Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους SoundtrucΚ

 
   Οι SoundtrucΚ είναι από τις μπάντες που εκτιμώ ιδιαίτερα. Τους έχω παρακολουθήσει σε αρκετές τους εμφανίσεις και πάντα έχουν πολύ καλή απόδοση και στιβαρή σκηνική παρουσία. Με αφορμή το επερχόμενο live τους και το καινούργιο, δεύτερο, άλμπουμ τους, δόθηκε ένα ραντεβού στον πάντα φιλόξενο χώρο του Τιθώρα και η συνέντευξη έγινε κουβεντούλα φίλων που είχαν να βρεθούν καιρό. Ευχαριστούμε πολύ το Βασίλη Παναγόπουλο, τον εκ των κιθαριστών της μπάντας και ιδρυτικό της μέλος, για το χρόνο που μας αφιέρωσε και του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας οι SoundtrucΚ να φτάσουν εκεί όπου επιθυμούν και ακόμα πιο ψηλά.
 
soundtruck2014 
Μίλησέ μας για το νέο σας άλμπουμ “Voodoo”.
Η διαδικασία δεν ήταν τόσο ρόδινη. Είχαμε κάποια έτοιμα τραγούδια με την προηγούμενη σύνθεση της μπάντας. Δουλεύαμε πάνω σε αρκετά τραγούδια από το 2015. Κάναμε την προπαραγωγή του άλμπουμ με αρκετές δυσκολίες. Όταν μπήκαμε στο στούντιο αποχώρησε ο Νίκος, οπότε μείναμε χωρίς τραγουδιστή. Παγώσαμε τα πάντα και μετά υπήρξε μια περίοδος λίγο περίεργη για όλους μας. Μπήκαμε στη διαδικασία ανεύρεσης τραγουδιστή, δοκιμάσαμε αρκετά παιδιά. Καταλήξαμε στο Ρωμανό, ένα νέο παιδί. Μας άρεσε πάρα πολύ η χροιά του και ότι σαν άνθρωπος έχει υπομονή και επιμονή σε ό,τι κάνει. Συνεργαστήκαμε πάλι με το Γιώργο Φλωράκη. Γράψαμε στο στούντιο του φίλου μας Τάσου Κατσούλη. Θέλαμε να είναι όλα τα όργανα γραμμένα φυσικά. Το mastering έγινε από το Steve Lado. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το feedback που έχετε λάβει ως τώρα για το άλμπουμ;
Κοίτα, όταν μένεις ανενεργός κάποια χρόνια, ο κόσμος σε ξεχνά. Μετά από πέντε μήνες που έχει κυκλοφορήσει, τώρα ξεκινά και μας δίνει. Πάει πολύ καλά. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Αρέσει το στυλ, αρέσει που υπάρχει διαφορετικότητα στα τραγούδια.
 
soundtruck2015
Γιατί επιλέξατε να κάνετε το release party το Γενάρη;
Έχει συμπέσει κοντά στο release που είχαμε κάνει για τον πρώτο δίσκο, εννιά χρόνια πριν. Δε το κάναμε επίτηδες, απλά έτυχε. Θέλαμε να κάνουμε κάποια πράγματα πριν. Να βγει το video, να προωθηθεί σωστά το άλμπουμ και ο κόσμος να έχει μια ιδέα από πριν. Να ξέρει τα τραγούδια.

Η επιλογή για τις άλλες δυο μπάντες πώς έγινε;
Διαλέξαμε φιλικές μπάντες, ανθρώπους που εκτιμάμε και στην περίπτωση των Rusty Bonez είχαμε παίξει μαζί πριν επτά χρόνια περίπου σε ένα φεστιβάλ. Οι Black Odyssey είναι πολύ καλοί φίλοι, αγαπάνε τη μουσική όπως εμείς. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου άτομα που αγαπούν το ίδιο τη μουσική.
 
soundtruck2016
Ετοιμάζετε και άλλο video;
Μετά τη συναυλία που έχουμε στην Κρήτη, ξεκινάμε τα γυρίσματα. Θα είναι performance. Συνεργαζόμαστε με το φίλο μας, Δημήτρη Βερβερέλη, που έχει μια εκπληκτική ομάδα που… δεν θα σας πω περισσότερα. Θα δείτε το video.

Μετά το live στο Κύτταρο, έχετε κανονίσει άλλες εμφανίσεις;
Θα πάμε Σέρρες, Γιάννενα, Βόλο και τον Απρίλιο πάμε στο εξωτερικό. Μια βδομάδα Τσεχία, μετά Ιρλανδία. Μιλάμε και για κάποια φεστιβάλ που θα γίνουν εδώ. Υπάρχει πρόταση να πάμε σε ένα φεστιβάλ στη Γερμανία, αλλά ακόμα δεν έχουμε μιλήσει με τον promoter.
 
soundtruck2017

Πόσο δύσκολο είναι για ένα μουσικό να κάνει δύο και τρεις δουλειές και συνάμα να ασχολείται με τη μουσική;
Δεν υπάρχει Έλληνας καλλιτέχνης που θα σου πει ότι είναι εύκολο. Είναι πολύ δύσκολο. Πέρα από τη μουσική, έχεις άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να δουλέψεις να τις καλύψεις και φυσικά θα πρέπει να καλύψεις και όλα όσα θες να κάνεις στη μουσική. Αν καταφέρεις να φτάσεις στο σημείο όπου η μπάντα μπορεί να αυτοσυντηρηθεί, έχεις φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο. Μέχρι να φτάσεις όμως εκεί, πρέπει να δώσεις αυτά που χρειάζεται για να πάρει το δρόμο της.

Θα υπάρξουν εκπλήξεις στο live;
Όχι, θα παίξουμε το δεύτερο άλμπουμ, αλλά και το πρώτο και θα υπάρχουν δύο διασκευές που αγαπάμε πολύ. Σκεφτόμαστε να κάνουμε και ένα live για να γιορτάσουμε τα δέκα χρόνια της μπάντας, όπου θα υπάρχουν παλιά και νέα μέλη.
 
soundtruck2018

Έχεις ιδέες στο συρτάρι για τον επόμενο δίσκο;
Όλοι έχουμε, θα πρέπει να τις δούμε και να τις δουλέψουμε. Ακόμα βέβαια δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Έχουμε να τρέξουμε το δεύτερο άλμπουμ και μετά θα καταπιαστούμε με το τρίτο.

Αλήθεια, γιατί Southern;
Είναι καθαρά τι γουστάρεις να κάνεις. Για μένα οι αγαπημένες μου μπάντες είναι οι AC/DC και οι Motorhead. Σαφώς ακούω και άλλες μπάντες, αλλά όταν θέλω να πορωθώ, να χτυπηθώ, δεν θα βάλω μπάντες που θα με κάνουν να σκεφτώ. Είμαι αισιόδοξος σαν άνθρωπος και μου αρέσει να λαμβάνω θετική ενέργεια. Θα ακούσω κάτι που θα με κάνει να αισθανθώ καλά, που θα διασκεδάσω.
 
soundtruck2019
Τι θυμάσαι από το SAMCRO;
Τα πάντα, ήταν φοβερή εμπειρία και η τελευταία φορά που παίξαμε στην Αθήνα. Γνωρίσαμε ανθρώπους που πια είμαστε φίλοι.

Κεφάλαιο Lynyrd Skynyrd. Πώς είχατε αντιδράσει;
Εκείνη η συναυλία ήταν το σημαντικότερο κεφάλαιο για τη μπάντα. Μάθαμε ότι έρχονταν, στείλαμε ένα mail και μας είπαν Μάιο ότι θα παίξουμε support και το live ήταν για τον Ιούνιο, δεν προλαβαίναμε να κάνουμε και πολλά. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε μπροστά σε ένα κοινό που ακούει αυτό το είδος που παίζουμε. Πιάσαμε σε εκείνο το live πολύ καλή απόδοση και αυτό βοήθησε να γίνουμε γνωστοί.
 
soundtruck2020

Με ποια άλλη μπάντα θα παίζατε; Που θεωρείτε ότι «κολλάτε» μουσικά;
Με τους AC/DC… (γέλια)

Που να έρχονται Ελλάδα;
Με τους Airbourne, τον Joe Bonamassa, τους Backcherry…

Τι είναι αυτό που σε κρατά, να κάνεις δύο δουλειές και να συνεχίζεις;
Η χαρά που μου δίνει. Η μουσική είναι η απόλυτη νόμιμη «πρέζα». Άμα γουστάρεις κάτι βρίσκεις τη δύναμη να το κάνεις. Είναι ο αυτοσκοπός σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να βλέπεις να γίνονται σιγά σιγά τα όνειρα σου πραγματικότητα.
 
soundtruck2021
 
   Ο Βασίλης δεν σταμάτησε να χαμογελά καθόλη την ώρα της συνέντευξης. Από τα καλύτερα παιδιά στο χώρο, από τους πιο άρτιους μουσικούς στο χώρο, είναι ένας άνθρωπος που όχι μόνο θέλει να λαμβάνει θετική ενέργεια, πολύ ευχαρίστως την κάνει πάσα στους γύρω του. Μας έχει κατασκλαβώσει με την ευγένειά του, είναι κύριος, με ήθος και αρχές και το αυτό ισχύει για όλη τη φοβερή ομάδα των SoundtrucK. Εννοείται πως θα είμαστε εκεί, να στηρίξουμε και να θαυμάσουμε, πως θα είμαστε εκεί, όπως ήμαστε και στο ιστορικό από κάθε άποψη LiVE των Lynyrd Skynyrd, τότε που οι φορτηγόηχοι μας έκαναν να σταθούμε στις μύτες των ποδιών μας και να κοιτάμε τη σκηνή με ενθουσιασμό. Δώσαμε τα χέρια, ευχηθήκαμε τα καλύτερα και μόνο και μετράμε τις μέρες μέχρι την Παρασκευή. Κύριοι, σας ευχαριστούμε!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη, Κώστας Κούλης
Φωτογραφίες: Ross Halfin… not
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα