= Συνέντευξη με τους Musing Therapy
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Musing Therapy

 
   Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια; Ήταν Νοέμβρης του 2015, όταν τους είχαμε φιλοξενήσει για πρώτη φορά. Έκτοτε το συγκρότημα συνέχισε, δημιούργησε, έφτιαξε νέα κομμάτια, έβγαλε νέο δίσκο και δίνει το παρόν δυναμικά. Πέρα από το πανέμορφο όνομά τους, οι Musing Therapy διαθέτουν μια εξίσου όμορφη εικόνα και προοπτική γύρω από την κορυφαία μορφή διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Η μουσική είναι το κλειδί και όπως θα διαβάσετε παρακάτω, αυτό το κλειδί δεν καταλαβαίνει από κλειδαριές. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου, που φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
musing1967 
Πώς προέκυψε αυτή εδώ η μπάντα; Ιδέα ενός ατόμου; Ιδέα μιας παρέας;
Καλώς σας βρήκαμε! Η αρχική ιδέα είχε ξεκινήσει από το Γιώργο Μητρόπουλο, όταν ακόμα πήγαινε σχολείο και ο τότε στόχος ήταν να βρει μουσικούς για να φτιάξει ένα demo για κάποια τραγούδια που είχε γράψει. Σταδιακά, κρίνοντας και από το αποτέλεσμα των ηχογραφήσεων, με αυτή την ιδέα άρχισε να εξελίσσεται ο κλειστός κύκλος των μουσικών που συμμετείχαν σε εκείνο το Project. Ο κύκλος άρχισε να ανοίγει και τότε μπήκε το μικρόβιο της δημιουργίας ολοκληρωμένου σχήματος, κοντά στο 2012.

Δισκογραφικά ποια είναι η παρουσία σας;
Πριν ένα μήνα είχαμε την χαρά να κυκλοφορήσει η τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική μας δουλειά με τίτλο « Καλώς ήρθατε στο σήμερα ». Η πρώτη μας κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε το 2013, σε συνεργασία με τη Mad music και ο δίσκος ονομάστηκε «Πόσο εύκολα ξεχνάμε», περιείχε μέσα τα τραγούδια που είχε γράψει ο Γιώργος στο σχολείο και ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί το σχήμα. Ακόμα ακούμε τραγούδια από αυτό το δίσκο σε καφετέριες και μαγαζιά που έχουν αγορασμένες playlists! Δύο χρόνια μετά κυκλοφορήσαμε το E.P. «Καλύτερα έτσι», μέσα στον οποίο θα βρείτε το τραγούδι «Ζωή με οξυγόνο», που κέρδισε βραβείο καλύτερου στίχου στο Grecofestival, ανάμεσα σε εκατό συμμετοχές. Τους στίχους είχε γράψει η Κατερίνα Χονδρομπύλα.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που έχετε ξεχωρίσει από τη μέχρι τώρα πορεία σας;
Σίγουρα η δημιουργία κάθε νέου τραγουδιού φιγουράρει στην κορυφή των σημαντικών στιγμών. Από εκεί και πέρα, θα ξεχωρίζαμε σίγουρα την εμφάνισή μας στο πλευρό του Μίλτου Πασχαλίδη στη μεγάλη συναυλία που είχε κάνει πριν δύο χρόνια στο κολυμβητήριο της Ραφήνας. Μαγική βραδιά και φοβερή ενέργεια από εμάς και τον κόσμο… Και αυτά που ετοιμάζουμε στο μέλλον είναι ακόμα καλύτερα!

Πόσο σας πήρε να κυκλοφορήσετε το πρόσφατο άλμπουμ σας;
Δουλέψαμε ενάμιση χρόνο πάνω σε αυτή τη δουλειά. Είχαμε την ανάγκη να εστιάσουμε στον τρόπο ζωής που τόσο βίαια έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Κυρίως από κοινωνική και συναισθηματική γωνία, άλλοτε με καυστικό τρόπο και άλλοτε με νοσταλγικό. Πιστεύουμε πως είναι η πιο ώριμη δισκογραφική προσπάθεια που έχουμε κάνει και μας ικανοποιεί απόλυτα το περιεχόμενο του δίσκου. Ελπίζουμε και ο κόσμος να βρει στοιχεία που θα τον εκφράζουν μέσα σε αυτά τα οχτώ τραγούδια.
 
musing1966
Τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε οπωσδήποτε σαν Musing Therapy;
Το δημιουργικό κομμάτι είναι πάντα το πιο σημαντικό και μέχρι τώρα ευτυχώς είναι ανεξάντλητο, οπότε θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε και να παρουσιάζουμε νέα τραγούδια. Θα θέλαμε πολύ να έχουμε την ευκαιρία να μας γνωρίσουν και εκτός Αττικής, ένα tour ή μία σειρά από festival είναι κάτι που θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα. Και σαφώς συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες, είμαστε λίγα σχήματα που εκπροσωπούν το ελληνόφωνο Pop-Rock, θα θέλαμε να τα γνωρίσουμε όλα!

Τι να περιμένουμε στην συνέχεια από εσάς;
Ο δίσκος είναι ακόμα φρέσκος, άρα δεν θα μιλήσουμε για νέα τραγούδια ακόμα, αν και δεν κρύβουμε πως υπάρχει υλικό έτοιμο να δουλευτεί και στο οποίο πιστεύουμε πολύ. Αυτή τη στιγμή παλεύουμε με το χρόνο να ετοιμαστούμε για live εμφανίσεις σε ένα ολόφρεσκο πρόγραμμα που ετοιμάζουμε, το οποίο λόγω της κυκλοφορίας του δίσκου το αφήσαμε λίγο πίσω, αλλά σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε πάνοπλοι για να «εκτεθούμε» στο κοινό!

Κώστας Κούλης
 
Official web:
http://www.musingtherapy.gr/
Facebook:
https://www.facebook.com/MusingTherapy/
Facebook:
https://www.facebook.com/G.Mitropoulos.Official/
Instangram:
https://www.instagram.com/musing_therapy/
Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCFzOS8_gGR89pZ644oyyDZQ
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις