= Συνέντευξη με τους Hypnotic Nausea
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Hypnotic Nausea

 
   Η παρουσίαση του νέου άλμπουμ των Hypnotic Nausea "The Death of Αll Religions" θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου στο six d.o.g.s. Είναι ένα άλμπουμ που σίγουρα θα συζητηθεί. Μιλήσαμε μαζί τους για να μάθουμε περισσότερα για το υλικό, τα πλάνα τους και τη θεώρησή τους για τη μουσική και το μέλλον τους. Ευχαριστούμε πολύ τη Ρία Καλαμπαλή και την One:Woman:Company για τη πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφερε στην επίτευξη αυτής της συνέντευξης.
 
hypnotic1976 
Πώς ξεκίνησαν οι Hypnotic Nausea;
Ξεκινήσαμε κάνοντας παρέα, ακούγοντας μουσικές, βλέποντας ταινίες... Ύστερα από άπειρες συζητήσεις συνειδητοποιήσαμε πως μοιραζόμασταν παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Τι σας οδήγησε στη μουσική;
Η κοινή μας αγάπη και ο σεβασμός που αισθανόμασταν για μπάντες και καλλιτέχνες. Ήμασταν σε διαφορετικά σχήματα όλοι μας, αλλά όταν παίξαμε παρέα η χημεία ήταν απίστευτη, διότι είχαμε τόσες συγγενείς αναφορές.

Υπήρξε κάποιο περιστατικό ή περιστατικά που έμελλε να γίνουν η έμπνευση για το νέο σας άλμπουμ με τίτλο "The Death of Αll Religions";
Διάφορα έντονα περιστατικά που έζησαν ο Γιώργος και ο Monkey την περίοδο που εργάστηκαν σε μια στέγη προσφύγων.

Πιστεύετε πως οι θρησκείες έχουν πεθάνει πια;
Αν πιστεύαμε πως έχουν πεθάνει οι θρησκείες δεν θα υπήρχε λόγος να κυκλοφορήσουμε αυτό το δίσκο. Ο τίτλος του album λειτουργεί ως ελπίδα ή ευχή για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα θέτει μια ερώτηση.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τη μουσική και τους στίχους σε αυτό το άλμπουμ;
Η μουσική γράφτηκε απ’ όλους μας, με τις σημαντικές συμβουλές του παραγωγού μας Hector D, ενώ τους στίχους τους έγραψε ο Γιώργος.
 
hypnotic1975
Πόσο καιρό σας πήρε η ηχογράφηση;
Περίπου ένα χρόνο, με διάφορες παύσεις. Κατά τη διάρκεια αυτή προέκυψαν πολλά και διάφορα στην καθημερινότητά μας, που δεν θέλαμε όμως να σταθούν εμπόδιο στο τελικό αποτέλεσμα.

Ποιο το feedback μέχρι τώρα;
Πολύ δυνατό. Η deluxe έκδοση του album έγινε sold out μέσα σε λίγους μήνες, γεγονός που μας εξέπληξε ευχάριστα!

Στο "The Death of Αll Religions" έχετε «συνημμένο» ένα 24σέλιδο comic. Ποιος είχε αυτή την ιδέα και πόσο χρόνο πήρε η υλοποίηση;
Έχουμε την τύχη να μπορούμε και να χρησιμοποιούμε επιπλέον αφηγηματικούς τρόπους στις ιστορίες των δίσκων μας, όπως το comic. Όλο το artwork αλλά και το comic το έχει επιμεληθεί ο Monkey, o μπασίστας μας. Η δημιουργία του διήρκησε σχεδόν δυο χρόνια, ενώ με τη βοήθεια της εταιρίας μας, Ikaros Records, χρειάστηκε ένας επιπλέον χρόνος για να έχουμε την τελική έκδοση που αναφέρεις ως προϊόν.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική βιομηχανία του σήμερα;
Σε κομβικό και εξελικτικό σημείο. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω στην βιομηχανία, μια και το διαδίκτυο έφερε τεράστιες αλλαγές στην προώθηση και τη διάδοση της μουσικής.

Τα social media και το Youtube είναι εργαλείο ή κατάρα για έναν καλλιτέχνη;
Τα περισσότερα πράγματα έχουν διττή λειτουργία. Έτσι κι εδώ πιστεύουμε πως συμβαίνει το ίδιο. Το θέμα είναι, μάλλον, να βρίσκουμε μια προσωπική ισορροπία στην χρήση των παραπάνω σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

Στην παρουσίαση του άλμπουμ σας στο six d.o.g.s στις 9 Νοεμβρίου θα είστε παρέα με μια νέα και ανερχόμενη μπάντα, τους Nochnoy Dozor. Πώς «έδεσε» το γλυκό;
Μας συγκινεί πολύ η μουσική των Nochnoy Dozor. Αυτό που έχουν κάνει με τα γυναικεία φωνητικά είναι κάτι το μοναδικό. Στο παρελθόν είχαμε παίξει μαζί σε ένα φεστιβάλ και μόλις τελείωσαν το set τους, ο Γιώργος έπιασε τη Ρεβέκκα και τη Λίνα και τους είπε πόσο του άρεσε αυτό που κάνουν. Είναι τιμή μας που θα μοιραστούμε την ίδια σκηνή σε μια τόσο ιδιαίτερη βραδιά για εμάς.

Τι να περιμένουμε εκείνο το βράδυ;
Την παρουσίαση του ‘’The Death of All Religions’ ’με τη συνοδεία φωτισμών αλλά και visuals, σχεδιασμένων από το Φώτη και το Monkey αντίστοιχα. Σας περιμένουμε στο six d.o.g.s!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Hypnotic Nausea album presentation "The Death of All Religions" live
w/ Special guest Nochnoy Dozor
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
 
Εισιτήρια: προπώληση 5 ευρώ, ταμείο 7 ευρώ
www.viva.gr/tickets/music/six-dogs/hypnotic-nausea-live/
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις