= Συνέντευξη με τους Siva Six
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Siva Six

 
   Οι Siva Six είναι ένα ελληνικό νταϊνάμικ ντούο που δημιουργεί electro μουσική και κυκλοφορεί δίσκους, κάνει περιοδείες και σκέφτεται μόνο τη μουσική του και την πρόοδό του μέσω αυτής ακριβώς της μουσικής του. Άκουσα το “Down Of Days”, έγραψα μερικά λόγια γι’ αυτό και η επόμενη σεκάνς με βρίσκει να «ανακρίνω» το Ζ, τον άνθρωπο που – παρέα με τον πληκτρά U-Rl – φτιάχνει όνειρα από μελωδίες. Τα κομμάτια τους έχουν να κάνουν με το ήρεμο, το άγριο, το ζωώδες και το λυρικό, όπως έχουν να κάνουν με μένα, με σας και με κείνους. Η μπάντα αυτή είναι ακόμα μία από κείνες τις ελληνικές που κάνουν τη διαφορά στο εξωτερικό. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου που φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
sivasix987
 
Z, είσαι η ψυχή των Siva Six. Πες μας πώς δημιουργήθηκε το σχήμα και πότε;
Μαζί με το Noid είχαμε τους Wintermute, κάναμε δύο demo, μπήκαμε σε μια γερμανική συλλογή – Tribute για τους The Cure το 1998, πειραματιζόμασταν και γράφαμε τα πρώτα μας tracks σε ένα Sequencer/Synth, στην πορεία βρήκαμε και δισκογραφική εταιρεία… Λίγο καιρό πριν κυκλοφορήσει ο πρώτος μας δίσκος μάθαμε ότι υπήρχε μια αμερικανική μπάντα με το όνομα Wintermute, έτσι αλλάξαμε το όνομα σε Siva Six. Τυπικά υπάρχουμε από το 2005, που κυκλοφόρησε και ο πρώτος μας δίσκος, αλλά στο δρόμο της σκοτεινής ηλεκτρονικής μουσικής ήμασταν ήδη για αρκετά χρόνια πριν.

Σε όλο αυτό το διάστημα τι σας έκανε ακόμα πιο δυνατούς, έτσι ώστε να γίνεστε όλο και καλύτεροι και πιο δημιουργικοί;
Προσπαθούσαμε αρκετά χρόνια να βρούμε τον δρόμο μας, να δέσει όλο αυτό… Οι ιδέες που είχαμε, οι στίχοι, τα φωνητικά… Κάποια στιγμή άρχισε να δένει. Βλέπαμε εξέλιξη. Όταν ήρθε το πρώτο μας συμβόλαιο ήμουν πολύ χαρούμενος. Αυτό ήθελα, να κάνω μουσική, να γράφω στίχους, να τραγουδώ και να υπάρχει μια εταιρεία που να πιστεύει αυτό που κάνουμε και να μας υποστηρίζει οικονομικά, έτσι ώστε να φτάσει το δημιούργημά μας στον κόσμο. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό μας έκανε δυνατούς και δημιουργικούς. Το βήμα είχε ήδη γίνει. Στην πορεία οι πολύ καλές κριτικές που δεχτήκαμε, η θετική ανταπόκριση στα Live, η προσωπική φιλοδοξία και αγάπη για αυτό που κάνουμε, μας έδωσε δύναμη και συνεχίσαμε.
 
sivasix985
Είναι σημαντικό να αντέχεις στο χρόνο και να μη σταματάς να εξελίσσεσαι. Πιστεύεις θα συνεχισθεί αυτό;
Οι φήμες λένε ότι εξελισσόμαστε… Έχουμε αντέξει έως τώρα δώδεκα χρόνια. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί αύριο, αλλά έχω την εντύπωση ότι έχουμε μπροστά μας δρόμο.
 
Πόσα άλμπουμ έχετε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα;
Τέσσερα άλμπουμ, ένα ΕΡ και ένα Remix CD.
 
Θα μας πεις και λίγα λόγια για την νέα σας δουλειά, «Dawn Of Days”, που κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες;
Περιέχει 12 κομμάτια. Έχουμε διασκευάσει το Soundtrack της ταινίας “28 Days Later“. Για μια ακόμη φορά δουλέψαμε με τον παραγωγό Δημήτρη Nτούβρα, στα Lunatech Sounds Studio. Έχουμε δύο Guest μουσικούς. Το Γερμανό Boog από τους Junksista, ο οποίος έπαιξε κιθάρα στη διασκευή που προανέφερα, με τίτλο «Twenty Eight». Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος έπαιξε ταμπουρά με δοξάρι, ούτι και theremin σε τρία κομμάτια, η συνεισφορά του ήταν σημαντική και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είναι μουσικός θεάτρου και ξέρει πώς να αποδώσει ατμόσφαιρες χωρίς κορόνες. Ο νέος μας δίσκος ασχολείται με την αποκάλυψη… Με αρκετές πλευρές της θα μπορούσα να πω… Ξέρεις, ξυπνάς μια μέρα και όλα είναι διαφορετικά, μπορείς και βλέπεις λίγο περισσότερο από χθες, αλλά αυτό το λίγο είναι ένα τεράστιο βήμα στην ζωή σου. Αρχίζεις και βλέπεις καλύτερα τον εαυτό σου, τους γύρο σου… μέρος της αλήθειας… Κυκλοφόρησε και το πρώτο μας Video Clip από αυτό το Album, με τίτλο “Αποκάλυψις“.
 
 
Στη χώρα μας πιστεύεις ότι υπάρχει ανταγωνισμός;
Στην Ελλάδα έχουμε μια σπουδαία σκηνή στο Underground, από τους Nightstalker και τους Rotting Christ, μέχρι τους Dirty Granny Tales. Πραγματικά, εκατοντάδες μπάντες βγαίνουν συνεχεία μέσα από το Underground… Πολλές από αυτές τις μπάντες έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να καταφέρουν πολλά. Δεν νιώθω ανταγωνιστικά, γι’ αυτό και έχω ανταλλάξει απόψεις με πολλές μπάντες που ήταν στην αρχή τους ή ήθελαν να ακούσουν την άποψη μου για τη μουσική τους ή να τους δώσω κάποιες πληροφορίες. Αρκετές μπάντες μου είπαν ότι άρχισαν να κάνουν Ιndustrial/Dark Electro επειδή μας είδαν Live και γούσταραν… Ήταν και πολύ στα πάνω της η φάση στα 00’s, κάναμε και πράγματα εμείς στο εξωτερικό.
 
Πόσες συναυλίες έχετε προγραμματισμένες;
Παίξαμε πριν λίγες εβδομάδες στην Μόσχα, έχουμε κλεισμένα τρία live στη Γερμανία και ένα στο Βέλγιο αυτή τη στιγμή.
 
sivasix986
 
Τι θ΄ άλλαζες σήμερα σε σχέση με το χθες;
Θα είχα φύγει από την Αθήνα το 2005, που κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας Album και θα είχα μετακομίσει στη Γερμανία, όπου ζούμε αυτή τη στιγμή.
 
sivasix990
 
Πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει το άλμπουμ;
Καταρχάς μέσα από το web site μας, www.sivasix.com, από δισκοπωλεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από την εταιρεία μας, την Alfa Matrix Records, παρά πολλά online δισκοπωλεία και μέσα από όλες τις γνωστές digital πλατφόρμες. Bandcamp, Amazon, iTunes, κα.
 
Τελειώνοντας, πες μας τα επόμενα σχέδιά σας.
Θα κυκλοφορήσουμε ένα lyric video για το “Twenty Eight “, κατά το Μάιο το βλέπω αυτό… Μαζεύουμε remix από διάφορες μπάντες πάνω στα τραγούδια του νέου μας album και θα δούμε τι θα προκύψει από αυτό… Λογικά θα κυκλοφορήσουν τα remix αυτά σε μια digital κυκλοφορία που ετοιμάζουμε, ίσως και σε κανονικό cd, θα δείξει… Είμαστε κοντά σε συμφωνία με μια εταιρεία για να επανακυκλοφορήσει το δεύτερό μας album, το οποίο είναι sold out εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχει μια σειρά από πράγματα ακόμη, που δεν εξαρτώνται από εμάς…

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις