= Συνέντευξη με τους Redeye Caravan
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Redeye Caravan

 
   Ετοιμάζοντας το άρθρο για το τραγούδι “El Muerto”, έκανα το αυτονόητο και βούτηξα στο διαδίκτυο, για να μάθω κι άλλα για τα παιδιά από τη Λειβαδιά που παίζουν σκοταδοcountryκα θέματα και παρόμοια μυρωδικά μοτίβα. Το βίντεο έκανε καλά τη δουλειά του και για μια στιγμή το υπερβατικό με έβγαλε κάπου στις ερήμους της Νεβάδα. Μερικές πολιτείες πιο πέρα το Τέξας, από κάτω το Μεξικό… Ο Ghostrider έμεινε (χωρίς) πετσί και κόκαλο και τριγυρνά τις λεωφόρους τρομάζοντας τους άμουσους. Η επτάδα παίζει πολύ όμορφα πράγματα και σύντομα θα μας τα πει αναλυτικά με το πρώτο της άλμπουμ. Προετοιμάζοντας την κουβέντα με ένα Red Eye και με την καλύτερη των διαθέσεων, ευχαριστούμε θερμά τη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
redeye1947 
Επτάδα κανονική λοιπόν! H σύνθεση των Redeye Caravan;
Το Καραβάνι μας είναι επταμελές και αποτελείται από τους Άκη Κοσμίδη (φωνή, ακουστική κιθάρα), Πάνο Μακούλη (ηλεκτρική, slide, ακουστική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Βαλάντη Δάφκο (μπάσο, φωνή), Ελένη Παρασκευοπούλου (φωνή), Στέφανο Στρογγύλη (φυσαρμόνικα), Θάνο Γιαμαρέλο (βιολί), Πάρη Γάτσιο (τύμπανα, κρουστά).

Το όνομά σας θα λέγατε ότι κατά κάποιον τρόπο προϊδεάζει τον ακροατή για το ύφος της μπάντας;
Δεν είμαστε σίγουροι εάν προϊδεάζει, αν και σίγουρα ενέχει ένα… άρωμα Άγριας Δύσης! «Redeye» ήταν, εκείνη την εποχή, ένας ευφημισμός για το ουίσκι καθώς επίσης και η ώρα αναχώρησης πολλών καραβανιών πριν ξημερώσει, για μακρινά ταξίδια και διαδρομές. «Caravan» επειδή η μουσική μας είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης επτά διαφορετικών προσωπικοτήτων.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το ιδιαίτερο μίγμα rock, blues, country;
Το Dark Country, όπως το χαρακτηρίζουμε, είναι το αποτέλεσμα όλων των ιδεών που είχαμε απ' την πρώτη μελωδία που συνθέσαμε. Δεν το αποφασίσαμε λοιπόν εκ των προτέρων, αλλά ήρθε φυσικά με τον καιρό. Οι μελωδίες, οι στίχοι των κομματιών και όλα αυτά που θέλαμε να προσδώσουμε στην ενορχήστρωση οδήγησαν με τον τρόπο τους το Καραβάνι σε αυτό το ηχόχρωμα!
 
redeye1948
Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Είμαστε επτά άτομα, οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι ο κατάλογος των επιρροών μας είναι ατέλειωτος. Πάντως, όλο το φάσμα της rock, metal, blues, folk και κινηματογραφικής μουσικής έχει επηρεάσει τη δουλειά μας. Όλα αυτά τα στοιχεία απ' το σύνολο των μουσικών διαμορφώνουν τους ήχους που "ντύνουν" τις ιστορίες των νεκρών.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα single...
Στο “El Muerto” συναντούμε δυο μυθολογικές ιστορίες που λειτουργούν παράλληλα, η μια ως προάγγελος της άλλης. Στην πρώτη από αυτές, που αποτελεί και το πρώτο κουπλέ του κομματιού, εμφανίζεται το πουλί του θανάτου, το οποίο, όπως πιστευόταν από τους ιθαγενείς, εμφανιζόταν λίγο πριν τον θάνατο κάποιου ή για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους πως κάτι κακό πλησιάζει. Εδώ λοιπόν προαναγγέλλει την άφιξη του ακέφαλου καβαλάρη! Στη δεύτερη από αυτές, που αποτελεί και το δεύτερο κουπλέ του κομματιού, εμφανίζεται ο επονομαζόμενος El Muerto, ο οποίος, σύμφωνα με το συγκεκριμένο μύθο, που θυμίζει αρκετά Sleepy Hollow και Headless Horseman, τρομοκρατεί και σκοτώνει, στα σύνορα μεταξύ νότιου Τέξας και Μεξικού…
 
redeye1949
Σύντομα κυκλοφορείτε το ντεμπούτο σας…
Ο δίσκος έχει ολοκληρωθεί! Θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή και φυσική μορφή πολύ σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν όλα τα διαδικαστικά. Θα περιλαμβάνει εννέα τραγούδια… συν κάποιες εκπληξούλες! Εννιά ιστορίες που θα αποκαλύψουν, σε όποιον δώσει την ευκαιρία, τόπους σκιερούς.

Πώς προέκυψε το εξαιρετικό video του “El Muerto”;
Θέλαμε να αποτυπώσουμε τον κόσμο τον οποίο περιγράφουμε και πέρα απ' το ακουστικό κομμάτι να περάσουμε και στο οπτικό. Το "ζητούσε" το τραγούδι! Το βίντεο το ανέλαβε αποκλειστικά ο Πάνος, που έδωσε εικόνα στον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ταξιδέψουμε τον ακροατή και έτσι όλα ήρθαν και έγιναν ένα. Στίχοι, μουσική και εικόνα!

Πόσο εφικτό είναι τελικά για μια μπάντα από την επαρχία να δουλέψει και να εδραιωθεί στη σκηνή;
Κάθε εμπόδιο για καλό! Εξ' αρχής γνωρίζαμε και γνωρίζουμε τις δυσκολίες του να είσαι μακριά απ' την Αθήνα. Απ' την άλλη, όλοι μας είμαστε χρόνια στη μουσική και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες αυτές. Πάντως, μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, όντας μια μπάντα με κύρια έδρα μια μικρή επαρχιακή πόλη. Ένα κλικ στο ίντερνετ μας βοηθά να ξεπερνάμε τα όρια της πόλης, ακόμη και της χώρας και μας δίνει τη δυνατότητα να ακούγεται η μουσική μας στην άλλη άκρη του κόσμου, κυριολεκτικά!
 

Καλή επιτυχία! Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το άλμπουμ και περιμένουμε να πέσει στα χέρια μας για την παρουσίασή του.
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας. Ευχόμαστε σε όλους και όλες εκεί έξω να ακούν, να μοιράζονται και να δημιουργούν μουσική με τη καρδιά τους και μεράκι, όπως κάνουμε κι εμείς. Σύντομα κάποιους και κάποιες από εσάς θα σας δούμε και από κοντά στην παρουσίαση του δίσκου μας και θα χαρούμε να γίνουμε όλοι και όλες μαζί ένα ακόμα μεγαλύτερο καραβάνι, που ταξιδεύει σε κόσμους σκοτεινούς, γεμάτους ψιθύρους απ' τον κόσμο των νεκρών!

Κώστας Κούλης

Official links
 
redeye1950
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα