= Συνέντευξη με τους Project Renegade
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Project Renegade

 
   Με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Ladies Of Metal Festival II, φιλοξενούμε τους Project Renegade. Ήλθαμε σε επαφή με τον Ody (τύμπανα), ρωτήσαμε για τη φετινή εμφάνισή τους, για τις ετοιμασίες του επερχόμενου άλμπουμ, τη θεώρησή τους για τη μουσική γενικότερα. Όχι, δεν αναφερθήκαμε στη μάσκα. Χαζομάρα μας, αλλά επιφυλασσόμαστε για την επόμενη συνάντηση. Ευχαριστούμε πολύ τη Νόρα Καραμιχάλη, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
projectrenegade1923
Πότε ξεκινήσατε;
Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2014 από τη Μαριάννα και εμένα. Με το τέλος των – ίσως αν θες – πιο εφηβικών συμμετοχών σε μουσικά εγχειρήματα, όπου οι προθέσεις είναι πιο ρομαντικές και όχι τόσο συγκεκριμένες, κρίναμε πως είχε έρθει η ώρα να διαδώσουμε το μήνυμα που θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο και παράλληλα να προσπαθήσουμε να αφήσουμε το στίγμα μας στη μουσική βιομηχανία. Μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεσή μας βρήκαμε τον κιθαρίστα μας (Νick K.) και στο τέλος ο μπασίστας μας (Dim) ήρθε για να ολοκληρωθεί το τωρινό line up των Project Renegade. Τα πράγματα αυτή την περίοδο είναι αρκετά πιεστικά και στρες-ο-γόνα, αλλά με την καλή έννοια. Υπάρχουν πολλές προετοιμασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν για την έκδοση του πρώτου μας LP, πολλές πρόβες για διάφορα gigs… Αλλά δεν έχουμε κανένα παράπονο. Προτιμούμε να τρέχουμε και να είμαστε απασχολημένοι παρά να μας τρώει η απραγία!
 
Ποια θεωρείτε την πιο σημαντική στιγμή μέχρι στη μέχρι σήμερα πορεία σας;
Νομίζω πως για όλους μας η εμφάνιση μας στο FEMME fest 2018 ήταν η καλύτερη εμπειρία που έχουμε ζήσει σαν μπάντα… Μια σκηνή γεμάτη από γενναίους Ολλανδούς και Ολλανδές (και όχι μόνο) κι εμάς έτοιμους για πανικό. Γνωριμίες με ανερχόμενες μπάντες που θαυμάζουμε πολύ, απίστευτη διοργάνωση και εξαιρετικοί διοργανωτές, καινούργιοι και ενθουσιώδεις fans… Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο… Για το Θεό, μού έκαναν μασάζ σε αυτό το show αφού κατέβηκα! (γέλια) Την προηγούμενη μέρα κοιμόμασταν σε ένα υπόγειο, οπότε ναι… σίγουρα η εμφάνισή μας στο FEMME fest είναι ό,τι καλύτερο έχουμε ζήσει!
 
Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στο Ladies Of Metal Festival ΙΙ, που θα γίνει στις 30 Mαρτίου στο Holywood Stage;
Για προσωπικούς λόγους δεν μπορούσαμε να συμμετέχουμε στην πρώτη έκδοση του φεστιβάλ και τώρα που ζητήθηκε η παρουσία μας, είναι μια καλή ευκαιρία για να επεκτείνουμε το fan base μας και να δώσουμε και μια πιο off the wall πινελιά στο line up του φεστιβάλ, οπότε… Γιατί όχι;
 
projectrenegade1924
 
Τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε από τους Project Renegade;
Θα δείτε τέσσερα άτομα να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να βγάλουν προβλήματα μέσης και αυχενικής φύσεως πριν τα 35 τους! (γέλια) Πέρα από την πλάκα, θα δείτε ό,τι ξέρουν ήδη όσοι μας έχουν ξαναδεί. Ένα ενεργητικό performance με πολύ κοπάνημα, χοροπηδητό και μια δόση ξεγνοιασιάς στο attitude μας. Θα ακούσετε όλο το ΕP μας, «CEREBRA» και κάποια τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο μας «ORDER OF THE MINUS». Αν είσαι από τα άτομα που γουστάρουν να περνάνε ωραία στα live και έρχονται μπροστά να κάνουν χαμό, τότε αυτό είναι το live για εσένα… Αν τώρα είσαι από αυτούς που κάθονται πίσω με την μπύρα στο χέρι και το παίζουνε κριτές του American idol… Έλα και πάλι! Όλοι είμαστε ένα στους Project Renegade και σε θέλουμε και εσένα!
 
Σε κάποιον που γνωρίζει τώρα πρώτη φορά το Ladies Of Metal Festival ΙΙ, για ποιο λόγο θα του λέγατε να έρθει να το δει;
Θα μπορούσα να κάτσω εδώ και να σου γράψω μια ολόκληρη παράγραφο περί των γυναικών στη metal σκηνή και το όλο “female fronted” ρεύμα που πήγε να γίνει και μουσικό είδος κάποια στιγμή. Αλλά ερχόμενος από μία μπάντα που δεν πιστεύει στο σεξισμό και στον οποιοδήποτε ρατσισμό, θα πω το εξής. Ο μεγαλύτερος λόγος για να έρθει κανείς στο Ladies Οf Metal είναι γιατί θα έχει την ευκαιρία να δει και να γνωρίσει καινούργιες μπάντες που ρίχνουν πολύ δουλειά για να δώσουν μια διαφορετική οπτική γωνία στην κατά τα άλλα επαναλαμβανόμενη και προβλέψιμη μουσική σκηνή… Πέρα από άντρες, γυναίκες και άλλα τέτοια… ελάτε αν σας ενδιαφέρουν αυτές οι δυο λέξεις… «Καινούργια μουσική».
 
Μια ευχή για το Ladies Of Metal Festival ΙΙ;
Καλή επιτυχία σε όλα τα συγκροτήματα!

Κώστας Κούλης
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις