Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Ocean Of Grief

 
   Με αφορμή το The Room Of Doom Festival, αλλά και την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ “Nightfall’s Lament”, μιλήσαμε με τους Ocean Of Grief. Ευχαριστούμε θερμά το Σπύρο Χονδρογιάννη για όλη τη βοήθεια που μας προσέφερε, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
oceangrief256 
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Πώς πήρε το όνομα η μπάντα;
Καλησπέρα, η ευχαρίστηση είναι δική μας. Θέλαμε ένα όνομα το οποίο να περιγράφει τη μουσική μας και να προδιαθέτει τον ακροατή για το τι πρόκειται να ακούσει. Ο «ωκεανός του θρήνου» πιστεύω πως είναι μια εικόνα που πετυχαίνει αυτό το σκοπό σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δημιουργηθήκατε το 2014, έχετε «τριφτεί» και σε άλλες μπάντες. Τι περιμένετε να αποκομίσετε με αυτό το σχήμα;
Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης, οπότε ο σκοπός μας είναι να περνάμε κάλα παίζοντας τη μουσική που μας αρέσει και μας εκφράζει! Το τι εμπειρίες θα πάρουμε δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο τρίβεσαι στο χώρο της μουσικής τόσο ωριμάζεις.

Η πρώτη επαφή του κόσμου με τους Ocean Of Grief ήταν με την κυκλοφορία του EP "Fortress Of My Dark Self". Πώς πήγε; Πώς σας καλωσόρισε το κοινό;
Δεδομένου ότι ήμασταν μία ολοκαίνουρια μπάντα και δεν μας ήξερε κανείς, μπορώ να πω ότι πήγε αρκετά καλά. Είχαμε την τύχη να το κυκλοφορήσουμε μέσω δισκογραφικής εταιρίας και να ακουστούμε τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή underground doom/death metal κοινότητα. Το κοινό ήταν πολύ ζεστό μαζί μας και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Το να κάνεις την πρώτη σου κυκλοφορία χώρις απολύτως καμία προσδοκία και ξαφνικά να σου στέλνουν άτομα από διάφορες χώρες ότι τους άρεσε η μουσική σου είναι απλά ανεκτίμητο!
 
oceangrief455
Φέτος επιστρέφετε με το πρώτο σας άλμπουμ “Nightfall’s Lament”. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης; Πώς «σχηματίστηκε» το tracklist; Βοήθησαν όλοι;
Η πηγή έμπνευσης για να γράψεις μουσική γενικότερα πιστεύω είναι τόσο οι μουσικές που ακούς όσο και τα καθημερινά σου βιώματα. Αν έπρεπε να αναφέρω όμως δύο μπάντες που έχουν παίξει τεράστιο ρόλο για εμάς, είναι σίγουρα οι Slumber και οι Enshine. Τη σύνθεση της μουσικής έχουμε αναλάβει ο Φίλιππος και εγώ (σ.α/σ: Γιάννης Κοσκινάς), ενώ οι στίχοι είναι όλοι του Μπάμπη. Όλοι όμως, ο καθένας με τον τρόπο του, έχουν βοηθήσει στη δημιουργία του άλμπουμ. Όσο για την επίλογη των κομματιών που μπήκαν στο δίσκο, ήταν μια διαδικασία την οποία κάναμε όλοι μαζί.
 
Ποιο είναι το feedback για τη νέα σας κυκλοφορία; Πώς ανταποκρίνεται το κοινό;
Πραγματικά το feedback είναι φανταστικό! Οι κριτικές πολύ καλές, το κοινό μας έχει υποστηρίξει πάρα πολύ και γενικά το άλμπουμ έχει πάει πολύ καλύτερα απ ό,τι περιμέναμε! Είμαστε παραγματικά ευγνώμονες γι’ αυτό.
 
Ποια η γνώμη σας για τη μουσική βιομηχανία; Τι ρόλο έπαιξε στη δική σας μπάντα;
Η μουσική βιομηχανία έχει πλέον μπεί σε ένα πολυ διαφορετικό μονοπάτι σε σχέση με το παρελθόν. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτρέπει πολύ πιο εύκολα, από το παρελθόν, την ηχογράφηση και γενικά τη δημιουργία μουσικής καθώς επίσης και την προβολή της σε ενα πολύ μεγαλύτερο κοινό με αρκετά μικρό κόστος. Από την άλλη όμως, λόγω της μεγάλης πτώσης στις πωλήσεις δίσκων, που αποτελούσαν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, η πλειοψηφία των δισκογραφικών εταιρειών προσφέρει πλέον συμβόλαια που αφήνουν πολύ μικρά περιθώρια εισοδήματος στα συγκροτήματα (με αντάλλαγμα το promotion), με αρνητικό αποτελέσμα στην πραγματοποίηση περιοδειών (που είναι και ένας από τους κύριους παράγοντες προβολής για μια μπάντα). Όλα αυτά συνέβαλαν τόσο στα μέσα που χρησιμοποιήσαμε για την προβολή της μπάντας όσο και στην επιλογή της εταιρείας (με την οποία παρεμπιπτόντως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι).
 
oceangrief888
Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας με τη μουσική;
Σε κάποιες περιόδους της ζωής ίσως ως μέσο διαφυγής απο την καθημερινότητα, σε άλλες σαν μια βιωματική εμπειρία, πάντως σε κάθε περίπτωση μας ακολουθεί παντού!

Είστε υπέρ ή κατά των social media και του youtube; Είναι όπλα που μπορούν να βοηθήσουν μια μπάντα ή ένας βραχνάς που δυσκολεύει τα βήματά σας;
Είμαστε σίγουρα υπέρ του youtube, καθώς έχει γίνει πλέον ο κύριος τρόπος εύρεσης νέας μουσικής από τον περισσότερο κόσμο και παρόλο που υπάρχει και η αντίθετη άποψη που υποστηρίζει ότι το youtube έχει οδηγήσει στην απώλεια πωλήσεων δίσκων, έχουμε παρατηρήσει ότι ο περισσότερος κόσμος που γουστάρει πολύ ένα άλμπουμ θα στηρίξει οικονομικά τη μπάντα μέσω των ανάλογων διαδικτυακών πλατφορμών (Bandcamp, Big Cartel, Spotify κτλ.). Όσον αφορά τα social media, ιδανικά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος επαφής της μπάντας με το κοινό της. Δυστυχώς, δεν υπάρχει πλέον κάποιο δημοφιλές μουσικό social media site που θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο απλά και εύκολα για τις μπάντες συγκριτικά με το facebook, αλλά ελπίζουμε στο μέλλον να γίνει κάτι αντίστοιχο του MySpace.

Τι να περιμένουμε από εσάς στις 3 Νοέμβρη;
Ένα πολύ δυνατό και μελαγχολικό live που θα προσθέσει ένα μαύρο χαρακτήρα στην όλη βραδιά…

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα