= Συνέντευξη με τους Musing Therapy
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Musing Therapy


   Καλωσορίζουμε στο Noizy  τους Musing Therapy, ένα δυναμικό συγκρότημα που σίγουρα θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον γιατί, μην ξεχνάμε, η θεραπεία είναι μουσική…
 
musing02
Τι σημαίνει για σας η μουσική; Ήταν πάντα στη ζωή σας η απλά σας προέκυψε;
Η μουσική έχει πολλές πλευρές και προσφέρει διαφορετικά συναισθήματα στον κάθε άνθρωπο, ανάλογα τι έχει ανάγκη να νιώσει ο καθένας. Για εμάς η μουσική είναι όλα αυτά που δεν μπορούν να εκφράσουν οι λέξεις. Κατά την άποψή μας το "μικρόβιο" της μουσικής εισέρχεται στον οργανισμό από πολύ μικρή ηλικία, εκεί έχεις και τα πρώτα δείγματα. Πάντα υπήρχε στη ζωή μας σαν άκουσμα και αργότερα σαν βίωμα.

Πιστεύετε πως ένας καλλιτέχνης πρέπει να εκφέρει άποψη για τα τρέχοντα ζητήματα της κοινωνίας;
Ο καλλιτέχνης είναι αναπόσπαστο κομμάτι μίας κοινωνίας. Λόγω της θέσης του μέσα σε αυτή βλέπει τα πράγματα πάντα από μία διαφορετική σκοπιά και επειδή ασχολείται με μία τέχνη γεμάτη θετικά συναισθήματα, σκέφτεται πάντα το κοινό καλό. Για έναν αυθεντικό καλλιτέχνη ο κόσμος είναι καλύτερος όταν όλοι είναι καλά, δεν νοιάζεται μόνο για το πρόσωπο που βλέπει στον καθρέφτη.
 
Ποιων καλλιτεχνών τα album πιστεύετε πως, χωρίς αυτά, η μουσική δεν θα ήταν αυτή που είναι;
Κάθε είδος μουσικής έχει την ιστορία του, τους θρύλους του και όλους αυτούς που δημιούργησαν μονοπάτι για τις νεότερες γενιές. Πιστεύουμε ότι οι καλλιτέχνες οι οποίοι προβληματίστηκαν περισσότερο για την κοινωνική κατάρρευση από οποιαδήποτε εποχή και αν ήταν, άλλαζαν τα δεδομένα της εποχής. Αν πρέπει να αναφέρουμε ένα όνομα, θα λέγαμε τους Pink Floyd.
 
Τι είναι σημαντικό για σας;
Να ξυπνάς το πρωί με χαμόγελο και αισιοδοξία για το τι θα ακολουθήσει μέσα στη μέρα. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να προσπαθείς στη ζωή σου να κάνεις πράγματα που αγαπάς, για εμάς αυτός είναι ο ορισμός της ευτυχίας.
 
musing01Πώς θα χαρακτηρίζατε τους εαυτούς σας;
Η αλήθεια είναι πως είμαστε πέντε διαφορετικές προσωπικότητες, συμπληρώνει ο ένας τα κενά του άλλου. Πάνω στη δουλειά μας είμαστε προσηλωμένοι και πάντα προσπαθούμε για το κάτι παραπάνω, είναι πρόκληση για εμάς ο χώρος της μουσικής. Έξω από το συγκρότημα ο καθένας έχει χαράξει τη δικιά του πορεία, όλοι εργαζόμαστε πάνω σε κάτι που δεν έχει σχέση με την μουσική για να μπορούμε να επιβιώσουμε, όμως όταν βρισκόμαστε στο studio, αυτή είναι η διέξοδός μας από την καθημερινότητα!
 
Το τελευταίο σας τραγούδι, “Καλύτερα έτσι”, σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Πώς νιώθετε γι αυτό το αποτέλεσμα;
Είναι ένα τραγούδι που από την αρχή το πιστέψαμε. Είχε το κάτι παραπάνω, ευχάριστη μουσική, αλλά και ο στίχος είναι πρωτότυπος και εκφράζει τις ελληνικές οικογένειες, περιγράφει καθημερινές καταστάσεις που όλοι έχουμε βιώσει. Για μία νέα μπάντα όπως εμείς, είναι πολύ σημαντικό να βλέπει ότι ο κόσμος αγκαλιάζει την δημιουργία της τόσο νωρίς. Έχουμε πάρει πολύ θετικές κριτικές και για ένα καλλιτέχνη είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση αυτό, θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά!
 
Πείτε μου λίγα λόγια για τους συντελεστές που συνέβαλαν σε όλη αυτή την διαδικασία.
Για να κυκλοφορήσει ένας δίσκος υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που συμβάλλει στο αποτέλεσμα. Είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με ανθρώπους που αγαπούσαν αυτό που έκαναν και δεν ήταν απλά ψυχροί επαγγελματίες. Μας έδωσαν συμβουλές και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να μας βοηθήσουν. Θα αναφέρουμε μερικά ονόματα, αφού μας δόθηκε η ευκαιρία. Στην φωτογραφίες ήταν η Ελευθερία και στα γραφιστικά ο Σπήλιος Πίστας... Η παραγωγή του δίσκου είναι αποκλειστικά δικιά μας και έγινε σε δικό μας studio.
 
musing03
 
Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος/στοίχημα;
Να έχουμε διάρκεια σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε σε μία πολύ δημιουργική περίοδο και θέλουμε αυτά που έχουμε να πούμε μέσα από τα τραγούδια μας να τα μοιραστούμε με τον κόσμο, να του κρατάμε συντροφιά μέσα από τις δημιουργίες μας!
 
Τι θα λέγατε στους νέους μουσικούς, που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα και που ενδεχομένως να μην έχουν τους οικονομικούς πόρους για να το στηρίξουν αυτό;
Αν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μουσική στη σημερινή εποχή, πρέπει να είσαι έτοιμος να επενδύσεις πάνω σε αυτό. Αν θες να ξεκινήσεις από το μηδέν θα πρέπει να έχεις γερό στομάχι και πολύ επιμονή, ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά στο τέλος του μπορεί να υπάρχει παλάτι... Αν πιστεύεις στον εαυτό σου πραγματικά, θα πιστέψουν και οι άνθρωποι γύρω σου σε εσένα και αυτό είναι μια καλή αρχή, αξίζει να το δοκιμάσεις.
 
Πού σας πηγαίνουν τα μελλοντικά σας σχέδια;
Θέλουμε να προχωράμε βήμα-βήμα και να χτίσουμε ένα σύνολο που εμείς να μπορούμε να εκφραζόμαστε μέσα από αυτό και ο κόσμος να απολαμβάνει την μουσική συντροφιά μας! "The sky is the limit" λένε κάποιοι, εμάς μας ενδιαφέρει να πατάμε σταθερά στη γη.

Νόρα Καραμιχάλη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα