= Συνέντευξη με τους Marauder
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Marauder

 
   Οι Marauder είναι μια από τις μπάντες θρύλους του Ελληνικού Heavy Metal. Δημιουργήθηκαν το 1990 και μας χάρισαν αρκετά αξιόλογα άλμπουμ όλα αυτά τα χρόνια, με κορυφαίο (δική μου αποκλειστικά άποψη, μην με μαλώνετε) το “Bullethead “. Όπως έγραψα και στη παρουσίαση, είναι ένα άλμπουμ που δεν θα χορτάσετε ποτέ!  Έπεσαν τα ανάλογα τηλεφωνήματα και mail διότι ήθελα πραγματικά να μιλήσω μαζί τους και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Φοίβο από την Audacious που βοήθησε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και ένα ακόμα μεγαλύτερο στον Ανδρέα Τσαούση των Marauder, που ανέλαβε να μας διαφωτίσει.
 
marauder653
Ποια η ανταπόκριση που έχετε λάβει μέχρι τώρα από κοινό και κριτικούς για το «Bullethead»;
H ανταπόκριση μέχρι τώρα και από τους οπαδούς αλλά και από τα διάφορα sites ή fanzines είναι εντυπωσιακή. Πραγματικά δεν περιμέναμε τόσο καλά σχόλια και τέτοιες βαθμολογίες. Αυτό σημαίνει ότι το “BULLETHEAD” αρέσει πολύ και τους ευχαριστούμε.

Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε να γράψετε για πολέμους και μάχες; Υπήρχαν κάποια ιδιαίτερα περιστατικά, κάποιες μάχες που σας έχουν εντυπωσιάσει;
Για πολέμους και μάχες ασχοληθήκαμε εξολοκλήρου στο προηγούμενο άλμπουμ μας, το “ELEGY OF BLOOD”. Σε αυτό κάνουμε αναφορά με δύο τραγούδια στη μυθολογία, με το “SON OF THUNDER”, το οποίο μιλάει για την ιστορία του Περσέα και το “THE FALL”,  το οποίο αναφέρεται στη μάχη μεταξύ  θεών και τιτάνων.  

Αλήθεια, πώς έγινε η γνωριμία με το Νίκο (σ.α. Αντωνογιαννάκη); Τι ήταν αυτό που σας «τράβηξε» πάνω του; Τι ψάχνατε να βρείτε;
Η αλήθεια είναι ότι αυτός μας βρήκε πρώτος. Σαν οπαδός των MARAUDER από χρόνια, όταν έμαθε ότι βρισκόμαστε προς αναζήτηση τραγουδιστή. Μας άρεσε η χροιά της φωνής του, κάναμε ένα δοκιμαστικό και αυτό ήταν.

Ποιο τραγούδι έχετε επιλέξει για video και γιατί;
Video clip θα κάνουμε αλλά όχι ακόμη. Θέλουμε να σκεφτούμε κάτι πολύ καλό και πρωτοποριακό. Οπότε τραγούδι δεν έχουμε ακόμα επιλέξει.
 
marauder654
Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές μπάντες έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει; Εσείς σε τι βαθμό θεωρείτε ότι έχετε αλλάξει; Πόσο προσεκτικοί είσαστε στο τι να προσφέρετε στο κοινό; Πώς ακριβώς ετοιμάζετε ένα άλμπουμ; Πώς γίνεται η συλλογή των τραγουδιών;
Το επίπεδο των ελληνικών συγκροτημάτων έχει ανεβεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Οι παραγωγές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλες του εξωτερικού. Επίσης το επίπεδο των μουσικών είναι πλέον πολύ υψηλό. Βέβαια, εγώ τουλάχιστον, δυσκολεύομαι να βρω πραγματικά καλά τραγούδια. Σε αυτό πιστεύω ότι είμαστε λίγο πίσω. Στη σύνθεση. Εμείς παίζουμε και θα παίζουμε πάντα ΗΕΑVY METAL χωρίς ταμπέλες και σύνορα. Πιστεύω ότι έχουμε αλλάξει ως προς τον τρόπο που γράφουμε τα τραγούδια, δηλαδή λειτουργούμε πλέον αφαιρετικά στη σύνθεση, θέλοντας να φτιάξουμε τραγούδια και lead μέρη κιθάρας, που ο καθένας να μπορεί να τραγουδήσει και φυσικά προσέχουμε και την παραγωγή, γιατί αλλιώς και καλά τραγούδια να έχεις, με μια φτωχή παραγωγή δεν γίνεται να είσαι ανταγωνιστικός. Συνήθως ετοιμάζουμε αρκετά ολοκληρωμένα τραγούδια και μετά από πολλά ακούσματα διαλέγουμε ποια θα μπουν στο άλμπουμ και με τι αλλαγές.

Πόσο «μάχιμοι» είστε; Πόσο χρόνο σας πήρε μέχρι να φτάσει το άλμπουμ στα χέρια μας;
Μάχιμοι είμαστε πάντα. Τώρα το τελευταίο άλμπουμ καθυστέρησε αρκετά, πιο πολύ λόγω της αλλαγής τραγουδιστή παρά λόγω τραγουδιών. Αυτά τα είχαμε έτοιμα πολύ καιρό πριν. Αν και πέρασαν τέσσερα χρόνια – πώς περνάνε τα ρημάδια (γέλια) – από το  “ELEGY OF BLOOD”, νομίζω ότι η αναμονή άξιζε.

Θέλω να μου μιλήσετε για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Ο Έλληνας μετά από όσα έχει πάθει, τελικά έπαθε μετάλλαξη; Πιστεύετε ότι μπορεί πια να ξεσηκωθεί;
Η οικονομική αλλά και πολιτισμική κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία 6-7 χρόνια είναι τραγική. Προσωπικά φοβάμαι να σκεφτώ το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ο Θεός να μας βοηθήσει (μόνο αυτός μπορεί πλέον). Με μεγάλη απογοήτευση βλέπω να μην κάνει κανένας τίποτα. Να μην αντιδρά και να δέχεται όλα σαν πρόβατο (ειδικά η γενιά η δικιά μας που μαστίζεται από την ανεργία). Τι να πω... Τουλάχιστον εμείς το φωνάζουμε μέσα από το “PREDATORS”. Θέλω να πιστεύω ότι όταν κατανοήσουν κάποιοι ότι δεν πάει άλλο, θα ξεσηκωθούν και μαζί τους θα σηκωθούν όλοι οι υπόλοιποι.
 
marauder656
Όσο αναφορά τη μουσική βιομηχανία, ποιες οι σκέψεις σας; Είναι εύκολο μια μπάντα να ακουστεί και παραέξω;
Ναι, τώρα είναι εύκολο να ακουστείς παντού μέσω Internet. Αυτό είναι καλό. Το μέγα κακό είναι το παράνομο downloading, που κάνει τεράστιο κακό σε μπάντες, εταιρείες και δισκοπωλεία. Για αυτό πιστεύω ότι γίνεται η σταδιακή επιστροφή του βινυλίου. Σαν υλικό αλλά και σαν ποιότητα ήχου δεν συγκρίνεται με κανένα mp3.

Ποια τα  όνειρά σας; Υπάρχουν κάποια που έχουν πραγματοποιηθεί; Υπάρχουν άλλα που παλεύετε για να γίνουν πραγματικότητα;
Πολλά όνειρά μας έχουν γίνει πραγματικότητα. Υπάρχουν πράγματα που ούτε καν τα φανταζόμασταν όταν ξεκινούσαμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από 26 χρόνια ακόμα συνεχίζουμε να φτιάχνουμε μουσική και να παίζουμε σε συναυλίες. Αυτό που ίσως μας απομένει είναι να κάνουμε μερικές εμφανίσεις σε φεστιβάλ στο εξωτερικό ή έστω κάποια περιοδεία.

Πότε θα σας δούμε ζωντανά; Έχετε κανονίσει εμφανίσεις;
Όποτε θέλετε (γέλια), αλλά μάλλον μετά το καλοκαίρι. Δεν έχουμε κανονίσει κάτι. Θα περιμένουμε λίγο για να εμπεδώσει ο κόσμος το “BULLETHEAD” και μετά θα βγούμε να τα σπάσουμε…
 
Σας ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα μας, σας εύχομαι τα καλύτερα και αναμένω άμεσα ενημέρωση για επερχόμενο live μόλις κλειστεί!
Ευχαριστώ και εγώ για τη συζήτησή μας και θα ενημερώσουμε μόλις έχουμε νεότερα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις