= Συνέντευξη με τους Show Your Face
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Show Your Face

   Το “Afraid”, ένα ΕΡ τριών κομματιών, είναι το μέσον με το οποίο συνδεθήκαμε με το σχήμα των Show Your Face. Το συγκρότημα, το οποίο ετοιμάζει το δεύτερο άλμπουμ του, κυκλοφόρησε αυτό το δείγμα για να αφουγκραστεί απόψεις, γνώμες, κριτικές και σφυγμό γενικότερα και μας έδωσε να καταλάβουμε πως η ευφυΐα στη μουσική μπορεί να εξωτερικευθεί με χίλιους δυο τρόπους… Η μέθοδος, το ύφος, η πρόταση… Η μπάντα από την Καρδίτσα φιλοξενείται στο Noizy και μας μιλάει για το “Apnea” – το επόμενο άλμπουμ που λέγαμε – για το μέλλον και τα σχέδιά της γι'αυτό. Ευχόμαστε καλή και πολλή επιτυχία και ανυπομονούμε να ακούσουμε το δεύτερο χτύπημά τους. Έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάτι πολύ ιδιαίτερο…

   Show Your Face pic01Στην κριτική μου γράφω ότι το “Afraid” είναι κάτι σαν teaser, μέχρι να βγει το επόμενο άλμπουμ σας του χρόνου. Τι σημαίνει για σας αυτό το ΕΡ;
   Ο κύριος λόγος αυτής της κυκλοφορίας  είναι πιο πολύ για promotion και για να μαζευτούνε κάποιες κριτικές ώστε να έχουμε κάτι να παρουσιάσουμε σε μια εταιρία που θα μας προσεγγίσει η προσεγγίσουμε. Αφορά νέα μας κομμάτια, διαφορετικού επιπέδου από τον πρώτο μας δίσκο “Unleash” και μπορεί  επίσης να λειτουργήσει και σαν δείγμα του τι θα περιέχει ο νέος δίσκος. Για μας είναι μια σημαντική κίνηση και για τους δύο λόγους που προαναφέραμε. Θέλουμε να ξέρουμε  τη γνώμη του κόσμου και λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας κάθε κριτική, είτε θετική είτε αρνητική, επιδιώκοντας έτσι τη βελτίωσή μας ως μπάντα, αλλά και ως μονάδες μέσα σ’ αυτή.
 
   Πώς δουλέψατε, όσον αφορά τις ηχογραφήσεις, την παραγωγή και το τελικό αποτέλεσμα;
   Έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά για τον δεύτερο δίσκο. Έχουμε δουλέψει σε τέσσερα διαφορετικά studio για ηχογράφηση, μίξη και mastering. Αρκετές αλλαγές γίνανε και στα ίδια τα κομμάτια και κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, πολλά διαφορετικά mastering, πολύς  χρόνος και κόπος καθώς και χρήμα!
 
   Αυτά τα τρία κομμάτια θα περιλαμβάνονται και στο “Apnea”; Θα βάλετε κάποια από αυτά; Τι έχετε σκεφτεί;
   Και τα τρία κομμάτια του EΡ θα περιλαμβάνονται στον νέο μας δίσκο. Το “Afraid” είναι ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του δίσκου, το “Born Dead Die Alive” είναι το πρώτο video clip για το δίσκο οπότε δεν μπορεί να λείπει και τέλος το “I sin” είναι μια συνεργασία έκπληξη, οπότε ούτε αυτό μπορεί να λείψει.
 
   Το ακραίο Μέταλ είναι αυτό που από την αρχή θέλατε να παίξετε; Είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει σαν μπάντα από την αρχή;
   Σαφώς. Είναι αυτό που μας εκφράζει κι αυτό που μας βγαίνει να παίξουμε. Αλλά απ’ την αρχή δεν μας άρεσε να είναι ωμό τελείως. Έχουμε και κάποια πιο progressive αν θέλεις στοιχεία, που υπάρχουνε σε σημεία κι αυτό φαίνεται καλύτερα στον δεύτερο δίσκο.
 
   Γράφοντας για το ΕΡ, χρησιμοποίησα τον όρο «Ευφυής καφρίλα», υποδηλώνοντας το ακραίο του ήχου και συνάμα το πόσο καταρτισμένη είναι η μπάντα. Ποιο είναι το παρελθόν σας μουσικά πριν τους Show Your Face;
   Πριν τους S.Y.F παίζαμε όλοι σε άλλες μπάντες… με πιο σκληρό, πιο soft ήχο, δεν έχει σημασία. Με το που ξεκίνησε όμως η μπάντα μπήκε από όλους μας σε προτεραιότητα, πράγμα το οποίο δείχνει έναν κοινό στόχο, αγάπη γι αυτό που κάνουμε και κοινό προσανατολισμό στο τι προτιμάμε να παίζουμε. Πέρα όμως απ’ την ομαδική δουλειά έχουμε δουλέψει αρκετά και προσωπικά ο καθένας για να ανεβάσουμε και το δικό μας επίπεδο, όσον αφορά την τεχνική και κατά συνέπεια της μπάντας.
 
   Θα κάνετε κάποια Live τώρα κοντά; Τι υπάρχει στο πρόγραμμα;
   Μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής, η οποία έγινε πριν από ένα μήνα και κάτι, είμαστε ανοιχτοί  όσον αφορά προτάσεις για live και προβάρουμε συνέχεια. Υπάρχει ένα πλάνο για μια σειρά από συναυλίες με το που βγει ο δίσκος εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά κάτι προγραμματισμένο στο άμεσο μέλλον δυστυχώς όχι. Υπήρχανε αρκετές προτάσεις για live, αλλά για διάφορους λόγους και παράγοντες εν τέλει  δεν έγινε εφικτό.
 
   Show Your Face pic02Ευχαριστημένοι με τη The Leaders; Πώς τα πάτε; Πώς σας φέρονται;
   Από τη Leaders ως τώρα αυτό που έχουμε εκλάβει, είναι ενδιαφέρον, σοβαρότητα, επαγγελματισμός και αμεσότητα. Είμαστε θετικοί γι’ αυτούς τους δύο μήνες συνεργασίας κι ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε και μελλοντικά. Βέβαια πάντα υπάρχει μια επιφύλαξη ειδικά όταν στο παρελθόν την έχεις “πατήσει” από δήθεν manager και promoter, αλλά ως τώρα δεν έχουμε κάτι σαν παράπονο ας το πούμε.
 
   Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι σας κάνει να ξεχωρίζετε, σε σχέση με τις υπόλοιπες μπάντες του ιδιώματος;
   Αυτό που έχουμε παρατηρήσει και σαν μπάντα και σαν άτομα ο καθένας μας, κυρίως είναι η νοοτροπία, η προσέλκυση σε θέματα που μπορεί να αφορούν μια μπάντα και ο επαγγελματισμός, όσον αφορά το φέρσιμο της μπάντας προς αυτή και προς τους γύρω της. Δεν είναι το θέμα αν ξεχωρίζουμε από τις άλλες μπάντες ή όχι. Για μας το θέμα είναι το πόσο σοβαρά βλέπει τον εαυτό της μια μπάντα και τι στόχο έχει. Με ποιο τρόπο θέλει να ξεχωρίσει, η ουσία στο τι θέλει να καταφέρει και γιατί;
 
   Το 2013 θα είναι η χρονιά σας;
   Αυτό δεν το ξέρουμε… αν ο θείος του ενός είχε τη Nuclear Blast για παράδειγμα, ο πατέρας του άλλου είχε τη DiDi Music για παράδειγμα, ο άλλος είχε κολλητούς τους Metallica για παράδειγμα κλπ, θα λέγαμε ότι είναι η χρονιά μας. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα και μπορούμε να πούμε, είναι ότι: έχουμε δουλέψει πάρα πολύ για αυτό τον δεύτερο δίσκο και σαν μπάντα και σαν μέλη ο καθένας ξεχωριστά,  παρά τα όσα σε αριθμό και σε βαθμό προβλήματα (οικογενειακά, προσωπικά, οικονομικά) παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης του δίσκου (και συνεχίζονται…). Είναι ένας δίσκος επίπεδα πιο πάνω από τον πρώτο μας δίσκο. Έχει γίνει ομαδική δουλειά και προσπάθεια και είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα, το οποίο ελπίζουμε να αρέσει και στον κόσμο. Έχουμε μια συνεργασία με μια εταιρία management – promotion, την οποία δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό μπορεί να προσφέρει πολλά και να βοηθήσει αρκετά τη μπάντα. Έχουμε δουλέψει αρκετά και χωρίς απουσία απ’ τη σκηνή από το 2007 παρά μόνο όταν αναγκαστικά ήμασταν στο στρατό. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα καταλήξουνε σε κάτι καλό και αξιοκρατικό για τους Show Your Face. Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και το ενδιαφέρον!

Κώστας Κούλης
* Ευχαριστούμε θερμά τους Δημήτρη Καζαντζή και Tom Hack για τη βοήθειά τους.

Show Your Face - Afraid EP - Promo Photo 01 n

Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα