= Συνέντευξη με τους Heavenblack
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Heavenblack

 
   “In a bleak of a Live”, μέρος πρώτον και οι Heavenblack μας μιλούν για την επερχόμενη συναυλία στο Crow, παρέα με τους Illusory και τους False Coda. Το συνεχώς ανερχόμενο συγκρότημα και συγκεκριμένα ο κιθαρίστας Γιάννης Πατακάκης, μιλάει για τη συναυλία που απέχει μόλις τρεις εβδομάδες, για το δίσκο που ετοιμάζουν, για τη μουσική και τι σημαίνει για κείνους.
 
heavenblack788
 
Πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου στο Crow, μαζί με False Coda και Illusory. Πώς αισθάνεστε;
Υπέροχα! Ποιοι δεν θα ήθελαν να βρεθούν σε τέτοια θέση και μάλιστα την πρώτη ημέρα του πιο εορταστικού μήνα; Είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή για το συγκρότημα η πρόσκληση συμμετοχής στο live αυτό. Προσωπικά, είχα δει τους False Coda το 2014, όταν είχαν ανοίξει στο Κύτταρο τη συναυλία των Evergrey, μαζί με τους τεράστιους Need. Θυμάμαι να θαυμάζω τις μπάντες που έχουν καταφέρει να παίξουν με ένα όνομα τέτοιου βεληνεκούς και πόσο πολύ θα ήθελα να ανήκουμε και εμείς σε ένα τέτοιο live. Με τους Illusory παίξαμε τον προηγούμενο μήνα στο πλαίσιο ενός festival. Γνωρίσαμε μια πολύ έμπειρη μπάντα, με πολύ καλούς ανθρώπους στις τάξεις της και αυτό μας κάνει να προσπαθούμε ακόμα πιο πολύ ώστε να τιμήσουμε την επιλογή μας στη συναυλία αυτή!

Τι να περιμένουμε από τους Heavenblack σ’ αυτό το Live; Αυτό που έρχεται να ακούσει, για τι θα πρέπει να είναι «προετοιμασμένος»;
Ένα set με πολλή δύναμη, όρεξη, πάθος και μελωδία! Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε για πρώτη φορά με το νέο μας μέλος στα τύμπανα – τον Παναγιώτη Βλάχο – και θα παρουσιάσουμε ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι που, για όσους μας ακολουθούν ως μπάντα, θα ακούσουν μια νέα μορφή του σχήματος συνθετικά και τεχνικά. Η μπάντα δίνει τον καλύτερο εαυτό της κάθε φορά στις συναυλίες της, επομένως ο ακροατής/θεατής θα δει και ακούσει μια παράσταση στην ουσία μελωδικού hard’n’heavy, με δυναμική σκηνική παρουσία.
 
heavenblack791

Ήδη έχετε κυκλοφορήσει ένα ΕΡ φέτος και ετοιμάζετε το πρώτο σας άλμπουμ. Πότε προγραμματίζετε να το κυκλοφορήσετε;
Ο δίσκος με όνομα ΄΄Into Divinity’’ προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Σας συγκινεί πιο πολύ η ιδέα να παίξετε σε ένα κλειστό χώρο ή το να βρεθείτε σε μια μεγάλη open air αρένα;
Επειδή δεν έχουμε παίξει σε μεγάλη open air arena, θέλουμε πολύ να αποκτήσουμε και αυτή την εμπειρία. Όπου και να παίξουμε βέβαια, η απόδοση της μπάντας παραμένει σταθερά υψηλή.
 
heavenblack792
Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως χαρακτηρίζει τη μουσική σας; Τι είναι αυτό που θεωρείτε σήμα κατατεθέν στον ήχο σας;
Υπάρχουν καλλιτέχνες που είναι χρόνια στο χώρο και οι ίδιοι λένε ότι ακόμα δεν έχουν βρει την ταυτότητα στον ήχο ή στο παίξιμό τους. Έτσι και εμείς δεν έχουμε κάτι τόσο χαρακτηριστικό που να ορίζει τον ήχο μας. Μπορώ να σου πω ότι η μουσική μας είναι metal χωρίς να ακούγεται τυπική ως προς το είδος αυτό. Είναι ο συνδυασμός riffs, φωνητικών και rhythm section που χαρακτηρίζει τη μουσική ως ‘’metal’’. Σίγουρα είναι η έντονη παρουσία της κιθάρας με όμοια σε κάθε σύνθεση περάσματα από solos σε μελωδίες που δίνει το παρόν στα κομμάτια και μπορείς να πεις ότι χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα.

Τι σας κάνει να συνεχίζετε να δημιουργείτε μουσική και να παίζετε ζωντανά; Ποια είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το συγκρότημα;
Ξεκάθαρα η αγάπη για τη μουσική αυτή και το πάθος για τη δημιουργία της.
 
heavenblack793

Υπάρχει κάποιο στοιχείο που σας έχει κάνει εντύπωση από τις άλλες δύο μπάντες που θα παίξουν μαζί σας;
Ναι, ότι είναι εξαιρετικοί παίχτες, πολυ τεχνικοί, έμπειροι και δημιουργούν τέλεια μουσική. Νομίζω καταλαβαίνεις πόσο ενθουσιασμένοι είμαστε για τη συναυλία αυτή, έτσι;

Τι σας ενθουσιάζει περισσότερο στη μουσική; Τι είναι αυτό που σας απωθεί, όσον αφορά τη μουσική βιομηχανία;
Η Μουσική ώς έννοια μας ενθουσιάζει γιατί προσφέρει συγκινήσεις – από τη σύνθεση αυτής μέχρι την απόδοσή της επί σκηνής. Δεν νομίζω ότι κάποιος μουσικός δεν θα συμφωνήσει στο παραπάνω. Επίσης, όσοι έχουμε επιλέξει το σκληρό ήχο, γνωρίζουμε πλήρως τις δυσκολίες της σκηνής στη χώρα αυτή. Στη μουσική βιομηχανία, μια και δεν έχουμε καμία ιδιαίτερη εμπειρία, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να μας απωθεί. Βέβαια, μαθαίνοντας σταδιακά το ελληνικό γίγνεσθαι, αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε κατά πόσο υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για μια «νέα μπάντα» και διάθεση για έμπρακτη στήριξη προς αυτή. Βροντερή εξαίρεση στο παραπάνω αποτελεί η πρόσκληση από False Coda και Illusory στη συναυλία της 1ης Δεκεμβρίου και τους ευχαριστούμε και πάλι γι’αυτή!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
heavenblack794
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις