= Συνέντευξη με το Θεολόγο Αναγνωστόπουλο
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με το Θεολόγο Αναγνωστόπουλο

 
   Ένας νέος άνθρωπος που δημιουργεί μουσική και σου λέει ευθέως. «Τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά πρέπει να είμαστε αισιδόδοξοι»… Ο Θεολόγος Αναγνωστόπουλος μιλάει στο Noizy και μέσα από κείνον μιλάει η μουσική. Οι στίχοι, οι μελωδίες, οι σκέψεις κατ’ επέκταση. Η άποψη «Η μουσική είναι μία» είναι εκείνη ακριβώς που συγκρατώ, αφού αποτελεί δικό μου motto εδώ και χρόνια. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί του. Εύχομαι πολλή και καλή επιτυχία και ευχαριστώ θερμά τη Μάριαν Νικολάου, που βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
theologos26
Η αγάπη σου για την μουσική πότε ξεκίνησε;
Η αγάπη μου για τη μουσική ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία. Θυμάμαι τον εαυτό μου στη μουσική από τότε που κατάλαβα τι συμβαίνει γύρω μου σαν παιδί.

Τα μουσικά σου ακούσματα ποια είναι και από πού προέρχονται οι επιρροές σου;
Λόγω οικογενειακού περιβάλλοντος έχω επιρροές από βυζαντινή μουσική, παραδοσιακή μουσική και μεγαλώνοντας πέρασα από όλα σχεδόν τα στάδια της μουσικής και σαν μουσικός και σαν ακροατής, αλλά φυσικά και σαν ερμηνευτής.

Πώς βλέπεις τα πράγματα στην ελληνική μουσική σκηνή σήμερα;
Αυτό είναι θέμα που χρήζει μεγάλης συζήτησης, καθώς όσο περνούν τα χρόνια χάνουμε τη μουσική, το ρομαντισμό και την τέχνη και ψάχνουμε το hit. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ο οποίοι αγαπούν το χώρο, σέβονται τη μουσική, έχουν γνώση και φέρονται στο χώρο με απόλυτη αξιοπρέπεια. Όντας λοιπόν και εγώ μέσα στο χώρο από μικρή ηλικία θεωρώ πως ακόμα και στο λαϊκό στερέωμα μπορούμε να έχουμε όμορφα πράγματα και καλές μουσικές αρκεί να πηγάζουν από μέσα μας. Ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι φτιαχτός και δήθεν.

Αν σε ρωτούσα τι μουσική ακούς, τι θα απαντούσες;
Θεωρώ πως η μουσική είναι μια, απλά ο κάθε άνθρωπος την αντιλαμβάνεται αλλιώς λόγω ακουσμάτων, λόγω εμπειριών, λόγω πεποίθησης ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ προσωπικά ακούω από παραδοσιακή μουσική μέχρι και μεγάλα ξένα ροκ συγκροτήματα.

Το νέο σου τραγούδι ονομάζεται «Μη φανταστείς». Πες μου λίγα λόγια.
«Μη φανταστείς» λοιπόν… Ένα κομμάτι αγαπημένο που γράφτηκε για συγκεκριμένο λόγο, εμπνευσμένο από ένα καλό φίλο. Μιλάει για την αγάπη φυσικά και μέσα σε λίγες γραμμές λέω όσα νιώθω. Σύντομα θα έχουμε το κομμάτι ολοκληρωμένο και με το video clip.
 

Πού μπορούμε να το προμηθευτούμε; Και ποιοι είναι οι συντελεστές;
Υπάρχει ήδη το demo στο YouTube με τίτλο «Μη Φανταστείς» και σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει έτοιμο με το video clip. Επίσης στις τρείς σελίδες μου στο Face book μπορείτε να μαθαίνετε νέα μου για συναυλίες και εμφανίσεις, όπως επίσης στο Twitter και στο Instagram. Η ηχογραφήσεις γίνονται στο studio του καλού φίλου και συνεργάτη Νικόλα Γκίνη – ενός ανθρώπου που έχει δώσει στον πολιτισμό και στη μουσική – και η ενορχήστρωση του συγκεκριμένου τραγουδιού από τον Παναγιώτη Αλεξανδρή, συνεργάτη και χρόνια καλό μου φίλο. Στίχους και μουσική έχω γράψει εγώ.

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις και είναι για σένα σημείο αναφοράς;
Θαυμάζω και εκτιμώ πολλούς καλλιτέχνες… Κάποιοι από αυτούς είναι ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιάννης Πάριος και πολλοί ακόμα. Σημείο αναφοράς ίσως θα έλεγα πως είναι όλοι όσοι υπηρετούν το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Πώς βλέπεις τα πράγματα γύρω σου; Είσαι αισιόδοξος;
Τα  πράγματα δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν πάνε καλά. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι.

Επόμενα σχέδια! Πότε να περιμένουμε ολοκληρωμένο άλμπουμ;
Αρχικά οι εμφανίσεις του καλοκαιριού να ολοκληρωθούν με απόλυτη επιτυχία και το χειμώνα να ξεκινήσουμε πάλι δυναμικά σε όμορφους και ζεστούς χώρους. Το album θα είναι έτοιμο κάπου στο φθινόπωρο.

Για το τέλος, ποιο είναι το Motto της ζωής σου;
Motto.. Έχω πολλά πράγματα που θα μπορούσα να πω, αλλά πάντα καταλήγω σε λίγα... Να έχουμε αρχικά υγεία και να κάνουμε αυτά που θέλουμε με αγάπη, πίστη, σεβασμό και απόλυτη αξιοπρέπεια. ‘Όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

Κώστας Κούλης
 
theologos25
 
Ο Θεολόγος Ανανγωστόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, η μεγάλη  του αγάπη όμως είναι η μουσική. Είναι καθηγητής μουσικής θεωρίας και στην κιθάρα, πιάνο, ούτι, λαούτο, ταμπουρά, τύμπανα, τζουρά, μπουζούκι.

Σας τραγουδιστής κάποιες σημαντικές στιγμές είναι η συμμετοχή του σε συναυλίες των Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μπλέ, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Νίκο Ζιώγαλα κ.α.

Εμφανίζεται  μόνος του ή μαζί με την μπάντα όσο συχνά μπορεί, επικοινωνώντας με το κοινό και την δική του μουσική και γνωστές διασκευές από διάφορα είδη μουσικής.

Αυτόν τον καιρό  ετοιμάζει την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά, η οποία θα είναι έτοιμη μετά το καλοκαίρι. Ένα πρώτο δείγμα αποτελεί το τραγούδι «Μη φανταστείς».
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις