Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Rhodium

 
   Είναι μία μπάντα που δουλεύει πολύ. Είναι ένα συγκρότημα που σε δύο χρόνια έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους και δεν σταματά να ονειρεύεται. Οι Rhodium έβγαλαν το “Sea Of The Dead”, το οποίο φιλοξενήσαμε πριν λίγο καιρό και το ίδιο το συγκρότημα φιλοξένησε εμάς για να τα πούμε για το καινούργιο άλμπουμ και όχι μόνο. Ο Λουκάς Αντωνίου, κιθαρίστας, συνθέτης και mastermind του σχήματος, κάθεται απέναντί μας και μιλά για το πλέον πρόσφατο πνευματικό του τέκνο. Για τις ιδέες, για τις ηχογραφήσεις, για τις εμφανίσεις των παιδιών στη σκηνή. Ο ενθουσιασμός του Λουκά περνά άνετα στην οθόνη. Αγαπά πολύ αυτό που κάνει και έχει βρει την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό στα πρόσωπα των μουσικών συνοδοιπόρων του. Στις 22 του Φλεβάρη θα είμαστε στο Crow. Υπάρχει λόγος.
 
rhodium2036
Πότε αποφασίσατε να πάτε για το δεύτερο δίσκο;
Τέλη Δεκέμβρη του 2018… τέτοιες μέρες ήταν… Είχαμε μαζευτεί με τη μπάντα και συζητάγαμε για τους στόχους μας. Είχαμε να επιλέξουμε μέσα από δύο «δρόμους». Ή να κυνηγήσουμε κάποιες εμφανίσεις στην Ευρώπη ή να επενδύσουμε στο δεύτερο δίσκο. Επειδή υπήρχε έμπνευση εκείνη την εποχή και θέλαμε πολύ να κάνουμε πράγματα με το Μιχάλη (σ.σ. Λίβα – φωνή), να συνθέσουμε και να ηχογραφήσουμε καινούργιο υλικό, ξεκινήσαμε τη διαδικασία με το “Doomsday”, αρχές Ιανουαρίου… Μας άρεσε πολύ όλη η συνεργασία. Και ήταν και η πρώτη συνεργασία μας με το Διονύση Χριστοδουλάτο τότε. Όλο το team του “Doomsday” ήταν και στην παραγωγή του δίσκου… Ήμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το ηχητικό… είχαμε τη συνταγή στην ουσία. Οπότε αρχίσαμε να δουλεύουμε τα κομμάτια μέσα στο ’19. Ήταν καινούργιες οι συνθέσεις, δεν υπήρχε κάτι από το προηγούμενο. Τα δουλέψαμε πάνω στη φωνή του Μιχάλη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Όταν έχεις ένα τραγουδιστή, προσαρμόζεσαι πάνω στη φωνή του.

Επειδή οι συνθέσεις είναι όλες δικές σου… Πώς δουλέψατε όταν πήγες τις συνθέσεις στα υπόλοιπα παιδιά;
Κάναμε προπαραγωγή σε αυτό το δίσκο. Είχα γράψει τις ιδέες μου… Δεν χρειάστηκε κάτι άλλο, να πω την αλήθεια… Δεν προστέθηκε κάτι παραπάνω. Ο Διονύσης, σαν παραγωγός, έβαλε κάποιες ιδέες. Και μετά πήγαμε και γράψαμε.
 
rhodium2037
Πόσο κράτησε η διαδικασία;
Γύρω στους δύο μήνες…

Γρήγορα, έτσι;
Ναι. Όταν έχεις την προπαραγωγή και ξέρεις τι θέλεις, απλά πας και γράφεις.

Οι στίχοι μπαίνουν μετά ή γράφονται πριν και στη συνέχεια ακολουθεί η μουσική;
Και τα δύο. Και τα δύο συμβαίνουν. Στο “Sea Of The Dead” πρώτα γράφτηκαν οι στίχοι και μετά μπήκε η μουσική. Υπήρχαν πάλι κάποια κομμάτια που τα ακούγαμε και λέγαμε ότι «Εδώ πρέπει να λέει αυτό». Θέλαμε να υπάρχει αρχή, μέση και τέλος νοηματικά σε κάθε τραγούδι. Το “Man Of Honor” αφορά την παιδεραστία και θέλαμε να υπάρχει ένα τέτοιο κομμάτι στο δίσκο, για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Γιατί – δυστυχώς – τέτοιοι άνθρωποι είναι συνήθως «υπεράνω πάσης υποψίας».
 
rhodium2038

Χρειάστηκε να ξαναγραφτούν οι στίχοι για κάποια κομμάτια; Να προσαρμοστούν;
Ενώ στον πρώτο δίσκο άλλαζαν πράγματα, στο δεύτερο είχαμε πολύ μικρές αλλαγές. Λέξεις περισσότερο. Σε ένα κομμάτι κόψαμε μερικές λέξεις.

Για βίντεο, μετά το “Delirio” και το “First Light Of Day”;
Είμαστε λίγο… Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα ποιο θα κάνουμε. Ίσως το ομότιτλο…

Υπάρχουν πλάνα για LiVE;
22 Φεβρουαρίου θα κάνουμε το Live release μας. Θα γίνει στο Crow. Θα παίξουμε όλο το δίσκο και κάποια από τα παλιά. Θα είναι μαζί μας οι Sorrow’s Path και οι Pandora’s Box. Έχουμε κανονίσει επίσης κάποια Live εκτός Αθηνών. 4 Απριλίου θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη, στο Eightball. Θα είναι μαζί μας οι Crimson Fire, οι Broken Morning και οι Sense Of Fear.
 
rhodium2039
Και μετά τι λέει το πρόγραμμα; Πάτε για το επόμενο;
(Γέλια) Στην ουσία έχουμε κυκλοφορήσει δύο δίσκους μέσα σε δύο χρόνια. Θα ασχοληθούμε με τις συναυλίες τώρα. Μας αρέσει πολύ να παίζουμε Live, κατά συνέπεια θα κυνηγήσουμε αυτό.

Έξω; Κυνηγάτε;
Αυτός είναι ο επόμενος στόχος. Έτσι κι αλλιώς, στην Αθήνα πόσες φορές θα παίξεις; Μετά τη Θεσσαλονίκη και κάποιες άλλες πόλεις, ο επόμενος στόχος είναι στο εξωτερικό.

Τι είναι αυτό που δημιουργεί την ανάγκη να κάνετε δίσκους, να παίζετε Live, να κάνετε τόσα πράγματα;
Νομίζω ό,τι συμβαίνει με όλους μας. Η αγάπη μας για τη μουσική. Θέλουμε να την εξωτερικεύσουμε. Να ανέβουμε στη σκηνή και να παίξουμε τη μουσική μας. Μας εκφράζει αυτό. Όταν είσαι στη σκηνή και παίζεις και βλέπεις ότι υπάρχει ανταπόκριση από κάτω, αυτό σου δίνει δύναμη κα ώθηση να συνεχίσεις να το κάνεις. Όταν βρισκόμαστε πάνω στη σκηνή αισθανόμαστε πολύ όμορφα.

Κώστας Κούλης, Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
rhodium2040
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα