= Συνέντευξη με τους Silver Bullet
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Silver Bullet

 
   Οι Silver Bullet είναι η μπάντα που πραγματικά θα θέλαμε να ακούσουμε. Η μπάντα που έχει μια φρέσκια αντίληψη για τη μουσική και καταφέρνει να παντρέψει τις horror ταινίες με το συμφωνικό μεταλ. Είναι η μπάντα που με το “Screamworks” άλλαξε τα δεδομένα στο μουσικό “παιχνίδι”! Κάνοντας το review του άλμπουμ τους με μάγεψαν και ήθελα να μάθω περισσότερα. Ευχαριστώ θερμά τη 7hard για αυτή την όμορφη κουβέντα.
 
silver554
Το άλμπουμ “Screamworks” ήταν εκπληκτικό, αναμένω, όπως έγραψα και στο review, να σας δω live. Αλήθεια, γιατί επιλέξατε Symphonic Metal και γιατί horror τραγούδια;
Δεν υπήρξε συγκεκριμένος λόγος. Προσθέτοντας συμφωνικά μέρη στα τραγούδια,  μας φάνηκε φυσικό. Δεν μας βλέπω πραγματικά ως μια symphonic metal band, είμαστε περισσότερο παραδοσιακό heavy metal με συμφωνικά στοιχεία. Στην αρχή θέλαμε απλά να αποτίνουμε  φόρο τιμής σε ένα συγκεκριμένο είδος ταινιών με τις οποίες όλοι μας μεγαλώσαμε. Πολύ σύντομα ήρθε η ιδέα του όλου concept album και κάθε τραγούδι του άλμπουμ να βασίζεται σε  κάποια κλασική ταινία τρόμου. Όχι απαραίτητα concept album, απλά θέλαμε να δημιουργήσουμε την ανάλογη ατμόσφαιρα σαν να  βρίσκεσαι μόνος σε ένα σκοτεινό κινηματογράφο και ακούς non-stop soundtrack από τις αγαπημένες σου ταινίες τρόμου.

Ποια είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από σας παιδιά; Τι είναι αυτό που σας εμπνέει για να κάνετε  μουσική;
Η θέληση της δημιουργίας. Είναι ανάγκη και με τη σύνθεση και το γράψιμο των στίχων μπορεί και να επιβραβευτείς, αλλά μπορεί και όχι. Αυτό εξαρτάται από το αν αξίζει το «έργο» που έχεις παράγει. Απλά ξέρεις πως θα υπάρξουν στιγμές που θα έχεις κάτι πολλά υποσχόμενο ή κάτι απλά εξαιρετικό.
 
silver552
Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Θα θέλατε μα μας αναφέρετε μερικές;
Είναι αλήθεια ότι η μουσική που άκουσες μικρός θα είναι πάντα για σένα η καλύτερη. Αγαπάμε το metal και το “Screamworks” γεννήθηκε από την επιθυμία να φτιάξουμε ένα άλμπουμ που θα θέλαμε να ακούσουμε. Θέλαμε να φέρουμε τη δεκαετία του ’80 και τις αρχές του ’90 στο σήμερα με σύγχρονη παραγωγή. Έχουμε πολλές επιρροές. Judas Priest, King Diamond, Grave Digger, Grim Reaper, Iron Maiden, για να αναφέρουμε μόνο μερικές.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη μουσική βιομηχανία και πόσο χρήσιμα ή όχι είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και το youtube για μια νέα μπάντα;
Προσωπικά πιστεύω ότι η μουσική βιομηχανία στις μέρες μας είναι περισσότερο ή λιγότερο ένα δίκοπο μαχαίρι. Από την άλλη δεν χρειάζεται μεγάλος κόπος για να βρεις την κατάλληλη εταιρεία, αφού μπορείς να ηχογραφήσεις και να κάνεις παραγωγή μόνος σου στη δουλειά σου. Εκεί που χρειάζεται βοήθεια στη πραγματικότητα είναι στη διαφήμιση και διανομή του τελικού προϊόντος. Αν θέλεις να κάνεις ένα άλμπουμ θα πληρώσεις τα πάντα εσύ και δεν είναι λίγα τα χρήματα. Αυτό είναι πολύ αρνητικό για μικρές μπάντες. Ελπίζω ο κόσμος να  καταλαβαίνει και να αγοράζει αρκετά τα άλμπουμ ώστε να βοηθήσει τις μπάντες. Είναι πραγματικά δύσκολο να μπορέσεις να σταθείς στο χώρο και να μαθευτείς μέσα από εκατομμύρια μπάντες που υπάρχουν. Διαδίκτυο και YouTube είναι κυριολεκτικά γεμάτα από μπάντες από όλο τον κόσμο. Το YouTube και το Spotify κτλ, δεν πληρώνουν καλά τα δικαιώματα για μικρές μπάντες και οι πωλήσεις δίσκων είναι πραγματικά χαμηλές. Είναι όλο και πιο δύσκολο να πάρεις  χρήματα από το άλμπουμ που δαπάνησες 4.000 Ευρώ για να φτιάξεις. Για να βρεις μια καλή μπάντα και  καλή μουσική είναι πολύ πιο δύσκολο στις μέρες μας. Από την άλλη μπορείς να βρεις ό,τι μουσική θέλεις στο YouTube. Να μην ξεκινήσω να μιλάω για τα reality – talent - TV – show, όπου διαστρεβλώνουν εντελώς τη μουσική βιομηχανία και το πώς θα έπρεπε να είναι. Είναι λάθος! Θυμώνω και μόνο που το σκέφτομαι.
 

Ποια ήταν η ανταπόκριση των οπαδών και του Τύπου για το άλμπουμ;
Έχουμε πολύ καλή ανταπόκριση μέχρι στιγμής. Υποθέτω ότι αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάνει κάτι σωστά. Έχουμε πάρει επίσης κάποια ενθουσιώδη μηνύματα από  οπαδούς. Και είναι υπέροχα γιατί και εμείς είμαστε μεταλλάδες και καταλαβαίνουμε το συναίσθημα που έχει ο κόσμος όταν βρει μια νέα μπάντα που του αρέσει.

Ποια είναι τα όνειρά σας; Τι θέλετε να επιτύχετε με τη μουσική σας;
Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία γραφής για το δεύτερο άλμπουμ μας και μπορούμε να σας πούμε ότι “It will kick ass”! Θα είναι ένα ακόμα concept album. Μεγάλες περιοδείες, μεγαλύτερες παραγωγές... Αυτό είναι το όνειρό μας. Θέλουμε να προσφέρουμε την καλύτερη Silver Bullet εμπειρία στους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν σχέδια για περιοδεία; Έχουμε ημερομηνίες;
Θα υπάρξουν κάποια Live Release Parties στη Φιλανδία το Νοέμβριο. Έχουμε κάποια σχέδια αλλά όχι ημερομηνίες ακόμα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάποιες συναυλίες και στο εξωτερικό.
 
silver553
Είναι στα σχέδιά σας η Ελλάδα; Πείτε ναι!
Όπως είπα και πριν, θα είναι ευτύχημα να βγούμε στο εξωτερικό. Έχετε φανταστική metal μουσική κουλτούρα στην Ελλάδα και μπάντες όπως οι Firewind και οι Wardrum, τους οποίους και αγαπώ. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της σύγχρονης εποχής, οπότε θα είναι πολύ ωραία να παίξουμε για σας αν μας δοθεί η ευκαιρία. Όπως πάντα, δυστυχώς, όλα εξαρτώνται από τα χρήματα και από το πόσο εσείς μας θέλετε πραγματικά εκεί. Αλλά ναι, θα θέλαμε να έρθουμε!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα