= Συνέντευξη με τους Illusory
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Illusory

 
   Πώς τα προλαβαίνουν όλα; Ηχογραφούν, παίζουν ζωντανά, κάνουν χίλια δυο άλλα πράγματα και είναι πάντα συνεπείς και τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά τις συνεντεύξεις. Οι Illusory στήνουν το πλάνο για το διάδοχο του “Polysyllabic”, ετοιμάζονται για το Live με τους False Coda και τους Heavenblack στο Crow και φαντάζομαι ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, σε σχέση πάντα με τα μελλοντικά τους σχέδια. Μιλήσαμε με το Νικήτα Δάνο, το μπασίστα της μπάντας και μοιραζόμαστε μαζί σας όλες τις λεπτομέρειες.
 
illusory234
 
Πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου στο Crow, μαζί με False Coda και Heavenblack. Πώς αισθάνεστε;
Είμαστε στο τέλος μιας πολύ παραγωγικής χρονιάς, η όποια περιελάμβανε πολλά live, αλλά και την παραγωγή του τρίτου δίσκου μας, που σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος της. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώνουμε την χρόνια με ένα τέτοιο live. Οι False Coda και οι Heavenblack είναι δυο εκπληκτικές μπάντες, με ιδιαίτερη δυναμική πάνω στη σκηνή και σίγουρα η φιλόξενη σκηνή του Crow βοηθάει στο να παρουσιάσουμε ένα σπουδαίο live. Ανυπομονούμε και σας περιμένουμε!

Τι να περιμένουμε από τους Illusory σ’ αυτό το Live; Αυτός που έρχεται να ακούσει, για τι θα πρέπει να είναι «προετοιμασμένος»;
Σε ένα τέτοιο live το κοινό περιμένει να τα δώσουμε όλα, πράγμα που σχεδιάζουμε να κάνουμε και θα κάνουμε. Σε κάθε live προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όλη την ενέργειά μας, αλλά και την καλύτερη δυνατή ερμηνεία της μουσικής μας. Ο κόσμος που έρχεται να σε δει αξίζει να περάσει καλά, αξίζει ένα κάλο live. Την πρώτη του Δεκέμβρη, περά από τα κομμάτια των δυο πρώτων δίσκων μας, σας έχουμε και κάποιες εκπλήξεις, σε συνεργασία και με τις δυο άλλες μπάντες!

Μετά το δεύτερο άλμπουμ σας, το “Polysyllabic”, βρίσκεστε εν μέσω ηχογραφήσεων για τον τρίτο δίσκο. Πότε προγραμματίζετε να τον κυκλοφορήσετε;
Για το τρίτο άλμπουμ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κιθάρες και τα τύμπανα. Είμαστε στο σημείο που γραφούμε το μπάσο και ακολουθουν πλήκτρα και φωνή. Θεωρώ πώς η διαδικασία αυτή θα λάβει τέλος σχετικά σύντομα, όποτε πιστεύουμε ότι μέσα στο 2019 θα έχουμε τη νέα κυκλοφορία στα χέρια μας.
 

Σας συγκινεί πιο πολύ η ιδέα να παίξετε σε ένα κλειστό χώρο ή το να βρεθείτε σε μια μεγάλη open air αρένα;
Ναι… είναι περίπου όνειρο ζωής για μια νέα μπάντα να παίξει σε έναν ανοιχτό μεγάλο χώρο, όχι όμως για μια μπάντα με χρόνια πορείας σαν τους Illusory. Πίστεψέ με, δεν έχει καμία σημασία ο χώρος για ένα επιτυχημένο live. Οι μεγάλες συγκινήσεις προκύπτουν από την αλληλεπίδραση του κόσμου με τη μπάντα και μόνο. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του χώρου που γίνεται η συναυλία. Δεν υπάρχει έτοιμη συνταγή για ένα επιτυχημένο live. Είναι μια αναζήτηση-προσπάθεια σε κάθε χώρο που καλείσαι να παίξεις, σε κάθε σκηνή, κάθε δευτερόλεπτο πάνω στο σανίδι. Έχουμε παίξει σε μαγαζιά που μόλις χωράνε τριάντα άνθρωποι και έχουμε φύγει πραγματικά γεμάτοι, αλλά και σε μεγάλες σκηνές, όπου ήταν σαν να κάνουμε ακόμα μια πρόβα. Επομένως καταλαβαίνεις ότι σε ένα κάλο live τα τετραγωνικά δεν παίξουν ρόλο…

Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως χαρακτηρίζει τη μουσική σας; Τι είναι αυτό που θεωρείτε σήμα κατατεθέν στον ήχο σας;
METAL! Κατά βάση metal. Κατά τη γνώμη μου, αυτό που χαρακτηρίζει τη μουσική μας είναι το ηχητικό αμάλγαμα των επιρροών μας. Αλώστε, η αρμοδιότητα του να βάλεις ταμπέλες ανήκει στους κριτικούς. Σήμα κατατεθέν θα έλεγα πως είναι η συνεχής προσπάθεια βελτίωσής μας αλλά και η συνεχής αναζήτηση νέων δρόμων και πειραματισμών μέσα στη μουσική, χωρίς όμως να χάνουμε την αρχική μας βάση, που είναι το metal.

Τι σας κάνει να συνεχίζετε να δημιουργείτε μουσική και να παίζετε ζωντανά; Ποια είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το συγκρότημα;
Κοίτα… Το να θέλεις να παίξεις μουσική είναι το αποκορύφωμα μιας ακολουθίας που ξεκινά σε μικρή ηλικία. Από το «Ακούω γενικά» αλλά και το «Ακούω μουσική». Ο κάθε ένας που παίζει μουσική θέλει κάποια στιγμή να δηλώσει την άποψή του πάνω στη μουσική που αγαπά. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Illusory. Οι επιρροές μας και η αγάπη μας για τη μουσική μας έκανε να εκφράσουμε την άποψή μας για το metal στο “The Ivory Tower” και να την εξελίξουμε στο “Polysyllabic”. Άποψη που κοινοποιείται στον κόσμο μέσω των live εμφανίσεων. Τα live, ο κόσμος, η αγάπη για τη μουσική, η σχέση μεταξύ μας… Όλα αυτά μαζί αποτελούν κινητήρια δύναμη για το συγκρότημα.
 

Υπάρχει κάποιο στοιχείο που σας έχει κάνει εντύπωση από τις άλλες δύο μπάντες που θα παίξουν μαζί σας;
Έχουμε την τύχη και την τιμή να παίξουμε με δυο σπουδαίες μπάντες. Και οι False Coda και οι Heavenblack είναι μπάντες με πολύ καλές συνθέσεις και καλοδουλεμένα τραγούδια. Έχουν πραγματικά τη διάθεση να τα δώσουν όλα πάνω στη σκηνή και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια πολύ δυνατή βράδια για τον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Ίσως να μου κάνει εντύπωση ότι όλοι τους είναι το ίδιο τρελοί με εμάς!

Τι σας ενθουσιάζει περισσότερο στη μουσική; Τι είναι αυτό που σας απωθεί, όσον αφορά τη μουσική βιομηχανία;
Η μουσική είναι απέραντη… Είναι η μόνη τέχνη που τους χωρά όλους. Προσωπικά, με ενθουσιάζει η ατέλειωτη γκάμα από είδη και δρόμους μέσα στη μουσική. Οι απεριόριστες δυνατότητες τις μουσικής απασχολούν τους Illusory όσο και η δυσκολία να ενταχθείς στους κύκλους της μουσικής βιομηχανίας.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
illusory233
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα