Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Envinya

 
Οι Βαυαροί στο στόχαστρο! Με το που βγήκε το άλμπουμ των Envinya, “Inner Silence”, ήλθαμε κατευθείαν σε επαφή με τον Thomas Knauer, ρυθμικό κιθαρίστα και growlίστα του συγκροτήματος, για να μάθουμε τι σημαίνει αυτή η υπέροχη λέξη που διάλεξε για όνομά του το σχήμα, για να μάθουμε τι παίζει με συναυλίες στο μέλλον και για να δούμε αν οι λέξεις «επόμενο άλμπουμ» φαντάζουν πολύ φουτουριστικές ή πολύ κοντινές. Μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα για αυτή την τόσο ξεχωριστή female fronted εξάδα και σας προσκαλούμε να διαβάσετε παρέα μας. Καλά, δεν σας «γρατζουνάει» το τι μπορεί να σημαίνει αυτό το Envinya;
 
envinyalogo
 
Κάνατε ένα video για το “Forlorn”. Σκέφτεστε να κάνετε και δεύτερο; Ποιο τραγούδι θα διαλέγατε;
Νομίζω ότι το επόμενο video μας θα είναι από Live. Κατά τη γνώμη μου θα είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούν να κάνουν στη σκηνή οι Envinya. Αγαπημένα μου τραγούδια και κομμάτια που θα διάλεγα για το επόμενο video... “In My Hands” (σ.σ. το έχω ήδη ξεχωρίσει) και “Satin And Silk”.
 
envinya02
Πώς πάει το άλμπουμ ως τώρα; Πώς το αντιμετωπίζει ο κόσμος;
Εδώ και ένα μήνα περίπου έχουμε πάρει πολλές κριτικές. Όλες κυμαίνονται από "Μέτρια" έως "Πολύ καλά". Η ανταπόκριση από τους οπαδούς είναι πολύ θετική. Για μένα αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Φαίνεται πως έχουμε πολλούς οπαδούς στην Ισπανία και τη Νότια Αμερική. Αυτό είναι σπουδαίο! Η μουσική είναι γλώσσα χωρίς σύνορα και αυτό είναι πολύ σημαντικό στους καιρούς που ζούμε.
 
Πρόκειται να περιοδεύσετε; Υπάρχει περίπτωση να είστε σε κάποιο από τα φεστιβάλ του καλοκαιριού;
Θα παίξουμε σε μερικά - μικρότερα - φεστιβάλ, ουσιαστικά όμως θα ξεκινήσουμε να περιοδεύουμε προς το τέλος του 2013.
 
Το όνομά σας, Envinya, ακούγεται υπέροχο! Είναι πραγματική λέξη;
Είναι λέξη από τη γλώσσα των Elf και σημαίνει καινούργια αρχή ή αλλαγή.
 
envinya03
 
Είστε female fronted μπάντα, χωρίς soprano φωνή όμως, κάτι το οποίο σας κάνει διαφέρετε από τα υπόλοιπα συγκροτήματα του ιδιώματος. Τι θέλατε να κάνετε αρχικά;
Από τότε που ξεκινήσαμε δεν είχαμε σαν σκοπό να ακολουθήσουμε ένα "ιδιαίτερο" στυλ ή κάποια “ενημερωμένη" κατεύθυνση. Θέλαμε απλά να παίξουμε Μελωδικό Heavy Metal. Οι soprano φωνές δεν ταιριάζουν με τη μουσική μας, αυτό είναι όλο. Αυτό όμως είναι που μας κάνει κάπως διαφορετικούς.
 
Πώς τα πάτε με τη Massacre; Σας στηρίζουν όσο πρέπει;
Η Massacre Records είναι καλή περίπτωση. Συνεργαζόμαστε, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, φερόμαστε τίμια ο ένας στον άλλο. Λόγω του ότι το άλμπουμ μας βγήκε μόλις πριν ένα μήνα στην αγορά, δεν μπορώ να πω κάτι για τη στήριξη από τη δισκογραφική μας, είναι πολύ νωρίς ακόμα.
 
envinya01
Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη Μέταλ αγορά στην Ευρώπη και οι Γερμανοί οπαδοί θεωρούνται ότι είναι πολύ αυστηροί απέναντι σε όλες τις καινούργιες μπάντες στο χώρο. Πόσο δύσκολο θα είναι για σας να κάνετε τη διαφορά στη χώρα σας;
Νομίζω ότι θα είναι δυσκολότερο απ' ότι σε άλλες χώρες. Αν όμως καταφέρεις και αποκτήσεις το δικό σου fan base, οι οπαδοί σου θα σου είναι πιστοί. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις τον κόσμο να σε προσέξει, επειδή όμως βγαίνουν τόσες καλές μπάντες συνέχεια, αυτό πλέον αποτελεί πρόκληση.
 
Το επόμενο βήμα σας ποιο θα είναι; Τι να περιμένουμε από σας;
Αφού αποκτήσαμε καινούργια τραγουδίστρια πλέον, θα αρχίσουμε να γράφουμε τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ μας. Εννοείται πως τα τραγούδια αυτά θα πρέπει να είναι καλύτερα από τούτα εδώ. Θα είναι πρόκληση για μας, θα τα καταφέρουμε όμως. Νομίζω πως στην επόμενη κριτική σου θα μπορέσεις να μου πεις αν έκανα καλά τη δουλειά μου ή όχι! (γέλια)
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα