- Λεπτομέρειες
-
Κατηγορία: Συνεντεύξεις
-
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 13:46
Όταν έσκασε το άλμπουμ «Hair Of The Dog» και χρειάστηκε να κάνω την παρουσίαση, μου πήρε τρεις εβδομάδες για να το αφήσω από τα χέρια μου. Είχα πραγματικά πορωθεί, είχα αγαπήσει αυτό το άλμπουμ και «αργούσα» να στείλω το κείμενο παρά τα συνεχόμενα τηλεφωνήματα από τον αρχισυντάκτη (-Τι θα γίνει, Μαιρούλα; Θα περιμένουμε να γίνει πλατινένιο για να το παρουσιάσουμε;). Τελειώνοντας με την παρουσίαση θεώρησα ότι θα πρέπει να μάθω περισσότερα για τους Monument. Σκεφτείτε ότι είχα πάρει απόφαση να κάνω μίνι εκδρομή στην Αγγλία για να τους δω ζωντανά. Βέβαια επειδή η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις… ο Peter Elis (η θεϊκή φωνάρα) ανταποκρίθηκε άμεσα και μου έδωσε όλες τις απαντήσεις καθώς και την έκπληξη... που θα διαβάσετε παρακάτω. Θέλω να ευχαριστήσω το Λάμπρο Κόκκινο για την πολύτιμη βοήθειά του και τη Rock Of Angels Records/Roar! Records για την όμορφη συνεργασία.
Καλησπέρα, Peter! Καταρχήν θα ήθελα να σου πω πως το νέο σας άλμπουμ είναι εκπληκτικό! Είναι τόσο δυναμικό, τόσο έντονο, τόσο... metal! To “Hair Of The Dog», έχει ήδη κυκλοφορήσει. Ποια η εικόνα που έχετε μέχρι τώρα; Καταρχάς, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Η ανταπόκριση είναι τεράστια για να είμαι ειλικρινής. Γνωρίζαμε ότι είχαμε κάτι πολύ ιδιαίτερο στα χέρια μας με αυτό το άλμπουμ, αλλά ποτέ δεν περιμέναμε να αγκαλιαστεί με τέτοιο τρόπο, τόσο από τους οπαδούς όσο και από τον Τύπο παγκοσμίως.
Το θεωρείς καλύτερο από τα προηγούμενα;
Ναι… με το «Renegades» πειραματιστήκαμε πολύ, προσπαθήσαμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολλούς ανθρώπους στα πλαίσια της παραγωγής. Με το HOTD είπαμε «Ας είμαστε εμείς, ας κάνουμε ό, τι ακούγεται καλό για εμάς» και αυτό φάνηκε. Μην με παρεξηγείς, όσο αναφορά το γράψιμο των τραγουδιών για το «Renegades», ήταν εξίσου καλό όσο και το νέο άλμπουμ, αλλά το νέο άλμπουμ είναι πιο "εμείς" με κάθε τρόπο.
Θα έλεγες ότι είναι διαφορετικό; Πώς το συγκρίνεις με τα προηγούμενα άλμπουμ;
Όπως ανέφερα και πριν, θεωρώ ότι η μεγαλύτερη διαφορά είναι η παραγωγή του άλμπουμ, είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που ακούγεται ζωντανά από οτιδήποτε έχουμε κάνει στο παρελθόν.
Όσο αναφορά τις μουσικές επιρροές, θα ήθελες να μου αναφέρεις μερικές;Iron Maiden, Thin Lizzy, όπως και Judas Priest και Deep Purple/Rainbow… είναι προφανώς από τις μεγαλύτερες μας επιρροές. Και οι Whitesnake σε κάποιες πτυχές τους. Οτιδήποτε έχει να κάνει με old school British metal.
Πώς καταφέρατε να κάνετε ένα νέο άλμπουμ να ακούγεται τόσο φρέσκο και τόσο κλασικό ταυτόχρονα;
Δεν είναι εύκολο. (γέλια) Περάσαμε πολλές ώρες συζητώντας το πώς μπορούμε να επιτύχουμε τον πραγματικό ήχο της μπάντας να ακούγεται σύγχρονος, αλλά όχι "ψεύτικος". Θα ήθελα να πιστεύω ότι τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.
Ποιο είναι το όνειρό σας σχετικά με τους Monument; Έχει γίνει πραγματικότητα;
Είμαστε μια πολύ νέα μπάντα, έτσι είμαστε ακόμη στην αρχή του ταξιδιού μας. Όσον αφορά το όνειρο για τη μπάντα, θέλουμε να συνεχίσουμε να βγάζουμε άλμπουμ, να κερδίζουμε νέους οπαδούς με κάθε περιοδεία, να μοιράζονται το όραμα και το πάθος μας για την πραγματική βρετανική Metal, με όλα αυτά θα είμαστε ευχαριστημένοι.
Ποια είναι η κινητήρια δύναμη; Τι είναι αυτό που σας εμπνέει για να κάνετε μουσική;Νομίζω ότι είναι η αγάπη μας για το Βρετανικό Rock και Metal. Θεωρούμε ευθύνη μας να επιβιώσει ο ήχος αυτός και μετά την «παραίτηση» των μεγάλων μπαντών του βρετανικού Metal. Να επιβεβαιώσουμε ότι και οι επόμενες γενιές θα μπορέσουν να το ανακαλύψουν. Αυτή είναι η αποστολή μας.
Θυμάσαι κάποιο κωμικό επεισόδιο από κάποια σας τουρνέ;
Είναι πολλά, αλλά όχι κάτι που να μπορώ να πω σε μια συνέντευξη…
Είναι η Ελλάδα μέσα στα σχέδια σας για επερχόμενο tour;Ναι, θα είμαστε στην Ελλάδα το Νοέμβριο, η επίσημη ανακοίνωση για το tour θα βγει πολύ σύντομα.
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες και εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα και στην Ελλάδα.
Σε ευχαριστώ πολύ, Μαίρη και ευχαριστώ και τους Έλληνες οπαδούς για την στήριξη τους. Θα σας δω από κοντά το Νοέμβριο!
Μαίρη Ζαρακοβίτη