= Συνέντευξη με τους Solid Faith
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Solid Faith

 
   Οι Solid Faith μπορούν να είναι υπερήφανοι γονείς για το πρωτότοκό τους. Το άλμπουμ “Eternal Quest” κυκλοφορεί και είναι μία δουλειά που μόνο χαρά και ικανοποίηση μπορεί να γεμίσει τα μέλη της… καθώς και πολλούς από τους ακροατές της καλής, ποιοτικής, σοβαρής Μέταλ μουσικής. Με στοιχεία Prog που γητεύουν, με τραγούδια που προκαλούν το νου και τη φαντασία, το κουαρτέτο έχει έλθει για να μείνει και να χτίσει ένα όμορφο σύνολο που θα έχει συνέχεια. Ήλθαμε σε επαφή με το συγκρότημα, μάθαμε για το τότε και το τώρα, αναφερθήκαμε στο αύριο και σερβίρουμε. Είναι μια αέναη αναζήτηση η μουσική; Προφανέστατα! Και μου κάνει και σε τίτλο άλμπουμ όλο αυτό…
 
solidfaith2064
Η μπάντα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Η σκέψη να μην μείνει μόνο στα demo και να προχωρήσει στη δημιουργία του πρώτου της δίσκου, πότε έπεσε στο τραπέζι;
Κάπου στο 2014 το σχήμα ξεκίνησε να βλέπει τα πράγματα πιο σοβαρά και με διακαή πόθο να βγάλει επιτέλους ένα full length album… Όλα φάνηκαν να δένουν όταν ήρθε στο συγκρότημα το Δεκέμβρη του 2017 ο Θοδωρής Μαρτίνης στα φωνητικά. Μουσικά το album ήταν ολοκληρωμένο κατά 70% και με την προσθήκη του Θοδωρή στις φωνητικές μελωδίες, στους στίχους, αλλά και κάποιες ανανεώσεις και διορθώσεις στα τραγούδια από εμάς, φτάσαμε στο σήμερα, στο Μάη του 2020, να βγάλουμε επιτέλους την πρώτη μας δουλειά.

Το άλμπουμ είναι concept; Τι πραγματεύεται;
Όχι, δεν είναι. Αναφέρεται σε διάφορες φανταστικές ιστορίες και μη, με ερεθίσματα από την καθημερινότητα αλλά και το παρελθόν. Είναι δέκα αυτόνομες ιστορίες, με πιο σημαντική ίσως αυτή του ’’Stare At Me’’, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και γράφτηκε για τη μητέρα και τον πατέρα του ντράμερ μας Κώστα Καραπετσάκου, που τους έχασε σε πολύ κοντινό διάστημα, την εποχή που ολοκληρωνόταν μουσικά αυτό το τραγούδι.
 
solidfaith2065
Ακούγοντας το δίσκο απόλαυσα Progressive Metal, πολύ αρμονικά δομημένο, με κάποιες αναφορές σε σχήματα όπως οι Dream Theater και οι Fates Warning, πάντα όμως με τη δική σας σφραγίδα. Είναι το Prog το μοτίβο που σας πάει περισσότερο;
Μελωδικό progressive metal θα έλεγα, αν βάζαμε μια ταμπέλα και μας αρέσει πάρα πολύ αυτό που πρεσβεύουμε. Είναι μόνο χαρά και τιμή για εμάς να θυμίζουμε σε ποιότητα και σε κάποια πράγματα μεγάλα συγκροτήματα, όπως οι Fates Warning και οι Dream Theater.

Πόσο κράτησαν οι ηχογραφήσεις; Πόσο καιρό σας πήρε η μίξη και το mastering;
Όπως είπαμε και προηγουμένως, όταν ήλθε ο Θοδωρής, το Δεκέμβρη του 2017, βρήκε το 70% των τραγουδιών μουσικά έτοιμα και μπήκε δυναμικά στο να γράψει στίχους, αλλά και φωνητικές μελωδίες. Έτσι, το Μάρτιο του 2018 ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2019. Δεν πιεστήκαμε ούτε βιαστήκαμε σε κάτι. Θέλαμε η δουλειά μας να είναι άρτια και προσεγμένη σε ολα τα επίπεδα. Οι μίξεις και το mastering ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβρη του 2019. Μετά με ηρεμία αναζητήσαμε την καλύτερη πρόταση και έτσι συμφωνήσαμε με την Alone Records για δυο χρόνια, όπως και το να βγει τον Μάη του 2020 το πρώτο μας album, ’’Eternal Quest’’.
 
solidfaith2063
Έχετε κάνει ήδη δύο βίντεο για το άλμπουμ. Θα πάτε και για τρίτο; Έχετε αποφασίσει για τα υποψήφια κομμάτια;
Έχουμε αποφασίσει πως το επόμενό μας τραγούδι, που θα γίνει και βίντεο κλιπ, θα είναι το ’’Stare At Me’’ και λογικά θα το δρομολογήσουμε με τις ανάλογες ανακοινώσεις απο Σεπτέμβρη και μετά. Ειμάστε συναισθηματικά δεμένοι με αυτό το τραγούδι όλοι μας, για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω και για αυτό το λόγο θα είναι το “Stare At Me” το πρώτο official video clip μας, εν καιρώ.

Στο άλμπουμ έχετε δύο καλεσμένους. Τη Chryso από τους Chrysilia και τον Bob Katsionis. Πώς έγινε η συνεννόηση; Πώς περάσατε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων;
Η Χρυσώ, πέρα απο εξαιρετική φωνή, είναι και ένας άνθρωπος με γνώση της μουσικής, με πτυχία και πολύ μεγάλη αξία στο χώρο, αλλά και καθηγήτρια φωνητικής του τραγουδιστή μας Θοδωρή Μαρτίνη. Ο Θοδωρής της πρότεινε να μας βοηθήσει στην οργάνωση και δημιουργία των δεύτερων φωνών και είναι χαρά μας που μας βοήθησε με πολύ όρεξη και μεράκι. Ο Μπάμπης μας έκανε τις επίσημες φωτογραφίσεις για το album μας και του προτείναμε, αν του άρεσε το υλικό μας, να γράψει πλήκτρα σε όλο το album. Σαν progressive οπαδός που είναι, του άρεσε το υλικό μας. Χαρήκαμε πολύ που με τις συνθέσεις του στα πλήκρα έδωσε το κάτι παραπάνω στη μουσική μας και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Alone Records. Ευχαριστημένοι με τη συνεργασία; Ο αρραβώνας έγινε γάμος;
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, γιατί η Alone Records μας πίστεψε και μας έδωσε μια πρόταση που δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε. Μια πολύ σοβαρή εταιρεία στο χώρο, με πολλά χρόνια εμπειρίας, αλλά και με πολλά συγκροτήματα ελληνικά να την έχουν εμπιστευτεί στο παρελθόν, ήταν η καλύτερη πρόταση για την πρώτη μας δουλειά και - καλά να είμαστε – θα προχωρήσουμε με βάση την αμοιβαία πίστη και στήριξη.
 
solidfaith2067
Εξαιτίας της πανδημίας, είναι προς το παρόν εκτός προγράμματος οι ζωντανές εμφανίσεις. Τι έχετε κατά νου, όσον αφορά τα LiVE πλάνα της μπάντας;
Η αλήθεια είναι πως είχαμε κλείσει συναυλία για την παρουσίαση του album μας μέσα στον Ιούνιο, αλλά λόγω της κατάστασης ακυρώθηκε. Γι’ αυτό δεν κάναμε ούτε ανακοίνωση της συναυλίας, αλλά ούτε και ακύρωση αυτής. Ευελπιστούμε, όταν τα πράγματα γίνουν καλύτερα, να έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας και ζωντανά, όπως της αξίζει! Μέχρι τότε θα αφοσιωθούμε στη σύνθεση και ηχογράφηση νέων τραγουδιών, αλλά και στο να αγοράσει και ακούσει όσο πιο πολύς κόσμος τη δουλειά μας γίνεται, γιατί πιστεύουμε πως πραγματικά το αξίζει.

Τι είναι αυτό που σας οδηγεί να δημιουργείτε και να παίζετε μουσική; Ποια η κινητήρια δύναμη πίσω από το συγκρότημα;
Είμαστε τέσσερις άνθρωποι που αγαπάμε πολύ τη μουσική και αγαπάμε πολύ το να βρισκόμαστε να προβάρουμε και να παίζουμε τα δικά μας τραγούδια. Έχουμε μέσα μας την ανάγκη να εκφραζόμαστε με τις δικές μας συνθέσεις και τραγούδια και όχι με διασκευές. Επειδή το συγκρότημα τόσα χρόνια στερήθηκε πράγματα και καταστάσεις, η κινητήρια δύναμή μας είναι το πάθος και η όρεξη του να έχουμε τις ευκαιρίες που δεν καταφέραμε να έχουμε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό κι αν είναι στιβαρή και ακλόνιτη πίστη... μέσα στα χρόνια που δεν τα παρατήσαμε… Είμαστε εδώ και με το ’’Eternal Quest’’ δηλώνουμε έντονη παρουσία και βάζουμε τις βάσεις για μια δυνατή συνέχεια στην ελληνική μέταλ σκηνή.

Κώστας Κούλης
 
solidfaith2066
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα