= Συνέντευξη με τους Noely Rayn
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Noely Rayn

 
   Τόσα χρόνια τους ήξερα ως Remember Lizzy και άλλα τόσα χρόνια τους έβλεπα στη σκηνή να διασκευάζουν τους ύμνους του φοβερού ιρλανδικού άρματος. Σπουδαίοι μουσικοί όλοι τους, έπαιζαν με μπρίο και πάθος και κάποια στιγμή άνοιξαν το συρτάρι τους και είδαν ένα τόνο υλικό… Δικά τους κομμάτια που περίμεναν καρτερικά να δουν και κείνα το φως. Και το είδαν! Αλλαγή ονόματος – μην με ρωτήσετε τι σημαίνει, έκανα μεν την προσπάθεια αλλά μάλλον σκόνταψα – και κυκλοφορία του “Escape From Yesterday”. Το ακούσαμε, το θαυμάσαμε, καψουρευτήκαμε την ομορφιά και τη γκρούβα του και το επόμενο βήμα καταλήγει κάπου εδώ. Η μπάντα παρουσιάζεται και παρουσιάζει εαυτόν και μελλοντικά σχέδια. Το ξαναγράφω και θα το γράφω κάθε φορά που αναφέρομαι σε ελληνική δουλειά στο χώρο. Είναι εκπληκτικές οι μπάντες της χώρας μας! Είναι η Ελλάδα μας η νέα Φιλανδία ή Σουηδία στο Ροκ; Από άποψη σχημάτων και δίσκων σίγουρα! Noely Rayn, το πόντιουμ δικό σας!
 
noely546
 
Δέκα χρόνια Remember Lizzy… Και στη συνέχεια οι Noely Rayn. Πώς ήλθε η ιδέα για τη «μετάβαση»; Τι ήταν αυτό που συνετέλεσε στο τέλος για μια νέα αρχή; Η ανάγκη να παίξετε τα δικά σας κομμάτια;
Πότε πέρασαν δέκα χρόνια; Ζήσαμε πολλές όμορφες στιγμές αυτά τα χρόνια, αλλά πάντα μέσα μας υπήρχε η επιθυμία να γράψουμε δικά μας κομμάτια. Θυμάμαι σε μια κριτική ενός live μας... είχε σχολιάσει ο Αλέξανδρος Ριχάρδος... "Περιμένουμε και δικά τους κομμάτια"... Αυτό ίσως άναψε τη φλόγα μέσα μας! Εκείνη την περίοδο ο Γιάννης είχε ξεκινήσει να δημοσιοποιεί κάποια δικά του ροκ κομμάτια σαν "Sinnis Blues Gang", στη συνέχεια ο Πάνος έγραψε ένα δικό του demo, μετά ο Μιχάλης παρουσίασε δικές του ιδέες και το αποτέλεσμα, μετά από τρία χρόνια, ήταν το "Escape From Yesterday", με τη σημαντικότατη συμβολή ενός rhythm section (Νίκος & Άκης), που ανέβασε τα demo μας σε υψηλότερα standards από αυτά που φανταζόμασταν.

Πώς είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση; Τι κριτικές λαμβάνετε;
Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι αρκετά θερμή κι αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα! Ειδικά όταν κυκλοφόρησαν τα τραγούδια σε ψηφιακή μορφή, διαβάσαμε από το πουθενά κριτικές από Αγγλία, Γαλλία, μέχρι και Ιαπωνία, οι οποίες γράφανε πραγματικά καλά λόγια, κάτι που μας έκανε να νιώσουμε πολύ ωραία! Επίσης, οι φίλοι του συγκροτήματος μας λένε ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη τα τραγούδια, καθώς συνδυάζουν μελωδία και δυναμικούς ρυθμούς. Τους ευχαριστούμε όλους για τα καλά τους λόγια!
 
noely547
Έψαξα να βρω τι σημαίνει το όνομά σας… Το Rayn είναι μουσουλμανικό όνομα για αγόρι (όνομα κάποιας από τις πύλες του παραδείσου) και το Noely είναι λατινικό όνομα για κορίτσι και σημαίνει «γεννημένη ανήμερα Χριστούγεννα». Έχω πέσει καθόλου μέσα; Αν ναι… Πώς σας ήλθε αυτός ο καταπληκτικός συνδυασμός; Αν όχι… Τι σημαίνει;
Το όνομα της μπάντας αποτελεί το μεγάλο μας μυστικό, το οποίο φυσικά δεν θα αποκαλύψουμε! Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θέλαμε ένα όνομα "μοναδικό", να μην θυμίζει τίποτα αλλά και να μπορεί να το βρίσκει κάποιος αμέσως. Ας μην γελιόμαστε, ζούμε στην εποχή του internet κι όλοι εκεί θα μας ψάξουν. Φαντάζεσαι να λεγόμασταν "Now"; Δεν θα μας έβρισκε κανείς ποτέ! Όσον αφορά την ερμηνεία... οι ρίζες, οι επιρροές, οι αποχρώσεις είναι πολλές... Mπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα! Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι κάτι αισιόδοξο, ευχάριστο και πολύχρωμο, όπως και όλο το project Noely Rayn - Escape from Yesterday. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ο καθένας μπορεί να φτιάξει τη δική του ιστορία για το όνομα της μπάντας, όπως η δική σου όμορφη ερμηνεία, όπως και για τα τραγούδια μας. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός της τέχνης! Το ταξίδι!

Το άλμπουμ είναι υπέρ-γκρουβάτο! Έχει τρομερές μελωδίες και καταιγιστικούς ρυθμούς. Πώς δουλέψατε; Πώς ήλθαν οι ιδέες και πώς ενορχηστρώσατε;
Η όλη ιδέα ξεκίνησε από τραγούδια του Πάνου, του Γιάννη και του Μιχάλη. Εμείς οι τρεις, λοιπόν, ξεκινήσαμε να γράφουμε ιδέες και demo και στη συνέχεια, με την προσθήκη του Νίκου και του Άκη, οι οποίοι βάλανε τη δική τους προσωπική σφραγίδα, διαμορφώθηκε αυτό που ακούτε σήμερα. Γενικά, θέλαμε να "αποδράσουμε από το χθες", δηλαδή να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τη θλίψη της εποχής μας, γράφοντας αισιόδοξα και χαρούμενα τραγούδια, με την ελπίδα να παρασύρουμε κι άλλους μαζί μας. Στο άλμπουμ δεν υπάρχει καμία μπαλάντα, παρά μόνο κάποια σημεία σε ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι, το "Oceans Of Sorrow", στο οποίο καταγράφεται ο προβληματισμός μας για την ιδιαίτερη εποχή που ζούμε, για τα σύγχρονα προβλήματα της χώρας μας. Θέλαμε να υπάρχει κι ένα τέτοιο τραγούδι, για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε "στον κόσμο μας"...
 
noely542
Το “Dazzling Eyes” είναι το πρώτο video. Θα ακολουθήσουν άλλα; Έχετε σκεφτεί ποιο κομμάτι θα «βγάλετε» για το επόμενο;
Θέλαμε το "Dazzling Eyes" να είναι το πρώτο video και να βγει αυτό το διάστημα, αφού πιστεύουμε ότι είναι χαρούμενο και ευχάριστο και ταιριάζει στην εποχή! Φυσικά και θα ακολουθήσουν πολλά άλλα, ήδη είμαστε σε διαδικασία επιλογής για το επόμενο κομμάτι, το οποίο θα είναι σε μορφή lyric video.

noely545Live ετοιμάζετε; Πότε θα σας δούμε στη σκηνή;
Θέλουμε πολύ να κάνουμε live ως Noely Rayn και να παίξουμε επιτέλους δικά μας τραγούδια ζωντανά! Θα γίνει οπωσδήποτε κάποια στιγμή μια live παρουσίαση του δίσκου. Υπάρχουν πολλά σχέδια τα οποία δεν είναι ανακοινώσιμα στην παρούσα φάση.

Το άλμπουμ εννοείται πώς έχει και ένα Lizzy άγγιγμα, στην ουσία όμως είναι ένα μεστό και γεμάτο Rock άλμπουμ. Τι είναι αυτό που σας βγάζει όταν το ακούτε; Τι είναι αυτό που εκπέμπει, κατά τη γνώμη σας;
Δεν θα μπορούσε να λείπει η επιρροή των Thin Lizzy από το άλμπουμ! Άλλωστε είναι το αγαπημένο μας συγκρότημα, μαζί με τους Whitesnake, Gary Moore, Beatles, Toto και πολλά άλλα. Θέλαμε οπωσδήποτε να μην ξεφύγουμε από το Rock ήχο και να ακουστούμε πιο "σκληροί". Μέσα στο άλμπουμ μπορείς να ακούσεις διαφορετικά τραγούδια, πάντα όμως με κοινό γνώμονα τη μελωδία και την απλότητα. Όλα μας τα τραγούδια είναι απλά rock τραγούδια και αυτός ήταν ο στόχος μας. Εξαίρεση αποτελεί το "Laochra", το οποίο είναι το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ και είναι αρκετά πολύπλοκο σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αυτό που θα θέλαμε να εκπέμπει το άλμπουμ είναι φρεσκάδα, χαρά κι αισιοδοξία.
 
noely544
Πώς ήλθε η συμφωνία με την Perris Records; Ευχαριστημένοι ως τώρα;
Στείλαμε κάποια τραγούδια μας στην Perris Records και η ανταπόκριση ήταν άμεση και πολύ ενθουσιώδης. Είναι μια εταιρεία πολύ έμπειρη στο χώρο και ήταν και δική μας επιλογή, διότι εκπροσωπεί το είδος μουσικής που παίζουμε. Μετά από αρκετές συζητήσεις μαζί τους, υπογράψαμε το συμβόλαιο συνεργασίας και πλέον η Perris Records έχει αναλάβει την παγκόσμια διανομή του άλμπουμ μας.

Οι Noely Rayn ήλθαν για να μείνουν; Βλέποντας τα όμορφα πράγματα που έχετε δημιουργήσει τώρα, με αυτή τη δουλειά, θα θέλατε να είχατε ξεκινήσει με αυτό το γκρουπ πιο νωρίς;
Βλέποντας πόσο όμορφη είναι η δημιουργική διαδικασία, δεν σου κρύβω ότι έχουμε μετανιώσει που δεν το ξεκινήσαμε πέντε χρόνια πριν. Έστω και τώρα όμως, είμαστε περήφανοι για τα τραγούδια μας, έχουμε πολλά όνειρα, πολλή όρεξη και φυσικά θα υπάρχει συνέχεια σε αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε!

Κώστας Κούλης
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις