Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Secret Illusion

 
Οι Secret Illusion είναι ένα ελληνικό συγκρότημα το οποίο σχηματίστηκε το 2007 από το Φίλιππο Παπακυριάκου (κιθάρα) και το Χρήστο Στρατηγό (τύμπανα). Το 2008 κυκλοφόρησαν το promo “Silent Voices” και το πρώτο full length album “Illusion” ήρθε το 2011. Έκτοτε συνέβησαν αλλαγές στη σύνθεση του σχήματος, αλλαγή εταιρείας, αλλά και συναυλίες καθώς και κάποιες κυκλοφορίες που φανερώνουν ότι τα παιδιά δε σταμάτησαν να δουλεύουν. Έτσι, αρχές του 2012 το EP “Turn back time” ήταν διαθέσιμο για free downloading από το επίσημο website και τέλη του 2012 κυλοφόρησε ένα ακόμη EP με τίτλο “Point Of No Return”, που είναι και ο προάγγελος του νέου άλμπουμ που ετοιμάζουν.
 
Εκτός των προαναφερθέντων μελών, έχουμε τον Κώστα Ντίμπελα στα πλήκτρα, το Δημήτρη Ανέστη στο μπάσο και το Δημήτρη Γιαννακόπουλο στα φωνητικά.
 
Εδώ λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να αντλήσουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες από το Φίλιππο.
 
Φίλιππε, μουσικά θα κατέτασσες τον ήχο των Secret Illusion στο Melodic/Power Metal; Και ποιές μπάντες αποτελούν τις κυριότερες μουσικές σας επιρροές;
Θα έλεγα πως ναι! H πηγή της μουσικής των Secret Illusion είναι αυτή η σκηνή και μπάντες όπως οι Stratovarius, Royal Hunt, Symphony-X, Kamelot κ.α., αλλά και μπάντες της παλιάς σχολής όπως Rainbow, Deep Purple.
 
secretillusion01
Πότε περιμένετε να είναι έτοιμος ο νέος σας δίσκος και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παραγωγή του;
Αυτή την στιγμή που μιλάμε, έχουν ηχογραφηθεί όλα τα μέρη για εννέα κομμάτια, εκτός από τα φωνητικά και τις lead κιθάρες. Γενικά βγαίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και δουλεύοντας πάνω στα κομμάτια εδώ και τέσσερις μήνες περίπου, έχω δει ότι υπάρχουν συνέχεια περιθώρια για κάτι ακόμα καλύτερο σε όλους τους τομείς, οπότε δεν θα βιαστούμε. Πιστεύω παρ’ όλα αυτά ότι ο δίσκος θα είναι έτοιμος μέχρι το καλοκαίρι!
 
Έχετε αποφασίσει τον τίτλο του δίσκου;
Υπάρχουν δύο τίτλοι υποψήφιοι από κομμάτια του δίσκου. Αν και νομίζω ότι η ζυγαριά γέρνει έντονα προς μία κατεύθυνση, ακόμα δεν είναι 100% αποφασισμένο!
 
secretillusion02
Τί διαφορές θα υπάρχουν σε σχέση με το "Illusion";
Σίγουρα σε αυτή την κυκλοφορία θα υπάρχουν περισσότερα ορχηστρικά μέρη! Είναι ένα στοιχείο που θέλω να έχει έντονη παρουσία μέσα στα κομμάτια των Secret Illusion! Από ‘κει και πέρα, θα υπάρχουν και αρκετά prog στοιχεία αλλά και μεγάλες διαφορές στην ενορχήστρωση και τον ήχο της μπάντας, μιας και για πρώτη φορά από το 2007 που ξεκινήσαμε, δουλεύουμε με διαφορετικό άτομο στην παραγωγή/μίξη/mastering. Αυτή τη φορά τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει ο Νigel Foxxe!Το νέο υλικό πραγματικά πιστεύω ότι θα είναι ό,τι καλύτερο έχουμε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και λίγοι κοντινοί φίλοι που έχουν ακούσει δείγματα, έχουν ενισχύσει αυτή μου την άποψη!
 
Για την προώθηση του νέου άλμπουμ θα ετοιμάσετε κάποιο βίντεο, έχετε επιλέξει κάποιο κομμάτι;
Είναι ένα θέμα που έχει ήδη πέσει στο τραπέζι. Σίγουρα θα υπάρχει βίντεο κλιπ για τον νέο δίσκο! Υπάρχει μια γενική ιδέα για το όλο concept, σύντομα θα έχουμε κάποια εξέλιξη σε αυτό το ζήτημα και σίγουρα θέλουμε και σε αυτό τον τομέα να κάνουμε κάτι ακόμα καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν!
 
secretillusion03
Συνεργαστήκατε με την Ηλιάνα Τσακιράκη στην ακουστική πιάνο έκδοση του "Silent Voices". Τί σας οδήγησε σε αυτή την εκτέλεση και στην επιλογή της συγκεκριμένης μουσικού;
Η ιδέα αρχικά ήταν του Κώστα (Keyboards) σε μια πρόβα πριν πολύ καιρό, για μια απλή piano εκτέλεση! Όταν προέκυψε η κυκλοφορία του “Turn Back Time”, αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε αυτήν την ιδέα με ορχήστρα και μια γυναικεία φωνή! Η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η Ηλιάνα, την οποία ήξερα, της είπα την ιδέα και δέχτηκε αμέσως! Νομίζω τελικά ότι το αποτέλεσμα ήταν ακόμα καλύτερο απ’ ότι περιμέναμε και να σου πω την αλήθεια, κάποιες στιγμές νιώθω ότι το “Silent Voices” μετά από τόσα χρόνια, μ’ αρέσει περισσότερο σε αυτήν την εκτέλεση!
 
Αλήθεια, τί σας οδήγησε στην επιλογή του Δημήτρη στα φωνητικά;
Το Δημήτρη, τον είχα ακούσει τυχαία στο YouTube και όταν κάποια στιγμή παίξαμε μαζί σε κάποιο live, κατάλαβα πως θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο αυτό στους Secret Illusion και έτσι και έγινε.
 
secretillusion04
 
Πέρυσι κυκλοφορήσατε δύο ΕΡ’s (“Turn Back Time” και “Point Of No Return”) και μάλιστα το δεύτερο περιέχει το πρώτο. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την κίνηση αυτή;
Το πρώτο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2012 και αυτό συνέβη γιατί θέλαμε να έχουμε υλικό με τον καινούργιο μας τραγουδιστή. Αυτή η κυκλοφορία ήταν ειδική κατά μια έννοια, μιας και δεν τυπώθηκε σε cd και δίναμε τα 2 κομμάτια δωρεάν μέσω του website μας. Όταν προς το τέλος του χρόνου αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε τον καινούργιο δίσκο, είχαμε την ιδέα μαζί με την εταιρία που συνεργαζόμαστε, την ΤheLeaders, να βγάλουμε ένα ακόμα καινούργιο κομμάτι που θα περιέχεται στον δίσκο, υπό την μορφή κυκλοφορίας αυτή τη φορά (έστω και digital), παίζοντας το ρόλο του single και βάζοντας ως bonus tracks και τα δύο κομμάτια του προηγούμενου EP. Έτσι προέκυψαν λοιπόν τα δύο EP σε έναν χρόνο.
 
Έχετε σχέδια για συναυλίες εντός ή και εκτός Ελλάδας στο άμεσο μέλλον ;
Μια ελληνική περιοδεία μετά την κυκλοφορία του δίσκου, θα ήταν κάτι θετικό για την μπάντα και είναι ένα θέμα που θα το εξετάσουμε σίγουρα. Από ‘κει και πέρα αν προκύψει κάτι καλό για το εξωτερικό, δεν θα πούμε όχι, αρκεί να έχουμε την οικονομική δυνατότητα το κάνουμε, μιας και το budget της μπάντας είναι εξαιρετικά περιορισμένο!
 
Ευχαριστώ πολύ το Φίλιππο Παπακυριάκου για το χρόνο που διέθεσε και εύχομαι στους τους Secret Illusion ό,τι καλύτερο για τα μελλοντικά τους σχέδια. Περιμένουμε φυσικά την ολοκλήρωση της καινούργιας τους δουλείας για την οποία μας κίνησαν αρκετά το ενδιαφέρον με τις πληροφορίες που μας παρείχαν.
 
Σωτήρης Μαράντος
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα