= Συνέντευξη με τους Underhill West
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Underhill West

 
   Η μουσική είναι μία! Ίσως η πιο αγαπημένη μου ατάκα. Εκφράζει όλα όσα θέλω να πω για την πιο τέλεια μορφή διασκέδασης και ίσως κάτι περισσότερο. Και πόσες μπάντες υπάρχουν εκεί έξω που θέλουν να διασκεδάσουν και μάλιστα να το κάνουν αυτό διαμέσου των δικών τους, των εντελώς δικών τους κομματιών… Oι Underhill West είναι ένα από εκείνα τα σχήματα που ακούς τραγούδια τους και λες «Ρε δαίμονα, γιατί δεν τους ήξερα από πιο νωρίς»; Τζαζίζουν, μπλουζίζουν, ροκάρουν, έχουν Pop στοιχεία, έχουν ό,τι κάνουν κέφι οι ίδιοι και βρίσκονται εδώ, παρέα μας, να μιλήσουν για το όμορφο παιδάκι τους, το “Material Life”, για την πορεία τους, για το μέλλον, για όλα αυτά που θέλουν να κάνουν. Και θα τα κάνουν. Αφού το θέλουν! Πολλά ευχαριστώ στη Νόρα Καραμιχάλη για τη γνωριμία και την οργάνωση της κουβέντας.
 
underhill669 
Ποιοι είναι οι Underhill West ;
Είμαστε ένα ξενόγλωσσο pop rock συγκρότημα που εδρεύει στην Ξάνθη και δραστηριοποιείται τα τελευταία δεκατρία χρόνια με δισκογραφία και εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Πείτε μας για το νέο σας EP “Material life”.
Το Material Life μόλις κυκλοφόρησε από τη Records On Top και περιλαμβάνει πέντε ολόφρεσκα κομμάτια μας, τα οποία ηχογραφήθηκαν στα περιβόητα Sierra Studios της Αθήνας, μαζί με τον παραγωγό Αλέξανδρο Χρυσίδη. Είναι μία δουλειά για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι, καθώς η μουσική και ο στίχος εξέφρασε αυτά που θέλαμε να πούμε. Το videoclip του single μας “Material Life” υπάρχει στο YouTube και είναι ένα πολύ ανατρεπτικό έργο τέχνης από την κινηματογραφική ομάδα Film Lemon.
 

Πόσο διάστημα σας πήρε για να το κυκλοφορήσετε;
Κοντά ενάμιση χρόνο.

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το αποτέλεσμα;
Είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δημιουργήσει, όπως προσπαθούμε να είναι κάθε μας βήμα.

Ποιοι δίσκοι της χρονιάς που μας πέρασε έλιωσαν στο στερεοφωνικό σας;
Αυτό τον καιρό έχουμε δώσει πολύ προσοχή στους 21 pilots, Duft Punk, Alt – J, Linkin Park, The Strokes, Ed Sheeran και γενικά ό,τι παίζει στο ραδιόφωνο. Αυτά είναι απλά ενδεικτικά συγκροτήματα, όλοι μας ακούμε τα πάντα και αυτό τον καιρό εστιάζουμε πολύ στις έξυπνες μελωδίες και ιδέες της παγκόσμιας σκηνής.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη μουσική σκηνή;
Έχοντας κάνει τρεις περιοδείες στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, η εικόνα που είδαμε είναι σκληρή αλλά δικαιολογημένη. Η προσέλευση του κόσμου στις συναυλίες γενικά έχει μειωθεί λόγω οικονομικής κατάστασης, αλλά και διάθεσης και δε μιλάμε μόνο για τις δικές μας συναυλίες. Αυτό αποτελεί επιπλέον τροχοπέδη στο να θέλει κάποιος νέος μουσικός να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Για γνωριμίες, κονέ και κλίκες που δυσκολεύουν το να προχωρήσεις ως μουσικός στην Ελλάδα δε θα μιλήσουμε. Αυτά ίσχυαν και ισχύουν πάντα. Αν είσαι αρκετά καλός, όλα αργά ή γρήγορα είναι με το μέρος σου, αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια που έχουμε σαν μότο. Όταν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά, τότε κοιτάμε να γινόμαστε καλύτεροι.
 

Υπάρχουν καθόλου διαφωνίες και τριβές ανάμεσά σας; Πώς κρατιούνται οι ισορροπίες μεταξύ σας και πόσο εύκολο είναι να έχεις σταθερά μέλη;
Υπάρχουν πολύ λίγες, σπάνια και για ασήμαντα πράγματα, που ξεπερνιούνται στο δευτερόλεπτο. Είμαστε μία οικογένεια. Ξοδέψαμε τόσο χρόνο μαζί που όχι μόνο ξέρουμε ο ένας τις παραξενιές του άλλου, αλλά τις θέλουμε κιόλας!

Τι είναι αυτό που καθορίζει τη μουσική ταυτότητα των Underhill West;
Ειλικρινά; Ο "παχύς" ήχος και το groove. Μεγαλώσαμε ροκάδες και περάσαμε από στάδια hard rock, rock n roll και dance. Τώρα, σε ένα κόσμο που η ροκ δεν πρωτοστατεί αλλά μπαίνει παντού, έχουμε όλα αυτά που μελετήσαμε και γράψαμε χιλιόμετρα πάνω στη φαρέτρα μας και ονομαζόμαστε pop rock. Διότι με rock ηχοχρώματα συνθέτουμε τραγούδια που θέλουμε να σας κουνάνε, να σας μένουν, να σας παρακινούν με το στίχο, βάζοντας στοιχεία από όλα αυτά τα στάδια που έχουμε περάσει. Αυτό που τα συνδέει στην τελική είναι είναι το groove στα τύμπανα, στο μπάσο, στη φωνή, στα πάντα. Δε θα το βρεις σήμερα εύκολα αυτό στο στάδιο που το έχουμε πάει.
 
 
Τι θα θέλατε να πείτε στο κοινό που διαβάζει αυτή τη συνέντευξη;
Να τολμήσει και να δει υλικό μας και να μας ακολουθήσει. Είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα του αρέσει και θα του χαρίσουμε όμορφες στιγμές.

Κώστας Κούλης
 
underhill671
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα