Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Scornage

 
Scornage και επανεμφάνιση φόβου και συνδυασμός γερμανικού Thrash με αμερικάνικες προεκτάσεις! Από το Άαχεν το συγκρότημα, το οποίο μάλιστα έχουμε ήδη παρουσιάσει, εδώ και καιρό! Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη μουσική τους; Πώς τους ήλθε να ονομάσουν το άλμπουμ τους “ReaFEARance”; Τι προτίθενται να κάνουν με τα Live τους και γιατί θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα για έξι… εβδομάδες; Μάλλον κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς. Γευστικότατη η συνέντευξη, πολύ καλό χιούμορ από τα παιδιά και τρελή επίπληξη από τη διοίκηση του Noizy ότι, και καλά, χαλάω τα λεφτά του ταμείου σε ροδοπέταλα!
 
scornagelogo
 
Συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ! Ποια είναι η ανταπόκριση που λαμβάνετε ως τώρα;
Ευχαριστούμε για τα λουλούδια! (σ.σ. επιτέλους απέκτησα expenses account! Καλά… και τα ξοδεύω σε… μπλούμε;) Η ανταπόκριση του γερμανικού Τύπου, καθώς και του διεθνή, είναι εκπληκτική! Ψηφιστήκαμε άλμπουμ του μήνα στην Αυστρία και λάβαμε πολύ καλές κριτικές από πολλά περιοδικά. Και το βασικότερο; Οι οπαδοί είναι ακόμα οπαδοί μας! Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι κάναμε καλή δουλειά και πιστεύουμε, πιο πολύ από ποτέ, ότι θα κατακτήσουμε τη Γη! (γέλια)
 
Θα λέγατε ότι το άλμπουμ σας είναι ακόμα πιο «βάρβαρο» και δυνατό από οτιδήποτε έχετε κυκλοφορήσει στο παρελθόν;
Ας πιστέψουμε τα αυτιά σου λοιπόν! (γέλια) Χωρίς πλάκα όμως, πιστεύουμε ότι έχεις δίκιο. Το “reaFEARance” είναι το πρώτο άλμπουμ που ολοκληρώσαμε με την τωρινή σύνθεση. Σε αυτή τη φάση είχαμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε στα δυνατά μας σημεία. Στο να παίξουμε ΔΥΝΑΤΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ! Όσον αφορά τη σύγκριση του “reaFEARance” με τις προηγούμενες δουλειές μας, αυτό το άλμπουμ είναι πιο συμπαγές και πιο σκοτεινό από κάθε τι που γράψαμε στο παρελθόν. Σε συνδυασμό με την καλή παραγωγή του Andy Claassen, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα φονικό δίσκο. Είμαστε ευτυχείς για το πώς μας βγήκε. Είναι heavy, άγριο και «κακό». Αντέχετε λοιπόν να ακούσετε τον καινούργιο γερμανικό «βάρβαρο» οδοστρωτήρα “reaFEARance”; Αν μάλιστα με βαφτίσεις Conan… θα είναι πραγματική ευχαρίστηση!
 
scornageband
Εννοείται ότι παίζετε γερμανικό Thrash, παρατήρησα όμως και μερικά αμερικανικά στοιχεία στη μουσική σας. Έχω δίκιο;
Φυσικά και έχεις δίκιο! Αυτές είναι οι ρίζες μας, δεν μπορούμε να τις αρνηθούμε… Όλοι μας έχουμε μεγαλώσει με το παλιό καλό Ruhrpott Thrash, τους Kreator, τους Sodom… Απ’ την άλλη πάλι… Αγαπάμε πολύ το Bay-Area και μπάντες σαν τους Exodus και τους Testament. Ποτέ μας όμως δεν θελήσαμε να μιμηθούμε κάποια από αυτές. Παίζουμε γιατί, πολύ απλά, αγαπάμε το Μέταλ. Κάποιες φορές, αυτές οι ρίζες βγαίνουν προς τα έξω. Νομίζω λοιπόν πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε με τους Scornage, είναι να παίζουμε επιθετικό Thrash… Ίσως όμως να μπορέσουμε να παίξουμε και τραγούδια στο στυλ των Nightwish. (απίστευτο γέλιο) Αναρωτιέμαι πως θα καταφέρει να ανταπεξέλθει ο Guido σε αυτό το είδος κραυγής, χεχε…  
 
Θα κυκλοφορήσετε κάποιο video από το “ReaFEARance”? Έχετε διαλέξει κομμάτι;
Ναι, ναι, και μάλιστα έχουμε διαλέξει τρία τραγούδια! ΄Τα πρώτα δύο, “We Bury Our Dead Alive” και “Face The Blade”, τα δούλεψαν οι δύο κιθαρίστες μας, είναι «χειροποίητα» τα video. Για όλους εκείνους όμως που δεν γνωρίζουν τη μουσική μας, κυκλοφορήσαμε ένα video για το “Fury”. Είναι ένα video στο οποίο θα δείτε και θα ακούσετε όλα τα χαρακτηριστικά μας γνωρίσματα και το γύρισε ένας πολύ καλός μας φίλος. Ναι μεν δείχνει τη μπάντα, πλην όμως διαθέτει σενάριο, πραγματικούς ηθοποιούς και special FX. Και ΠΟΛΥ αίμα! Θυμήσου τους βαρβάρους, εντάξει; (γέλια)
 
 
Πώς σας ήλθε ο συγκεκριμένος τίτλος; Μιλάμε για φοβερό λογοπαίγνιο!
Στην αρχή είχαμε την ιδέα να βγάλουμε το άλμπουμ μας “We Bury Our Dead Alive”. Μετά όμως ρίξαμε μια ακόμα πιο προσεκτική ματιά στους στίχους του Guido. Κάθε τραγούδι έχει να κάνει με κάποιο είδος φόβου (FEAR). Μερικά τραγούδια μας μιλάνε για προσωπικούς φόβους, άλλα μιλάνε για φόβους σε παγκοσμιο επίπεδο. Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι όλο το άλμπουμ έχει να κάνει στιχουργικά με ένα θέμα. Το φόβο. Και ξέρεις τι; Ο φόβος δεν είναι προσωρινός… Ο καθένας μας όμως έχει τις στιγμές του. Κάποιες φορές νιώθει το φόβο να πλησιάζει και κάποιες φορές είναι ατρόμητος! Φτάσαμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο φόβος επανεμφανίζεται! Τότε μας ήλθε η ιδέα να συνδυάσουμε αυτά τα δύο γεγονότα. Το φόβο (FEAR) και την επανεμφάνιση (REAPPEARANCE). Και εγένετο “reaFEARance”!
 
Θα περιοδεύσετε; Τι σχέδια έχετε;
Στο παρελθόν έχουμε κάνει περιοδείες στην Ευρώπη, παρέα με τους ιαπωνικές underground μπάντες KINGS EVIL και TERROR SQUAD. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε αυτή την καταπληκτική εμπειρία και φέτος, για ευνόητους λόγους. Θα παίξουμε όμως σε μερικά φοβερά φεστιβάλ φέτος, όπως το Extreme Fest. Και το φθινόπωρο θα δώσουμε μερικές συναυλίες, παρέα με τους φίλους μας από τους TANKARD. Θα χαρούμε πολύ να σας δώσουμε στα Live μας, να τα σπάσουμε μαζί και να τσακίσουμε μερικές μπύρες!
 
scornageband3
 
Ευχαριστημένοι με τη Massacre; Πώς σας συμπεριφέρονται;
Ναι! Ήταν το επόμενο βήμα μας και δεν το έχουμε μετανιώσει. Η Massacre κάνει καλή δουλειά και όταν χρειαζόμαστε βοήθεια είναι πάντα εκεί. Την ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας έδωσε.
 
Τι άλλο να περιμένουμε από τους Scornage;
Μια περιοδεία στην Ελλάδα, τουλάχιστον έξι εβδομάδων! (γέλια) Αυτό θα ήταν και γαμώ τις φάσεις! Αν λοιπόν οι promoter σας ψάχνονται για βάρβαρους Γερμανούς Thrash φονιάδες, εδώ είμαστε! Σας ευχόμαστε τα καλύτερα και ελπίζουμε να τα πούμε και από κοντά…
AND BEWARE THE AGE OF SCORN!
 
Κώστας Κούλης
 

Συνεντεύξεις

Facebook Comments