= Συνέντευξη με τους Ocean Mind
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Ocean Mind

 
Οι Ocean Mind είναι η πρώτη ελληνική supeRock μπάντα! Το ξέρω ότι μπορεί να έλθουν και να μου πουν διάφοροι φίλοι «Κάτσε, ρε μεγάλε! Και οι Nightstalker»; Βρε, δεν αντιδικώ με κανέναν! Απλά, όταν άκουσα εκείνη την αλμπουμάρα που ακούει στον τίτλο “2 Ready 2 Live”, δεν ήθελα και πολύ για να χαρακτηρίσω αυτό τον ήχο σαν σούπερ ήχο και αυτό το Ροκ σαν σούπερ Ροκ… Πρόκειται για μια δουλειά πολύ υψηλών προδιαγραφών. Αν δεν το είχατε διαβάσει στην κριτική, σας το ξαναλέω. Αυτά τα παιδιά μπήκαν στο αεροπλάνο και ταξίδεψαν χιλιάδες μίλια μέχρι το Los Angeles, για να γράψουν το δίσκο! Ο τεράστιος Lee Popa ήταν παρέα τους στο στούντιο και από κει βγήκε αυτό το θηρίο που κατασπαράζει τα ηχεία σας/μας… Απέναντί μας έχουμε τον Πέτρο Πιερρακέα (κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο) και τον ρωτάμε για το συναίσθημα του να φεύγεις μισό πλανήτη μακριά για να κάνεις αυτό που γουστάρεις περισσότερο… Ναι, τον ρωτάμε κι άλλα πολλά, σιγά μην τον αφήναμε!
 
Το “2 Ready 2 Live” θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο. Ο Τύπος πώς το έχει δεχτεί μέχρι τώρα;
Μέχρι στιγμής έχει τύχει πολύ καλής ανταπόκρισης από τον Τύπο, κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, από εκεί όπου έχει παρουσιαστεί.
 
Πώς αποφασίσατε να πάτε στην Αμερική για να το ηχογραφήσετε; Τώρα που το ακούτε ολοκληρωμένο, θεωρείτε ότι άξιζε τον κόπο όλο αυτό το ταξίδι, όλη αυτή η «ταλαιπωρία»;
Την απόφαση για ηχογραφήσεις στο εξωτερικό την πήραμε αφού είχαμε καταλήξει στο πως θέλαμε να ακουστεί ο δίσκος μας την δεδομένη στιγμή. Ο Lee Popa, ο παραγωγός του ''2 Ready 2 Live'', μας είχε γνωρίσει από την εποχή του πρώτου demo και είχε πιστέψει από τότε σε εμάς. Κρατήσαμε επαφές και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, γιατί πιστεύαμε όλοι μας ότι θα έβγαινε κάτι πολύ καλό από αυτήν την συνεργασία. Οπότε πήγαμε στo Los Angeles, όπου έμενε και ο Lee, για να δουλέψουμε στα Swinghouse Studios, που μας πρότεινε. Η ''ταλαιπωρία'' άξιζε και με το παραπάνω, αφού το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε.
 
oceanmind01
Ποια είναι τα σημαντικά – και όχι μόνο – που αποκομίσατε από αυτή την Οδύσσεια;
Το πιο σημαντικό, κατά την γνώμη μου είναι η εμπειρία του να δουλεύεις με ανθρώπους που είναι και γνώστες και επαγγελματίες και αγαπούν την μουσική(και την δουλειά τους). Όλα αυτά σε επηρεάζουν και διαμορφώνουν αυτό που προσπαθείς να κάνεις. Προσπαθείς να μπεις στην ιδία λογική και τελικά μονό να κερδίσει κάποιος μπορεί. Επίσης η επικοινωνία είναι κάτι τρομερά σημαντικό και δεν χρειάζεται να μιλάς την ίδια γλώσσα με κάποιον για να την πετύχεις.
 
Είναι το δεύτερό σας άλμπουμ. Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά για σας;
Ουσιαστικά ειναι το πρώτο επίσημο album μας. Το “Alone We Walk, Together We Fly” ήταν βασικά μια demo κυκλοφορία. Για αυτόν τον λόγο και επανεκτελέσαμε και ξαναηχογραφήσαμε δύο κομμάτια από αυτό, που περιλαμβάνονται και στο “2 Ready 2 Live”.
 
Έχετε κάνει ένα video για το “Howl”, η μουσική είναι promo-mix… Θα κάνετε κάποιο άλλο video, θα κάνετε κάτι άλλο στο μοντάζ;
Eχουμε κάποιες ιδέες και σίγουρα θα κάνουμε ένα clip για κάποιο από τα κομμάτια του δίσκου. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα για τις λεπτομέρειες αλλά σίγουρα θα είναι κάτι που θα κινείται σε υψηλά standard.
 
oceanmind02
 
Η μουσική σας, για μένα, είναι Ροκ. Ξέρω ότι σας θεωρούν και Stoner μπάντα, πιστεύω όμως ότι παίζετε ΚΑΙ Stoner, όπως και τόσα πράγματα γύρω από το Ροκ. Εσείς πως θα αποκαλούσατε τη μουσική που παίζετε;
Δυνατό straight hard-heavy rock με ψυχεδελικά στοιχεία και νευρικά ξεσπάσματα.
 
Χρησιμοποιείτε Hammond και κιθάρες… To Hammond είναι αυτό που βγάζει το κάτι παραπάνω, πέρα από τα πλήκτρα «τελευταίας τεχνολογίας»;
Ναι, το Hammond είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία του ήχου μας. Είναι απαραίτητο συστατικό για τον OCEAN MIND ήχο. Δεν νομίζω ότι μας ενδιέφερε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε τελευταίας τεχνολογίας όργανα και μηχανήματα. Είμαστε fans του αναλογικού ήχου.
 
Θα παίξετε ζωντανά τώρα κοντά; Τι έχετε κατά νου, όσον αφορά τις Live εμφανίσεις σας;
Ναι ετοιμάζουμε αρκετές εμφανίσεις σε εξωτερικό και κάποιες επιλεκτικά σε Ελλάδα. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και ημερομηνίες.
 
Μήπως είστε, τελικά, η πρώτη ελληνική Superock μπάντα; Superock, έτσι όπως θα χαρακτηρίζαμε μια τρελή μίξη Doors, Cult και Monster Magnet;
Δεν ξέρω, δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Αυτά τα group είναι από τις πιο εμφανείς επιρροές μας. Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι πάντα θα προσπαθούμε να εξελίσσουμε τον ήχο μας και την μουσική μας.
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα