= Συνέντευξη με τους Sabaton
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Sabaton

 
Αντί προλόγου
 
   Η πρώτη επαφή με τους Sabaton γίνεται με το “Attero Dominatus” το 2006, όταν ήταν ακόμα στη Black Lodge. Ακούω και γράφω πως «Αξίζουν την προσοχή μας». Κάποιος εδώ θα μπορούσε να πει «Ναι, ρε μεγάλε, την Αμερική ανακάλυψες»! Ας το πει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ό,τι έχω γράψει εγώ το έχουν γράψει μερικές χιλιάδες ακόμα ψυχές. Δεν έχει καμία μα καμία σημασία. Αυτό που μετράει είναι ότι έμαθα να αγαπάω ακόμα μία μπάντα. Τα επόμενα άλμπουμ έρχονται για κριτική και η αγάπη στεριώνει για τα καλά. Τους βλέπω ζωντανά στη σκηνή… τους ξαναβλέπω… και ξανά μανά… Ο Joakim τραγουδάει για το Έπος του Σαράντα μέσα στη Γερμανία και γκαρίζω και κομπάζω for the glory of HELLAS! Διαβάζω γι αυτούς, χαίρομαι και καμαρώνω και σημειώνω την επόμενη συναυλία στη χώρα μου. Οι Sabaton έπαιξαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον περασμένο Γενάρη και έκαναν πάλι το κοινό να παραληρεί. Χάρη στη δισκογραφική τους, τη Nuclear Blast, καταφέρνουμε να τα πούμε από κοντά με το μπροστάρη των Σκανδιναβών. Η ενθουσιώδης Μαίρη Ζαρακοβίτη και η μπαρουτοκαπνισμένη Μαρία Ασημακοπούλου κάθονται απέναντι από το Joakim Brodén στα καμαρίνια του Fuzz, λίγο πριν ξεκινήσει το live. Η συνέντευξη στη διάθεσή σας! Πολλά ευχαριστώ στις δύο κυρίες για τα κουράγια και την άψογη διεκπαιρέωση και πολλά-πολλά ευχαριστώ στους Markus Wosgien, Markus Jakob, Florian Milz και Katharina Pfeiffer της δισκογραφικής. Τα καλύτερα μόλις άρχισαν!
 
Κώστας Κούλης
 
sabaton672
Συνέντευξη στις Μαίρη Ζαρακοβίτη και Μαρία Ασημακοπούλου.
 
Πόσες φορές έχετε έρθει στην Ελλάδα;
Νομίζω φέτος είναι η τέταρτη φορά (σ.α/σ: νομίζω πως είναι η τρίτη φορά. 2009, 2013 και 2015).
 
sabaton667
 
Πώς νοιώθετε;
Πραγματικά τέλεια! (γελάει)
 
Ποιοι είναι οι Sabaton; Ποιοι οι ήρωες, ο τίτλος του νέου σας άλμπουμ;
Οι Sabaton είναι μια παρέα ανθρώπων που αποφάσισαν να μαζευτούν και να παίξουν heavy metal. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να μην κάνουμε focus στη στρατιωτική ιστορία μόνο αλλά και σε μικρές ομάδες ανθρώπων που μπορεί να είναι μέλη αντίστασης, στρατιώτες, πυροσβέστες, πυροτεχνουργοί κλπ. Οι ήρωες λοιπόν είναι οι άνθρωποι που έβαλαν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή για να προστατέψουν τους άλλους.
 
Είστε μια αναγνωρισμένη και διάσημη μπάντα… Έχετε ακόμα όνειρα που δεν έχουν πραγματοποιηθεί;  
Δεν θα το έλεγα όνειρο, αλλά πάντα θέλαμε να παίξουμε στην Ιαπωνία. Τόσα χρόνια δεν τα καταφέραμε γιατί εμείς κλείνουμε τις εμφανίσεις μας ένα χρόνο πριν. Η Ιαπωνία δεν λειτουργεί έτσι. Υπάρχει όμως φέτος μεγάλη πιθανότητα να τα καταφέρουμε.
 
sabaton668
 
Αλήθεια, ποιές είναι οι μέχρι τώρα αντιδράσεις του κόσμου για το νέο άλμπουμ;
Πάρα πολύ καλές! Βέβαια δεν λείπουν και αυτοί που πιστεύουν ότι το προηγούμενο άλμπουμ ήταν καλύτερο και όταν βγάλουμε το επόμενο θα λένε ότι αυτό το άλμπουμ ήταν το καλύτερο. Υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι μόνο τα πρώτα άλμπουμ ήτα καλά. Ο κόσμος έχει πάντα ποικίλες απόψεις για κάθε μας δουλειά. Το νέο άλμπουμ μας έχει φέρει νέο κοινό, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάναμε, το αγαπώ. Είναι καθόλα ένα τυπικό άλμπουμ των Sabaton.
 
Πώς γράφεται ένα τραγούδι; Ξεκινάτε από τη μουσική; Τους στίχους;
Εγώ γράφω τα τραγούδια, συνήθως ξεκινώ από τη μουσική. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες φορές που βρίσκω τους στίχους και μετά βγαίνει και η μελωδία.
 
Τι να περιμένουμε απόψε;
Πολύ κέφι ελπίζω! (γελάει) Και κάποιες εκπλήξεις... (σ.σ.: το άρμα επί σκηνής το θυμάστε;) Κάθε βράδυ είναι και διαφορετικό αλλά ξέρω πως το Ελληνικό κοινό είναι το πιο "τρελό". Είναι πωρωμένο, τραγουδάει ακόμα και τα riff της κιθάρας.
 
sabaton669
 
Επερχόμενα σχέδια;
Πολλές εμφανίσεις σε όλο το κόσμο. Πριν το καλοκαίρι έχουμε Αμερική με Nightwish, μετά θα είμαστε στο Wacken Open Air Festival και πολλά ακόμα που ετοιμάζονται...
 
Ετοιμάζεται κανένα live dvd;
Μαζεύουμε υλικό… θα το επεξεργαστούμε, αλλά θεωρούμε ότι επειδή βγάλαμε ένα το 2012 ίσως είναι νωρίς για να βγει τώρα. Ίσως τέλος του χρόνου ή αλλιώς μέσα στο 2016.
 
Joakim σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες. Εύχομαι να σας δούμε ξανά σύντομα στη χώρα μας.
Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να διασκεδάσετε απόψε! See you soon!
 
sabaton671
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις