Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους On Thorns I Lay

 
   Με αφορμή το πρώτο The Room Of Doom Festival και την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ «Aegean Sorrow” των On Thorns I Lay, μιλήσαμε μαζί τους για τι άλλο; Για μουσική.
 
onthorns01 
Κλείσατε εικοσιπενταετία στο χώρο, με κάποιο σημαντικό «διάλειμμα» ανάμεσα. Τι σας έκανε να σταματήσετε και τι σας ώθησε να επανέρθετε;
Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να τα πούμε. Μετά τον έκτο μας δίσκο, κάπου στα μέσα των 00’s, νιώσαμε ότι χάσαμε τη μουσική μας ταυτότητα. Πολλές αλλαγές μελών αλλά και διάφορα ακούσματα της εποχής, μια μουσική σκηνή που άλλαζε... Χάθηκε το ενδιαφέρον μας για τη μπάντα και απλά σταματήσαμε.
 
Η μουσική τι είναι για σας; Κάνετε ακόμα όνειρα;
Η μουσική είναι τρόπος ζωής και αναπόσπαστο κομμάτι για μας. Ακούμε death metal από δέκα χρονών και αυτό δεν έχει σταματήσει τριάντα-και χρόνια τώρα. Εννοείται, όσο ζούμε θα ονειρευόμαστε... καλή ποιοτική μουσική!
 
Φέτος κυκλοφόρησε το "Aegean Sorrow". Ποιο είναι το θέμα του νέου σας «παιδιού»; Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη μουσική και τους στίχους; Πόσο χρόνο πήρε η ηχογράφηση;
Το «Aegean Sorrow» είναι ένα concept album. Μιλά για την τεράστια καταστροφή και το προσφυγικό δράμα μέσα από τα μάτια της απέναντι πλευράς... της πλευράς του υγρού τάφου, όπου πολύ συχνά καταλήγουν δεκάδες ζωές και τα όνειρα αυτών για ελπίδα... Η μουσική γράφτηκε κυρίως από εμένα και τον Αντώνη, ενώ οι στίχοι γράφτηκαν από το Στέφανο. Ηχογραφήθηκε την περίοδο Μαρτίου - Μαΐου 2017 στο Devasoundz studio, με παραγωγό το Φώτη Benardo, ενώ μιξαρίστηκε από το Dan Swano στη Γερμανία. Εννοείται ότι είμαστε περήφανοι για το όλο αποτέλεσμα, μια και πρόκειται για την καλύτερη και πιο ώριμη δουλεία μας όλα αυτά τα χρόνια.
 
onthorns03
 
Κινείται στα ίδια μοτίβα ή υπάρχουν… νεότερες πινελιές;
Κοίτα, είναι ένας 100% OTIL δίσκος, που έχει στοιχεία από τα πρώτα τέσσερα άλμπουμ μας και τα demo μας. Μια λυτρωτική επιστροφή για εμάς. Back to the roots!
 
Μαθαίνω ότι ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει με θέρμη. Ποιες είναι οι δικές σας εντυπώσεις τώρα που ολοκληρώθηκε;
Oι κριτικές είναι αποθεωτικές και θεωρώ ότι πέρα από πολλούς νέους οπαδούς έχουμε κερδίσει και αρκετούς από τους παλιούς μας φίλους που πιθανώς να είχαμε απογοητεύσει με κάποιες μας δουλειές.
 
Στην Ελλάδα του σήμερα πόσο χώρο έχει η μουσική; Θεωρείτε ότι λόγω της κατάστασης η μουσική είναι από μόνη της ένα είδος αντίστασης σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας ή την έχει πάρει η μπάλα μαζί με όλα τα άλλα;
Η μουσική πάντα ήταν ένα σημαντικό είδος αντίδρασης στις δυσκολίες διαφόρων εποχών. Ο κόσμος πάντα ψάχνει ένα είδος διαφυγής από τη σκληρή πολλές φορές πραγματικότητα και το δικό μας είδος είναι ένα μαγικό ταξίδι, έτσι τουλάχιστον το βλέπουμε εμείς και κυρίως σαν οπαδοί...
 
onthorns04
 
Τα social media και το youtube πλέον βρίσκονται σε θέσεις κύρους. Μπορούν να βοηθήσουν ή να καταστρέψουν μια μπάντα, ένα καλλιτέχνη; Ποια είναι η γνώμη σας; Αναγκαίο κακό ή τρομερό εργαλείο για τη δουλειά σας;
Μεγάλη συζήτηση. Είναι μια κατάσταση των καιρών πολύ διαφορετική από την εποχή των demo, των fanzines και του tape-trading που μεγαλώσαμε εμείς. Υπήρχε μαγεία τότε και μοναδικότητα που δεν υπάρχει σήμερα. Από την άλλη, μπορείς να ακούσεις πολύ μουσική εύκολα. Το κακό βέβαια είναι ότι κυκλοφορούν πολλά ανέμπνευστα άλμπουμ, με δυνατές όμως παραγωγές, που παλιά ήταν πολύ δύσκολο να πετύχεις. Στο θέμα βέβαια των πωλήσεων δεν χρειάζεται να αναφερθώ, είναι κάτι που έχει οδηγήσει τους πάντες να προσπαθούν να περιοδεύσουν ασταμάτητα, πολλές φορές πληρώνοντας κιόλας για να έχουν μια ελπίδα ότι κάποια στιγμή μπορεί να ανεβάσουν το όνομά τους. Όλα αυτά φυσικά μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Κανένας δεν πρέπει να κερδίζει από την τέχνη σου και απλά, αν δεν έχεις κοινό, κάτσε σπίτι σου και παίξε για τους κολλητούς σου η τη γκόμενά σου.
 
Εμφανίζεστε στο The Room Of Doom Festival. Ένα νέο φεστιβάλ, με αγάπη στο είδος του death/doom. Πώς έγινε η προσέγγιση; Τι να περιμένουν οι φαν σας εκείνη τη βραδιά;
Είναι το πρώτο headline show μας μετά από είκοσι πέντε χρόνια ύπαρξης και οκτώ δίσκους. Θα παίξουμε υλικό από τις τέσσερις πρώτες δουλειές μας και φυσικά από το τελευταίο μας δίσκο, όπως ακριβώς γράφτηκαν. Οι οπαδοί μας να περιμένουν μια ξεχωριστή εμφάνιση.
 
Υπάρχουν και άλλες συναυλίες στα σκαριά;
Έχουμε συμφωνήσει με τη Flamming Arts, ένα tour agency ( Behemoth, Marduk κτλ). Ήήδη σχεδιάζουμε αρκετά και περιμένουμε πλέον ημερομηνίες από αυτούς, τις οποίες θα ανακοινώσουμε στη συνέχεια.
 
onthorns05
 
Ετοιμάζετε κάτι νέο που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;
Μετά τη συναυλία μας θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για τον επόμενο δίσκο που σκοπεύουμε να είναι έτοιμος το καλοκαίρι, μια και τον έχουμε σχεδόν συνθέσει. Με την ισπανική Alone εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις του συμβολαίου που είχαμε, όποτε θα αρχίσουμε να ψάχνουμε και τη νέα μας δισκογραφική στέγη. Οι οπαδοί μας να περιμένουν πολλά από μας στο άμεσο μέλλον, μια και έχουμε επιστρέψει για τα καλά. Σας περιμένουμε όλους στις 3 Νοεμβρίου στο Temple.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα