Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τον Jeff Pilson (T&N, ex-Dokken, Foreigner)

official-TN-shot-1-3-113

   O George Lynch, o Jeff Pilson και o Mick Brown, οι Dokken χωρίς τον Dokken δηλαδή, έφτιαξαν το συγκρότημα Τ&Ν (Tooth & Nail δηλαδή, όπως καταλαβαίνετε όμως προτίμησαν να «παίξουν» με τα αρχικά των λέξεων για ευνόητους λόγους) και έβαλαν φωτιά στο κουτσομπολιό, δίνοντας τροφή για μπόλικα σενάρια. Μήπως είμαστε ένα βήμα πριν την επανένωση των Dokken; Μήπως πάλι είμαστε μίλια μακριά;


   Όταν βγήκε το άλμπουμ, “Slave To The Empire”, η δισκογραφική τους εταιρεία ήλθε σε επαφή μαζί μας, για τα της κριτικής φυσικά. Παράλληλα όμως λάβαμε ένα μήνυμα από τον Doug Weber, από το μάνατζμεντ του σχήματος, για το αν μας ενδιαφέρει να πάρουμε συνέντευξη από κάποιο από τα μέλη. Λες όχι σε αυτές τις προτάσεις; Με τίποτα! Ο Doug λοιπόν έκανε τα μαγικά του και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό και κάπως έτσι έκλεισε η συμφωνία και δύο μέρες πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ τους, συντονίσαμε το Skype μας και μιλήσαμε με τον Jeff Pilson, λίγο πριν φύγει για πρόβα με τους Foreigner! Ο πολύ μεγάλος μουσικός μας μίλησε για την καινούργια δουλειά, καθώς και για την επόμενη καινούργια δουλειά, αφού το συγκρότημα ηχογράφησε όχι έναν αλλά δύο δίσκους! Ρωτήσαμε για Live, για το κλίμα στο στούντιο, για το αν παίζει τελικά reunion στους Dokken. O Jeff μας απάντησε σιβυλλικά, ελπίζουμε να του πάνε όλα καλά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, λίγο πριν βγουν σε περιοδεία… Όσο για το όνομα που προτείναμε για το εν λόγω συγκρότημα… Νομίζω ότι του άρεσε.
 
   Το άλμπουμ θα βγει μεθαύριο, σωστά;
   Ναι.

   250px-Jeff Pilson 2009Έχεις κάνει άλμπουμ με το George, όπως το Lynch/Pilson και το “Sacred Groove” του 1993, έχω όμως την εντύπωση ότι εδώ πρόκειται για κάτι το εντελώς διαφορετικό, σε σχέση με οτιδήποτε έχετε κάνει στο παρελθόν. Πώς αισθάνεσαι γι αυτό;
   Είναι περίεργο… όταν δουλεύω με το George, έχουμε τρομερή χημεία και αισθάνομαι πάντα όπως πρέπει… Αυτή τη φορά όμως είχα την αίσθηση του καινούργιου. Είχαμε καινούργια και παλιά τραγούδια και το να τα «ενώσουμε» ήταν πραγματικά διασκεδαστικό. Είχαμε μαζί μας το Brian Tichy στα τύμπανα και φέραμε και το Mick Brown για να γράψει τύμπανα στα Dokken τραγούδια… Ήταν μια πολύ δυναμική και δημιουργική σειρά από session και νομίζω ότι ο δίσκος αυτός είναι από εκείνους που γουστάραμε περισσότερο, όταν τον φτιάχναμε.

   Διάβαζα μια συνέντευξη που είχε δώσει πρόσφατα ο George, ήταν στο Blabbermouth. Έχετε όντως ηχογραφήσει δύο άλμπουμ;
   Κοίτα, δεν τον έχουμε τελειώσει ακόμα το δίσκο, το δεύτερο δίσκο εννοώ… Έχουμε ηχογραφήσει δώδεκα Dokken τραγούδια, με το Mick Brown. Θα υπάρχει σίγουρα ένας δεύτερος δίσκος, με μισά καινούργια κομμάτια και μισά Dokken… Έχουμε άλλα επτά Dokken στην καβάτζα, θα κάναμε κι άλλα, νομίζω όμως ότι θα συνεχίσουμε να γράφουμε καινούργια. Η σύνθεση αποτελεί μια από τις αγαπημένες μας ασχολίες, κατά συνέπεια, όποτε έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε, θα το κάνουμε.

   Εννοείται! Αυτό το «δεύτερο άλμπουμ» θα βγει του χρόνου;
   Δεν έχουμε προθεσμίες ή κάτι τέτοιο. Ναι, θα είναι καλά αν βγει του χρόνου. Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις… Πάντως εγώ θα έλεγα ότι πάμε για του χρόνου.

   Ο Brian λοιπόν έγραψε τύμπανα για τα καινούργια τραγούδια και ο Mick έπαιξε τα μέρη των τυμπάνων για τα Dokken;
   Ακριβώς.

   Και φυσικά ο Mick θα παίξει drums όταν βγείτε στο δρόμο;
   Αυτό είναι το αρχικό πλάνο, σωστά.

   Οι πιο πολλοί από τους οπαδούς έχουν ήδη ακούσει μέρος από το νέο υλικό, μέσα από το streaming που δώσατε. Τι ανταπόκριση είχατε;
   Θα έλεγα εντυπωσιακή! Πολύ-πολύ θετική ανταπόκριση. Ο κόσμος το γουστάρει πολύ. Ειλικρινά σου λέω, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχείς. Η αντιδράσεις του κόσμου, μέχρι στιγμής, είναι υπέροχες.

   George Lynch2Είσαι ήδη στο δρόμο, Jeff;
   Τώρα που μιλάμε, δουλεύω ακόμα με τους Foreigner. Πρόκειται να δώσουμε ένα Live αύριο, για την τηλεόραση. Μετά από τη συνέντευξη έχω πρόβα. Αυτό θα είναι και το τελευταίο Live για τους Foreigner για τη χρονιά που διανύουμε. Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται να δώσουμε Live με τους T&N το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο. Αυτό βέβαια θέλαμε να κάνουμε αρχικά, επειδή όμως τώρα εξετάζουμε το θέμα λεπτομερώς, θα ήταν δύσκολο να το συντονίσουμε για αυτή τη χρονιά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να ρίξουμε όλο το βάρος στην προώθηση του δίσκου. Στις 12 Δεκεμβρίου θα κάνουμε ένα ακουστικό Live για το Rockline. Εγώ κι ο George θα παίξουμε ακουστικά. Θα δώσουμε μερικές ακόμα ακουστικές παραστάσεις, ενώ σκεφτόμαστε να κάνουμε κι ένα video – ίσως και δύο – τώρα ή το Δεκέμβριο.

   Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι θα βγείτε στο δρόμο το 2013; Διάβασα πως σχεδιάζατε να περιοδεύσετε στις ΗΠΑ, μετά να πάτε Ιαπωνία, μετά Ευρώπη, κτλ.
   Σωστά. Αυτό ήταν και το αρχικό μας σχέδιο. Μας προσέφεραν μια θέση στο φεστιβάλ Loud Park στην Ιαπωνία, η προσφορά ήταν πολύ καλή και πραγματικά θέλαμε να πάμε. Δυστυχώς, λόγω των υποχρεώσεών μου με τους Foreigner, έπρεπε να πούμε όχι. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε του χρόνου και να παίξουμε σε όσο πιο πολλές χώρες μπορούμε.

   Σε αυτά τα ακουστικά show με τον George θα παίξετε και νέα τραγούδια και από Dokken; Θα έχετε και τίποτα εκπλήξεις;
   Θα εμφανιστούμε σε ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως καταλαβαίνεις λοιπόν θα παίξουμε λίγα τραγούδια. Όντως όμως, θα παίξουμε και παλιά και καινούργια και κάποια τραγούδια-έκπληξη.  

   TN Pilson photo02Πώς ήταν να κάνεις πρόβα και να παίζεις και γενικά να κάνεις ξανά παρέα με τον George και το Mick;
   Ξέρεις τι, ο George κι εγώ έχουμε μείνει φίλοι όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε έτσι κι αλλιώς πολύ κοντά. Όταν όμως ήλθε και ο Mick και γράψαμε τα Dokken, ήταν πολύ ωραία φάση που βρεθήκαμε όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο, να παίζουμε παρέα. Τους αγαπώ και τους δυο, για μένα ήταν πολύ ωραίο που κολλήσαμε ξανά, συμβαίνει όμως και κάτι πολύ ιδιαίτερο, όταν παίζουμε μαζί… Αισθανόμαστε πολύ ωραία, περνάμε καλά και στην ουσία δεν καταβάλλουμε κάποια προσπάθεια, πάει μόνο του! Έχουμε γίνει όλοι μας καλύτεροι με τα χρόνια, έχουμε ιδέες για τη μουσική που κάνουμε, έτσι λοιπόν τα session ήταν στην ουσία έμπνευση για μας.

   Μήπως θα έπρεπε λοιπόν να ονομαστείτε “Perfect Chemistry” (Τέλεια Χημεία) και όχι T&N;
   (γελάει) Δεν είναι κακή ιδέα…

   TN Pilson photo03Ξέρω ότι εκτός από μπάσο παίζεις και κιθάρα, πλήκτρα, παίζεις και βιολοντσέλο… Έχεις σκεφτεί καμιά φορά να κάνεις ένα δίσκο που όχι μόνο να είναι όλα τα τραγούδια δικά σου, αλλά να παίζεις και όλα τα όργανα εσύ;
   Το έκανα στο περίπου αυτό, με τους War and Peace, πριν από μερικά χρόνια. Μόνο τύμπανα δεν είχα παίξει, είχα κάνει σχεδόν τα πάντα στο άλμπουμ αυτό. Να δεις ποιο ήταν… Α, ναι, το “The Walls Have Eyes”! Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με αυτό τον τρόπο, έτσι κάνω και τα demo μου, σίγουρα θα βγάλω ένα δίσκο κάποια μέρα, που θα τα κάνω όλα εγώ… Όμως… Ξέρω και πολλούς φοβερούς drummer…  

   Πέρα από τους T&N και τους Foreigner φυσικά, έχεις κάνει ένα σωρό πράγματα. Έχεις συμμετοχές σε άπειρα άλμπουμ, έγραψες μουσική για ταινία, έπαιξες κιόλας! Στην περίπτωσή σου υπάρχει αρκετός χρόνος για όλα τελικά;
   Κοίτα, προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για να κάνω διάφορα.

   TN Pilson photo01Πώς το καταφέρνεις;
   «Μανατζάρω» το χρόνο μου όσο πιο καλά μπορώ. Δεν είναι πάντα εύκολο… κάνω πολύ δουλειά όταν είμαι στο δρόμο. Για παράδειγμα, πολλοί από τους στίχους που γράφτηκαν για τους T&Ν, ήταν ιδέες που μου ήλθαν καθώς περιόδευα… Τελικά, τώρα που το σκέφτομαι, δουλεύω συνέχεια! (γέλια)

   Τα πας μια χαρά με τους George και Mick, όπως και με το Don… Με όλους δηλαδή! Σκέφτεσαι ότι τελικά εσύ είσαι αυτός που μπορεί να τους φωνάξει και να τους καθίσει κάτω και να επιτευχθεί αυτό που όλοι ευχόμαστε, δηλαδή το reunion των Dokken;
   Ξέρεις… Το έχουμε συζητήσει αυτό και δεν θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει. Το βλέπω να συμβαίνει κάποια στιγμή. Δεν είναι τόσο απίθανο όσο θέλουν μερικοί να νομίζουν. Θα σου πω το εξής. Όταν συναντιούνται ο George με το Don, μιλάνε, δεν φέρονται εχθρικά ο ένας στον άλλο. Και κατά καιρούς συναντιούνται. Τώρα είμαστε επικεντρωμένοι στους Τ&Ν και μια και εγώ παίζω και στους Foreigner, θα είναι πολύ δύσκολο να βάλουμε στο πρόγραμμα και ένα reunion για τους Dokken. Κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ χρόνο για να γίνει σωστά. Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνω, το διασκεδάζω και δίνω όλη την προσοχή μου σ’ αυτό.
 
Κώστας Κούλης

Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα