Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Winter Crescent

 
Winter Crescent, τώρα το metal στο xbox;

   Οι Winter Crescent δημιουργήθηκαν από τον Αλέξη Κτιστάκη το χειμώνα του 2000. Τα επόμενα 8 χρόνια υπήρχαν αρκετές αλλαγές, όσον αναφορά τα μέλη της μπάντας.
 
   Το 2008 βγήκε το τελικό σχήμα.
Φωνητικά: Νίκος Σπυριδάκης
Κιθάρες: Αλέξης Κτιστάκης
Κιθάρες: Νίκος Τριαλώνης
Μπάσο: Θάνος Σγουρίδης
Τύμπανα: Γιώργος Κτιστάκης

   Winter Crescent - Battle Of EgosFrontΞεκινούν αρκετές συναυλίες ανά την Ελλάδα, και το Μάιο του 2009 ηχογραφούν ένα demo cd, το “Battle Of Egos”, το οποίο περιείχε 7 τραγούδια, διάρκειας  35 λεπτών. Βραβεύτηκε από το Ελληνικό Metal Hammer ως demo του μήνα στο τεύχος Σεπτεμβρίου του 2009 και με 85% στο Γερμανικό Rock Hard στο τεύχος Φεβρουαρίου. Επιπλέον, έλαβε πολύ καλές κριτικές σε διάφορα  E-zines και περιοδικά ανά τον κόσμο.

   Στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2009 οι Winter Crescent πραγματοποίησαν μια περιοδεία μαζί με άλλες 4 ελληνικές μπάντες και έπαιξαν ζωντανά σε 7 πόλεις (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Κατερίνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα) με μεγάλη επιτυχία!

   Μετά την περιοδεία οι Winter Crescent είχαν το πρώτο τους βίντεο κλιπ για το τραγούδι  “Battle Of Egos Pt.1”, του οποίου την παραγωγή ανέλαβε η Atheaton Media Center.

   Το καλοκαίρι του 2011 οι Winter Crescent μπήκαν στο Rock Band 3 του Xbox για να βάλουν όλα τους τα τραγούδια από το “Battle Of Egos” στο παιχνίδι, ενώ επίσης εμφανίστηκαν ζωντανά στο Chania Rock Festival ως support act στους Γερμανούς Grave Digger, μαζί με άλλες μπάντες.

   Τώρα, από ό,τι μαθαίνω, είναι στο στούντιο και ετοιμάζουν νέο cd με 10 τραγούδια.

   Το Noizy.gr μίλησε με τον τραγουδιστή της μπάντας, το Νίκο Σπυριδάκη.
 
   Καλημέρα,  Νίκο! Πως πάνε οι ηχογραφήσεις;
   Μέχρι στιγμής έχουμε ηχογραφήσει drums και μπάσο σε όλα τα κομμάτια, κιθάρες σχεδόν στα μισά και όπου να’ ναι ξεκινάνε και τα φωνητικά. Είναι μία πολύ ευχάριστη διαδικασία, καθότι είμαστε στον δικό μας χώρο και η προσπάθεια να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αποτελεί για εμάς μία «γλυκιά» πρόκληση!
 
   Τι να περιμένουμε από το νέο cd; Θα κινηθείτε στο ίδιο μοτίβο η έχετε αλλάξει ρότα  από το demo;
   Περισσότερη μελωδία, κάποια κομμάτια με πιο βατές δομές και κάποια άλλα με πιο περίπλοκες, καθώς και κάποια πολύ heavy riffs! Ο χαρακτηριστικός ήχος των Winter Crescent είναι ακόμα εκεί, απλά έχουμε διευρύνει τα όρια μελωδικότητας και πολυπλοκότητας!
 
   Πες μας για την εμπειρία σου φέτος στο Chania Rock Festival.
   Απλά τρομερή! Όλα τα συγκροτήματα, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες (αφόρητη ζέστη, περιορισμένος χρόνος στο set list των περισσότερων) απέδωσαν τα μέγιστα! Παίξαμε 50 λεπτά πάνω σε ένα πολύ ωραίο stage, με κόσμο που ανταποκρινόταν στην μουσική μας, με δυνατό ήχο!

   wintercrescentfotologo redΤο Rock Band 3 του Xbox πως προέκυψε;
   Μας άρεσε πολύ η ιδέα να μπορέσουμε να είμαστε σε ένα βίντεο παιχνίδι που ασχολείται με τη μουσική. Θεωρήσαμε ότι θα έκανε πολύ καλό από άποψη προώθησης της μουσικής μας για αυτό τον λόγο και το κυνηγήσαμε! Μέχρι τώρα υπάρχουν δυο από τα 7 κομμάτια του EP διαθέσιμα για download και τα υπόλοιπα 5 ετοιμάζονται. Θέλει κάποια διαδικασία προκειμένου να γίνει ένα κομμάτι playable στο παιχνίδι.

   Πόσο δύσκολο για μια μπάντα να είναι μακριά από τους τόπους των ευκαιριών;
   Αρκετά, αν και πλέον με το διαδίκτυο και γενικά την τεχνολογία κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον δεν είναι να ανάγκη να πας Αθήνα για να κάνεις μια καλή ηχογράφηση για δίσκο, καθώς οι υπολογιστές έχουν κάνει την ζωή μας πιο εύκολη σε αυτό το θέμα. Επίσης μέσω του διαδικτύου είναι πλέον πολύ εύκολο να προβάλεις την δουλειά σου, ανεξάρτητα από το μέρος που μένεις. Μεγάλο αγκάθι παραμένει το θέμα των μετακινήσεων, καθότι είναι δαπανηρό να βγούμε και να παίξουμε εκτός Κρήτης ή εκτός Ελλάδος.
 
   Πότε να περιμένουμε δείγμα του νέου cd;
   Αν όλα πάνε καλά, τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2013.

   Ετοιμάζετε κάποια εμφάνιση;
   Όχι προς το παρόν έχουμε αφοσιωθεί 100% στην ηχογράφηση του καινούργιου μας δίσκου. Με το που κυκλοφορήσει όμως θα πέσουμε με τα μούτρα! Καθώς υπάρχουν πολλοί που μας ζητάνε να παίξουμε στην πόλη τους, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε αυτό το DVD. Αυτό το βίντεο είναι μία μίξη από διάφορες συναυλίες των Winter Crescent στην Ελλάδα, στις οποίες παίζουν κομμάτια από το πρώτο τους EP με τίτλο "Battle Of Egos". Συγγνώμη για την "φτωχή" ποιότητα ήχου, όλα τα βίντεο ηχογραφήθηκαν απευθείας από το μικρόφωνο της κάμερας! Όπως και να 'χει, ειλικρινά ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το βίντεο!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
wintercrescentBand
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα