= Συνέντευξη με Sober On Tuxedos και Ρόδες United
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με Sober On Tuxedos και Ρόδες United

 
   Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωής αλλά - για εμάς τους απλούς θνητούς - είναι και τρόπος να βγάλουμε όλα όσα έχουμε μέσα μας, να γίνουμε ένα με τη μπάντα που παίζει επάνω στη σκηνή, να δώσουμε και να πάρουμε ενέργεια. Η μαγεία που νοιώθεις παρακολουθώντας μια συναυλία μένει και φυλάσσεται στη ψυχή σου για πολλά χρόνια. Κουβαλάς στιγμές που δεν θέλεις να τελειώσουν. Οι αισθήσεις σου βρίσκονται σε αναβρασμό, βιώνεις ένα μεγαλείο και πολλές φορές βρίσκεις συνοδοιπόρους που μπορούν να εκφράσουν με νότες και στίχους αυτά που εσύ δεν μπορείς. Μια τέτοια εμπειρία ετοιμάζουν για όλους εμάς οι Sober On Tuxedos, παρέα με τις Ρόδες United, το Σάββατο 19 Απριλίου στο Ίλιον Plus. Με την βοήθεια της Ρίας Καλαμπαλή, που βρίσκεται πίσω από τη One:Woman:Company και την ευχαριστούμε θερμά, κανονίστηκε η συνάντηση στο όμορφο στούντιο των Sober On Tuxedos στο Γαλάτσι. Μιλήσαμε μαζί τους για τι άλλο; Μα για τη μουσική. Για τη γλώσσα που ενώνει όλους τους ανθρώπους. Ευχαριστώ πολύ το Nikita Klint από Ρόδες United, τον Chris Kitsantas και τον Chris Rusty από τους Sober για τη φιλοξενία αλλά και την όμορφη κουβέντα.
 
sober1905
 
Πώς προέκυψε το όνομα Ρόδες;
Nikitas Klint: Γιατί όχι; Πώς βγήκε το όνομα Τρύπες ας πούμε. Ήταν μια ιδέα… πλέον λεγόμαστε Ρόδες United γιατί υπάρχουν νέα μέλη.

Και το δικό σας όνομα, κύριοι Sober;
Chris Kitsantas: Πίσω από το όνομα Sober On Tuxedos υπάρχει ένας μύθος. Ο καθένας λέει και τη δική του εκδοχή.

Η μουσική σας; Ποια ήταν τα ερεθίσματα;
Nikitas Klint: Ξεκίνησα από το Hip Hop και κατέληξα με μια μπάντα. Παίζουμε μαύρη μουσική κυρίως. Από Rock ‘N’ Roll μέχρι Reggae.
 
sober1906

Οι στίχοι; Πώς προκύπτουν;
Nikitas Klint: Υπάρχει ευρεία θεματολογία. Δεν έχουμε κάτι στάνταρ.

Πόσα χρόνια κάνεις μουσική;
Nikitas Klint: Εικοσιπέντε χρόνια κάνω μουσική.
 
sober1907

Γιατί επιλέξατε τη μουσική; Τι σας δίνει;
Chris Rusty: Μπορώ να σου απαντήσω εγώ… Δεν πιστεύω ότι διαλέγεις τη μουσική, εκείνη σε διαλέγει. Μπορεί να ακούγεται ποιητικό όλο αυτό αλλά είναι πηγαίο. Είναι ανάγκη προσωπικής κατάθεσης. Νομίζω ότι αυτή η απάντηση εκφράζει και τη μπάντα μας, τους Sober On Tuxedos. Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και προσωπικότητας η μουσική. Απλά κάποιοι είμαστε λίγο παραπάνω τρελοί, αν θες, από κάποιους άλλους. (γέλια) Ξυπνάς ένα πρωί και σκέφτεσαι ότι «θέλω να ασχοληθώ». Και αρχίζεις μετά να ψάχνεις τα πως και τα γιατί και να μαθαίνεις παράλληλα και περισσότερα πράγματα για τον ίδιο σου τον εαυτό. Η σκηνή είναι ένα αλώνι, μπορεί να ανέβει οποιοσδήποτε. Αυτοί που θα μείνουν όμως είναι αυτοί που πραγματικά τους θέλει η σκηνή.
Nikitas Klint: Όταν ξεκίνησα το έκανα γιατί είχα μπλέξει με μια παρέα. Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Μπορείς μέσω αυτής να επικοινωνήσεις με όλο το κόσμο. Είναι μια επιλογή στην αρχή, αλλά μετά είναι αυτό που ξέρεις να κάνεις.
Chris Kitsantas: Θυμάμαι τον εαυτό μου είτε να ακούω μουσική, είτε να παίζω. Είναι ανάγκη, δεν γίνεται να μην το κάνεις.

Ετοιμάζετε νέα δουλειά;
Nikitas Klint: Όλο και κάτι ετοιμάζουμε. Δεν μπορώ να σου πω ξεκάθαρα πότε θα βγει αλλά είναι σχεδόν όλα έτοιμα.
Chris Kitsantas: Το Live στις 19 Απριλίου είναι το κλείσιμο μιας εποχής και το ξεκίνημα μιας άλλης. Ετοιμάζουμε για το επόμενο άλμπουμ τελείως διαφορετικά πράγματα.
Chris Rusty: Όχι τελείως διαφορετικά. Είναι η εξέλιξη των Sober.
 
sober1908

Η μουσική είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα. Θέλει να δουλεύεις συνεχώς και να εξελίσσεσαι. Τι σας έχει αποφέρει όλα αυτά τα χρόνια και δεν μιλάω μόνο χρηματικά αλλά και προσωπικά.
Chris Kitsantas: Έχουμε γλιτώσει πολλά λεφτά από ψυχοθεραπείες. (γέλια) Είναι ανάγκη. Πέρα από γνωριμίες, πέρα από το ότι έχεις μια δεύτερη οικογένεια, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τη ζωή μας χωρίς μουσική. Διοχετεύουμε μέσα από αυτή την τρέλα μας, την παράνοιά μας. Ξορκίζουμε τους φόβους και τις δυσκολίες μας.

Πώς δημιουργείτε ένα νέο άλμπουμ; Ποια η διαδικασία;
Chris Rusty: Πολύ ωραία ερώτηση αυτή.
Chris Kitsantas: Ο πρώτος δίσκος ήρθε σχεδόν έτοιμος από ένα μέλος της μπάντας. Στο δίσκο όμως που ετοιμάζουμε, ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι. Πλέον η δουλειά είναι ομαδική.
Chris Rusty: Αυτό που γίνεται στο δίσκο που ετοιμάζουμε είναι πραγματικά μαγικό. Είναι από τις περιπτώσεις που έχεις π.χ. το μουσικό θέμα και σε λίγο χρόνο αυτό γίνεται ένα τραγούδι. Υπάρχει σύμπνοια. Είμαστε πια στο ογδόντα τοις εκατό του δίσκου. Η ίδια η σύνθεση ζητούσε να πάει παρακάτω μόνη της.
 
sober1909

Τα social media και το youtube είναι εργαλείο ή αναγκαίο κακό για τη δουλειά σας;
Nikitas Klint: Η μουσική είναι μια οικογένεια, άσχετα με τα είδη που εκπροσωπεί. Το να παίζουν όλες αυτές οι μπάντες είναι θετικό. Υπάρχει κοινό να τις απορροφήσει. Το youtube είναι μια παγκόσμια δισκοθήκη που μπορείς να ακούσεις μουσική δωρεάν. Μπορείς να ακούσεις πράγματα που παλιά δεν μπορούσες να ακούσεις, θα έπρεπε είτε να αγοράσεις είτε να στα προμηθεύσει κάποιος. Μπορείς να βρεις σπάνια πράγματα που τώρα είναι στο χέρι σου να τα ακούσεις. Είμαι κατά του μονοπωλίου και υπέρ του ανταγωνισμού. Παλιότερα είχες δέκα δεινόσαυρους. Τώρα έχεις περισσότερες επιλογές.
Chris Kitsantas: Όσες περισσότερες μπάντες πετυχαίνουν τόσο καλύτερα είναι και για όλες τις υπόλοιπες. Ανταγωνισμός υπάρχει παντού. Ταλαντούχες μπάντες υπάρχουν πάρα πολλές. Αλλά τι θυσιάζεις είναι το θέμα για να συνεχίσεις. Κάποιες σταματάνε. Σημασία έχει πόσο προσηλωμένος και παθιασμένος είσαι με αυτό που κάνεις. Αν θες θα πετύχεις.
 
sober1910

Η μουσική βιομηχανία πώς σας έχει φερθεί;
Chris Rusty: Δεν υπάρχει πια μουσική βιομηχανία από την αρχή του internet. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να ξαναδημιουργηθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Chris Kitsantas: Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βασιστεί σε καμία εταιρεία. Πρέπει να βασιζόμαστε σε εμάς.
Chris Rusty: Η τέχνη θέλει πολύ μεγάλη ψυχή. Είναι κατάθεση. Όταν ανεβαίνεις πάνω στη σκηνή πρέπει να αγαπάς το συνάνθρωπό σου. Έχει κάνει μια διαδρομή από το σπίτι του για να έρθει να σε ακούσει. Έχει δώσει χρήματα που τα έχει βγάλει με πολύ κόπο για να έρθει να σε δει. Πρέπει να το σεβαστείς.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Ραντεβού στις 19 Απριλίου στο Ίλιον Plus για ένα γερό μουσικό ταρακούνημα. Μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις.
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις