= Συνέντευξη με τους SL Theory
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους SL Theory

 
   Οι SL Theory άνοιξαν τα χέρια τους… Μέσα υπήρχε ένα κρυπτόλεξο… Η ανάγνωσή του ήταν ευάερη, ευήλια και μελωδικότατη. Όταν παρουσιάζαμε το άλμπουμ και ακούγαμε για να σημειώσουμε, πρώτα απ’ όλα και πέρα απ’ όλα διασκεδάζαμε. Στην προ-ακρόαση έγραφα κάποιες πρώτες παρατηρήσεις γεμάτος ενθουσιασμό, αφού αυτά που άκουγα μου ανέβαζαν την ψυχολογία, με γέμιζαν και με έκαναν να θέλω να ξανακούσω. Ο Σωτήρης Λαγωνίκας, mastermind της μπάντας, συντοπίτης και ένας εξαιρετικός επαγγελματίας σε όλες τις εκφάνσεις της καριέρας του, μέσα και έξω από τη μουσική, είχε έλθει στην εκπομπή μου πρόσφατα, παρέα με τον επίσης συντοπίτη Γιάννη Νίγδελη, των έναν εκ των κιθαριστών και είχαμε συζητήσει για το δίσκο, το συγκρότημα, το μέλλον. Αυτή τη φορά μεταφέρουμε εδώ την πιο πρόσφατη κουβέντα μας, ευχαριστώντας θερμά το Σάκη Φράγκο, ο οποίος φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
slt1985
Τι ανταπόκριση έχει ο “Cipher”; Πώς του συμπεριφέρονται ως τώρα κοινό και Τύπος;
Λαμβάνουμε απίστευτα μηνύματα για το "Cipher" και από τον κόσμο και από τον Τύπο. Για να είμαι ειλικρινής, ειδικά για τον Τύπο, δεν το περίμενα σε τέτοια έκταση, ειδικά αν λάβεις υπόψιν σου ότι πολλά από τα μέσα που έδειξαν ενθουσιασμό για το άλμπουμ, είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένα σε πολύ πιο σκληρούς ήχους από το δικό μας. Μας έκανε πολύ χαρούμενους αυτό.

Το άλμπουμ είναι στην ουσία ένα μωσαϊκό μελωδιών και υφών. Συναντάμε AOR, Progressive, ακουστικές μελωδίες, πολύπλοκους ρυθμούς, «απλές» γραμμές. Πώς προέκυψε συνθετικά αυτός ο «κήπος»;
Όταν έχεις μεγαλώσει βγάζοντας από το πικάπ σου το "Abbey Road" των The Beatles και βάζοντας το "Piece Of Mind" των Iron Maiden, για να βάλεις μετά το "Paradise Theater" των Styx και λίγο μετά το "Heaven And Hell" των Black Sabbath, είναι φυσιολογικό οι συνθέσεις σου να είναι ένας πολύχρωμος "κήπος", όπως το περιγράφεις. Ειδικά μάλιστα, όταν δεν αυτοπεριορίζεσαι συνθετικά για να ικανοποιήσεις κάποιο συγκεκριμένο "είδος" μουσικής.
 
slt1987
Έχετε κάνει δύο βίντεο μέχρι στιγμής. Θα πάτε για το τρίτο; Έχετε επιλέξει το τυχερό τραγούδι;
Υπάρχει η σκέψη να κάνουμε ένα βίντεο για το "βαλσάκι" του άλμπουμ, το "Silence And Loneliness", αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξουμε γνώμη υπέρ κάποιου άλλου κομματιού. Πάντως θα υπάρξει σίγουρα και νέο βίντεο από το "Cipher".

Στις 28 Δεκέμβρη ανεβαίνετε στη σκηνή του Fuzz. Συναυλία παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους. Τι περιμένουμε; Ολόκληρο το καινούργιο άλμπουμ;
Θα μοιραστούμε τη σκηνή του Fuzz στις 28 του Δεκέμβρη με δύο πολύ αγαπημένες μας μπάντες, τους Noely Rayn και τους Cellar Stone. Θα παίξουμε σχεδόν ολόκληρο το "Cipher", εκτός ενός ή δύο κομματιών, αλλά και κάποια κομμάτια από τα προηγούμενα άλμπουμ μας, τα οποία έχουν αγαπήσει πολύ οι φίλοι της μπάντας.
 
slt1983
Πέρα από το συγκεκριμένο LiVE, να περιμένουμε περαιτέρω ανακοινώσεις για συναυλίες στο εγγύς μέλλον;
Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό σόου στη Θεσσαλονίκη μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους και ήδη κοιτάμε για τη δυνατότητα μιας μικρής περιοδείας στην Ευρώπη.

Πώς τα πάτε με τη δισκογραφική σας; Ικανοποιημένοι από τη στήριξή της;
Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ROAR. Είναι επαγγελματίες, ενθουσιώδεις με αυτό που κάνουν και βοηθούν τις μπάντες του roster τους με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Οι SL Theory σίγουρα ανήκουν στο χώρο του σκληρού ήχου αλλά δεν είναι μια αμιγώς metal μπάντα και το ότι η ROAR ανέλαβε την κυκλοφορία του "Cipher" δείχνει ότι είναι μια εταιρεία με ανοιχτό μυαλό και αυτό την τιμά απεριόριστα.
 
slt1986
Η μπάντα αποτελείται στην ουσία από μισή ντουζίνα βιρτουόζους μουσικούς. Είναι εύκολη η συνύπαρξη; Έχει γίνει παρέα όλο αυτό;
Όταν οι μουσικοί κατέχουν το όργανό τους όσο τα παιδιά στην μπάντα, μπορείς να συνεννοείσαι με τα μάτια. Σίγουρα κάνει τη δουλειά μας ευκολότερη! Είμασταν πολύ τυχεροί πάντως γιατί έχουμε γίνει μια απίστευτη παρέα και ρίχνουμε απίστευτο γέλιο κάθε φορά που βρισκόμαστε. Υπάρχει αληθινή αγάπη και εκτίμηση ανάμεσά μας.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να δημιουργείτε μουσική; Να προβάρετε, να ιδρώνετε, να βγάζετε καινούργια τραγούδια, να τα παρουσιάζετε ζωντανά και πάλι από την αρχή;
Με μία λέξη: φαντασία! Αυτή η αχαλίνωτη και ατέλειωτη πηγή ενέργειας που σε κρατάει ζωντανό και συνδεδεμένο με τη μαγική πλευρά της ζωής. Δίνουμε όλοι έναν διαρκή, άγριο αγώνα επιβίωσης με μικρά διαλείμματα ευτυχίας και ο μόνος "άλλος κόσμος" που μπορούμε να "επισκεφτούμε" για να δώσουμε νόημα σε όλη αυτή τη μάχη, είναι ο κόσμος της Τέχνης.

Τελικά ποια είναι στην ουσία η θεωρία των SLT;
Η αποτύπωση της ζωής μας σε ένα μουσικό ημερολόγιο. Αυτή είναι η θεωρία μας!

Κώστας Κούλης
 
slt1984
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα