also have moments with just a cello or just a guitar… We knew we’ve made a really good album. We were also helped by Jay Ruston (e.n. the album producer). He came from America and he did a great job helping us bring the songs to life. Everyone tells us it’s the best album for many many years… We’re really happy about that.

Uriah Heep have made twenty five studio albums and everybody says that your most recent album is a natural evolution for the band within the 21st century…
I think it probably is… As I said before, if you are a Heep fan, you have such a legacy… There are Heep fans from the seventies, then you have fans from the 80’s and the 90’s… There are so many eras of Heep… With this album I think that even the old classics fans… they have sent emails and messages that it’s got elements from the 70’s. It’s got energy. The critics and all the Press said that it sounds like we are all “Living The Dream”! This album manages to capture the enthusiasm of a real live band playing all over the world, writing songs and recording, which we hope to do all the year round… With this album you’ve got a piece of everything.
 
heep129

This is your second studio album with the Heep. How do you feel about that?
I think that the album for me… the titles says it all! (laughs) When I was young, it was always my favorite music… I grew up playing their songs… All those great bands, you know… Queen, Led Zeppelin, Uriah Heep… When I got to play with Heep I was kinda nervous but I knew it… It was my kind of music! I was a big fan of the previous bass players. Trevor Bolder, Gary Thain… All great bass players. It was a challenge and it is an honor to be able to play with that band. When we play I turn and look around and… I’m playing with Mick Box! (laughs) And Bernie and Russell… they were all very welcoming when I joined the band… They just wanted me to be myself… It’s been really great to be working with them.

Would you say it is too early to talk about the album that will follow “Living The Dream”?
Ehm… Well yeah… Cuz normally it takes a while to tour the album properly. We now play in sixty countries around the world…

Sixty? As in six-zero?
Yes, sixty countries. We get offers to play everywhere in the world. And it will take at least a year to take our music around the world. We have a really great tour coming up with Judas Priest in America. Classic English Rock bands, you know… We’re gonna be busy throughout this year. But you know… we always get ideas about writing… each of us. The rest of this year we’ll be promoting the album.

In terms of touring and playing in so many counties, what is your favorite part during a live show? Singalongs or silent moments or when the crowd go crazy…
There are some songs… Like “July Morning”… When you see the fans and they seem like they really appreciate it… A band like Heep has so many classic songs… The lighting we have now… the vibe we have with the audience… All that is so special. I also enjoy the intros we have… There’s so much excitement when we get on stage… Also at the end of the show, when we play “Easy Livin’”… It’s actually great to bring all that live to the fans. And there are so many classic songs. It’s so difficult to do a Uriah Heep selist… (laughs) We’d have to be on stage like for three hours…
 

Well, you should!
(laughs) It’s very difficult to keep all the fans happy… When it’s your favorite band, you want to hear all the songs, old songs, B-sides… It’s a full Rock show!

What is the driving force behind an experienced musician such as yourself, in a huge band like Uriah Heep? What makes you keep going on, creating, playing, going all the distance?
You know… all the guys in the band are natural musicians. They don’t even think about it. They didn’t get into music to be famous. It was a natural thing for them… Mick is always writing songs… ideas… They never give up. They are so driven. If you enjoy something so much, I think people can see that. It comes out in your work. People still like the music, Uriah Heep music. It still comes from the heart you know… And I think that really shows. I’d always play anyway… Before Uriah Heep I played anywhere because I was enjoying it! Music was more than hobby. I love it so much! People can see that in your playing. I never gave up because I enjoy it so much. And so do the guys in the band. After a show, when you hung out with the fans and they ask you about songs, you get a chance to connect with people. And it’s something magical… It takes you back to when you were young… Music is such a great chance to communicate. Especially with Rock music, where songwriting is so strong… All these bands are different and original… I think that is what made the era of classic Rock last so long… Even now, with the Internet and the fact that people don’t buy as many CD’s and vinyls as they used to… But these people go and see a live show. That’s a good thing for the music industry. You can still be a musician for a living. You just have to be on the road a lot more. Uriah Heep has always been a hard working band. And people still want to hear Uriah Heep music… We are really luck that way. It’s been fantastic!

Costas Koulis
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις