= Συνέντευξη με το Γιώργο Πέππα (Lost In Perdition)
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με το Γιώργο Πέππα (Lost In Perdition)

 
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο για ένα ελληνικό περιοδικό απ’ το να παρουσιάζει Έλληνες μουσικούς και μάλιστα νέα παιδιά, που αναπνέουν μουσική και μυρίζουν μουσική από χιλιόμετρα μακριά! Ο Γιώργος Πέππας μας είχε στείλει πριν λίγο καιρό ένα σύνολο τεσσάρων κομματιών, με τίτλο “A Moment Till Sunset”, ένα σύνολο που υπέγραψε σαν Lost In Perdition. Δεν ξέρω αν είμαστε χαμένοι στον όλεθρο, ξέρω όμως πολύ καλά ότι η μουσική του Γιώργου μας έβαλε να σκεφτούμε. Prog που οδηγεί τη σκέψη και την ψυχή στις παγωμένες πεδιάδες του Βορρά, μελωδίες που μας κάνουν καλό όταν τις ακούμε. Ο Γιώργος τα έκανε όλα μόνος του σε εκείνο το ΕΡ και η πρώτη απορία μου ήταν πότε θα τα ακούσουμε όλα αυτά ζωντανά… Ήλθαμε σε επαφή με το νεαρό καλλιτέχνη, τον ξεψαχνίσαμε, γιατρέψαμε τις ψυχές μας και ετοιμαζόμαστε να τον αποχαιρετήσουμε (;), αφού, όπως φαίνεται, ετοιμάζεται να ανοίξει τα πανιά του για να σαλπάρει εκτός Ελλάδας.
 
lostinperditionfrontcover
 
Το προσωπικό σχήμα έχει γίνει συγκρότημα; Έχεις καταφέρει να βρεις μουσικούς για να παίξεις τα τραγούδια σου;
 
Μια και είμαι ακόμη στα Χανιά, δεν έχω καταφέρει να βρω μουσικούς για να γίνει συγκρότημα το project μου, αλλά σε κάποιο καιρό υπάρχει η προοπτική να μετακομίσω μόνιμα στη Σουηδία και εκεί θα γίνει σίγουρα full μπάντα, λόγω του ότι σε αυτό το μέρος ανθίζει το είδος της μουσικής που ασχολούμαι. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες επιρροές μου είναι από μπάντες εκείνης της χώρας...
 
Τι ανταπόκριση είχε το ΕΡ; Πώς το υποδέχτηκαν αυτοί που το άκουσαν;
 
Το ΕΡ είχε καλή ανταπόκριση θα έλεγα, σκεπτόμενος κιόλας το γεγονός ότι είμαι μόνος μου και έκανα μόνος μου την προσπάθεια να το παρουσιάσω/διαφημίσω στον κόσμο. Σίγουρα πήρα μεγάλη βοήθεια και από κριτικές που έγιναν από διάφορα web magazines. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται αρκετά διαφορετικά τη μουσική μου. Δεν υπήρχε στάνταρ αγαπημένο κομμάτι από τον κόσμο, αν και το ομώνυμο πήρε λίγο τα πρωτεία. Επίσης θετικά ήταν τα σχόλια και η έκπληξη των περισσοτέρων, όταν μάθαιναν ότι κάνω τα πάντα μόνος και οτιδήποτε υπάρχει στο ΕΡ είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει ρίξει ένα άτομο.
 
Ετοιμάζεις κάτι άλλο για το μέλλον; Ένα full length άλμπουμ ίσως;
 
Είμαι ήδη πάνω στην σύνθεση ενός concept άλμπουμ, το οποίο πιστεύω ότι έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Παίρνω μέρος και σε κάποια άλλα Project, όπως στο project100, που είναι κομμάτια που συμμετέχουν εκατό μουσικοί με διάφορα όργανα (σ.σ. ΠΩΣ;) και το οποίo θα κυκλοφορήσει δισκογραφικά σε λίγο καιρό και τα έσοδα θα διατεθούν σε ίδρυμα για παιδιά. Θα λάβω μέρος επίσης στο project του Νίκου Παύλου, στο οποίο θα συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής, συνδυάζοντας είδη όπως pop/rock/metal/film music.
 
lostinperdition01
 
Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να δημιουργείς εκτός «κέντρου»; Σε κουράζει που οι εναλλακτικές (άλλοι μουσικοί, σκηνές, στούντιο κ.α.) είναι μακριά;
 
Είναι λίγο δύσκολο γιατί όντως δεν υπάρχουν όλα όσα ανέφερες. Αυτοί μάλιστα ήταν οι λόγοι οι οποίοι με ώθησαν να φτιάξω ένα προσωπικό Project.
 
Πώς ξεκίνησες να παίζεις και να γράφεις;
 
Όταν ήμουν μικρός άκουγα στο κασετόφωνο μου το “Fear Of The Dark” και έκανα ότι έπαιζα κιθάρα με ό,τι έβρισκα μπροστά μου! Από τότε φαινόταν. Στην εφηβεία μου είδα έναν φίλο μου να παίζει κιθάρα και μετά από ένα μήνα αγόρασα την πρώτη μου κιθάρα. Στην παρούσα φάση βρίσκομαι προς το τέλος των σπουδών μου για πτυχίο ηλεκτρικής κιθάρας από το London College of Music. Όσο για τη σύνθεση, πάντα έγραφα μουσική, αλλά για να πω την αλήθεια γιγαντώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω μουσικής ωρίμανσης ίσως. Δεν είχα προσπαθήσει παλιότερα να συνθέσω σε τέτοια κλίμακα, για όλα τα όργανα εννοώ.
 
Τι είναι αυτό που σε οδήγησε να δημιουργείς σε αυτό το μοτίβο; Σε συγκινεί το Prog; Είσαι φίλος τέτοιων λυρικών οχημάτων;
 
Πάντα ήμουν άνθρωπος που έψαχνε το κάτι παραπάνω, να εξερευνά διάφορες πτυχές της ζωής και του εαυτού του, οπότε η ενασχόλησή μου με την progressive μουσική μου φαίνεται φυσικό επακόλουθο όταν γυρίζω και κοιτάζω πίσω στην ζωή μου. Για το Progressive θεωρώ ότι υπάρχουν τρεις σταθμοί στην ζωή μου. Όταν άκουσα για πρώτη φορά το “Images and Words”, ο δεύτερος όταν άκουσα Pain of Salvation και Opeth και o τρίτος όταν ασχολήθηκα προσεκτικά με τους Pink Floyd. Συγκροτήματα σαν κι αυτά με επηρέασαν στις συνθέσεις μου.
 
lostinperdition
 
Οι ιδέες σου είναι τροφή για την ψυχή μας. Τη δική σου ψυχή τι τη θρέφει;
 
Το καθετί που συμβαίνει γύρω μας επηρεάζει το μέσα μας. Βλέποντας όλη αυτή την εξαθλίωση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικά στον κόσμο. Από πράγματα που επηρεάζουν τις ζωές μας, όπως η οικονομική κρίση και τα αποτελέσματά της, ως την εξαφάνιση ειδών ζώων, επειδή κάποιοι θέλουν να φοράνε γούνες στα πόδια τους ή επειδή θέλουν να χτίσουν πόλεις και πάρκα εκεί που τα ζώα «καταπατούν» τον χώρο τους...
 
Για Live πώς το βλέπεις; Θα σε δούμε σύντομα;
 
Όταν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιο Live, τότε θα γίνει. Κανείς δεν το θέλει πιο πολύ από εμένα, πίστεψέ με. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να δείχνεις τη μουσική σου ζωντανά και να υπάρχει αυτή η αλληλεπίδραση με το κοινό, είναι πραγματικά καταπληκτικό!
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις