Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους H.E.A.T

 
   Σάββατο 7 Μαΐου 2022, ώρα 16.30 και στέκομαι έξω από το Gagarin 205, τον συναυλιακό χώρο στον οποίο πρόκειται να απολαύσουμε ζωντανά τους H.E.A.T. Δεν μπορώ να πιστέψω πως οι H.E.A.T. επέστρεψαν ξανά στην Αθήνα, τρία χρόνια μετά την τελευταία τους εκρηκτική συναυλία εδώ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μετά από δύο χρόνια συνεχών αναβολών λόγω της πανδημίας, ήρθε η ώρα να δούμε τους H.E.A.T. ζωντανά για άλλη μία φορά! Προσωπικά, μετρούσα αντίστροφα τις μέρες για αυτήν εδώ τη συναυλία, όχι μόνο επειδή θα ήταν η πρώτη hard rock συναυλία που θα παρακολουθούσα μετά την πανδημία, αλλά γιατί ταυτόχρονα σήμαινε και την επιστροφή του Kenny Leckremo στο συγκρότημα μετά από δέκα χρόνια. Καθώς έμπαινα στον χώρο, το συγκρότημα είχε ήδη ξεκινήσει το soundcheck. Έριξα μια ματιά γύρω μου, άκουσα τη μουσική τους και σκέφτηκα «Wow, είναι πραγματικότητα, επιτέλους το ζω»! Λίγα λεπτά αφού η μπάντα τελείωσε το soundcheck, είχαμε την ευκαιρία να τους συναντήσουμε και να κάνουμε μια υπέροχη συνέντευξη με τους Jona Tee (keyboards, backing vocals) και Don Crash (drums, backing vocals). Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Αλέξη Πολίτη και την ομάδα των Fairplay, Gimme Shelter Film Festival, που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή τη συνέντευξη.
 
heat22sine15
 
Καλώς ήρθατε στην Αθήνα! Είναι μεγάλη μας χαρά που σας έχουμε εδώ για άλλη μια φορά μετά από σχεδόν 3 χρόνια.
Jona Tee / Don Crash: Ευχαριστούμε πολύ!
 
Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά, με την αποχώρηση του Erik (Grönwall) και την πανδημία. Επίσης κυκλοφορήσατε ένα νέο δίσκο, το "H.E.A.T II". Καταφέρατε να κάνετε μερικές συναυλίες, αλλά το υπόλοιπο της περιοδείας σας αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Πώς ήσασταν σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές;
Jona Tee: Βασικά, αλλάξαμε τραγουδιστές και αρχίσαμε να γράφουμε νέα τραγούδια καθώς δεν μπορούσαμε να παίξουμε ζωντανά, οπότε αυτό κάναμε. Ήταν τόσο βαρετή περίοδος. Είχαμε αυτόν τον νέο δίσκο που είχαμε αγαπήσει τόσο πολύ, το "H.E.A.T II" και πραγματικά θέλαμε να βγούμε σε περιοδεία, είχαμε ήδη προβάρει το setlist μας - εξακολουθούμε να παίζουμε τα τραγούδια από αυτό το άλμπουμ φυσικά - όλα είχαν μπει σε μια σειρά με όλα όσα συνέβαιναν, είχαμε ήδη και sold-out συναυλίες στο Λονδίνο, ωραία σημεία αναφοράς, και τότε «σκάει» η πανδημία. Απλά έπρεπε να αρχίσουμε προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Όπως είπα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την αλλαγή τραγουδιστών και αρχίσαμε να γράφουμε νέα μουσική, οπότε αυτό κάναμε.
Don Crash: Το «καλό» είναι πως περιοδεύαμε πολύ σκληρά για πολλά πολλά πολλά χρόνια και τώρα ήμασταν κάπως «αναγκασμένοι» να σταματήσουμε και να περάσουμε χρόνο με τις οικογένειές μας. Αυτό ήταν ένα από τα θετικά πράγματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, να μεγαλώσει και πάλι η επιθυμία μας για να βγούμε έξω και να περιοδεύσουμε! Τώρα είμαστε έτοιμοι! Τώρα είμαστε εδώ!!
Jona Tee: Έχουμε δώσει ήδη έξι συναυλίες και είμαστε σε μια κατάσταση: "είναι τόσο ωραίο να είσαι ξανά έξω, είναι φοβερό!" Είναι σαν να καβαλάς πάλι ποδήλατο, απλώς ανεβαίνεις ξανά πάνω. Είναι φοβερό!
 
Ας μιλήσουμε για την αποχώρηση του Erik από το συγκρότημα. Ήταν ο Kenny η μόνη επιλογή για σας ως ο "νέος" τραγουδιστής;
Jona Tee: Ναι φυσικά! Ήμασταν τέσσερις τύποι χωρίς τραγουδιστή και θέλαμε να συνεχίσουμε, οπότε ο Kenny ήταν η μόνη βιώσιμη επιλογή, πραγματικά, η μόνη επιλογή. Ξέραμε ότι ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο παιχνίδι και ήθελε να επιστρέψει στο συγκρότημα.
Don Crash: Όταν επικοινωνήσαμε και μιλήσαμε μαζί του, φάνηκε πως η ζωή του είχε δρομολογηθεί στο να είναι ο τραγουδιστής των H.E.A.T, για να επιστρέψει στο συγκρότημα. Ήταν γραφτό το να είναι ο τραγουδιστής των H.E.A.T. Περίμενε μόνο την ευκαιρία του για να γυρίσει πίσω.
Jona Tee: Ξέρω ότι ο Dave Dalone του τηλεφώνησε και του είπε ότι συμβαίνουν όλα αυτά τον ρώτησε "Ποια είναι η κατάστασή σου;" και απάντησε, "Είμαι πανέτοιμος τώρα!" Και μετά ξαναβρεθήκαμε και του κάναμε την ίδια ερώτηση και είπε "Είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό". Προφανώς, ήταν δυσάρεστο το να χάσουμε τον Erik, έχουμε περάσει τόσα πολλά διασκεδαστικά πράγματα μαζί τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά τώρα είμαστε σε καλό σημείο και όλα φαίνονται πολύ καλά.
 
heat22sine64
 
Συνεχίσατε να συνεργάζεστε με τον Erik και να δημιουργείτε μουσική ως New Horizon. Παρεμπιπτόντως, το “Gate Of The Gods” είναι ένα καταπληκτικό άλμπουμ.
Jona Tee: Σε ευχαριστώ πολύ! Είμαστε ακόμα πολύ καλοί φίλοι, μιλάμε πολύ, και δεν υπάρχουν άσχημα συναισθήματα ανάμεσά μας, είναι με τους Skid Row τώρα. Είναι τόσο ωραίο το πώς εξελίχθηκαν όλα.
Τώρα επιστρέψατε και με το έβδομο άλμπουμ σας "Force Majeure", το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Ο νέος δίσκος γράφτηκε μετά την επιστροφή του Kenny;
Jona Tee: Βασικά ναι. Νομίζω ότι είχαμε ήδη μερικά τραγούδια γιατί δεν μπορείς να γράφεις και όλη την ώρα, αλλά τότε ουσιαστικά αρχίσαμε να γράφουμε για τον νέο δίσκο.
Don Crash: Ο Kenny συμμετείχε σε όλο τον δίσκο. Τον φτιάξαμε μαζί. Αυτός είναι ο δίσκος ΜΑΣ.
Jona Tee: Και αυτός ήταν ο πιο φυσικός τρόπος για να ξαναμπεί στο συγκρότημα, να γράψει τραγούδια, να γράψει μουσική, να αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, να επανασυνδεθούμε ως συγκρότημα.
 
Αντιπροσωπεύει αυτός ο δίσκος μια αναγέννηση/επανεκκίνηση του συγκροτήματος τώρα που ο Kenny επέστρεψε ή είναι ένας τρόπος να ενώσετε τον πρώτο δίσκο σας "H.E.A.T" με τον τελευταίο "H.E.A.T II";
Jona Tee: Κάτι τέτοιο. Είναι και αναγέννηση/επανεκκίνηση, αλλά αποτελεί επίσης και εξέλιξη του τι έχουμε κάνει τα τελευταία 10-12 χρόνια με τον Erik. Αυτό είναι κάτι σαν συγχώνευση, η λέξη «συγχώνευση» το περιγράφει τέλεια. Πρόκειται για ένα μείγμα του πρώτου δίσκου "H.E.A.T" με το "H.E.A.T II".
Don Crash: Μάλλον δεν σκεφτόμαστε τόσο πολύ. Δεν κάνουμε σχέδια για το πώς θα πρέπει να ακούγεται ο δίσκος. Απλώς το κάνουμε. Κάνουμε αυτό που νιώθουμε.
Jona Tee: Βασικά γράφουμε τραγούδια, αυτό κάνουμε. Δεν πρέπει ποτέ να περιορίζεις τον εαυτό σου δημιουργικά, ακόμα και αν πρόκειται για ένα pop τραγούδι. Αυτό είναι το σκεπτικό μου, αν αυτό είναι ένα τραγούδι που μου αρέσει, τότε θα το γράψω. Αν επίσης ταιριάζει στους H.E.A.T ή οπουδήποτε αλλού ας το αποφασίσουν όλοι οι άλλοι, οι δισκογραφικές εταιρείες. Γράφουμε μια μεγάλη ποικιλία από ύφος τραγουδιών και στη συνέχεια αποφασίζουμε ποια τραγούδια θα βάλουμε στον δίσκο μας. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό ήταν το τέλειο μείγμα μουσικής που θέλαμε να βγάλουμε τώρα με το "Force Majeure".
Don Crash: Μου αρέσει πολύ που μπορείς να καταλάβεις ότι ο Kenny έχει εμπλακεί πολύ σε αυτόν τον δίσκο. Σε όλη τη διαδικασία, τη σύνθεση των τραγουδιών και την παραγωγή.
 
heat22sine65

Jona Tee: Είναι ένας από τους βασικούς συνθέτες του δίσκου, οπότε σίγουρα επέστρεψε στο "παιχνίδι των H.E.A.T".
Don Crash: Μου αρέσει ο τρόπος που βάζει τη δική του πινελιά, αυτό το κάνει ένα πολύ ξεχωριστό άλμπουμ.
Jona Tee: Ο Kenny είναι ένας άνθρωπος με πολύ στενή σχέση με τη μουσική, καταπιάνεται με τα πάντα. Μπορεί πιθανώς να παίξει όλα τα τραγούδια του δίσκου και στα τύμπανα, επίσης είναι ένας πολύ καλός κιθαρίστας. Με αυτόν τον τρόπο, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την μπάντα.
 
Έχετε κυκλοφορήσει δύο νέα singles, "Nationwide" και "Back To The Rhythm", τα οποία αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση/ένα μήνυμα ότι επανακάμπτουμε μετά την πανδημία. Πείτε μας περισσότερα για τα τραγούδια και τη γενικότερη ιδέα πίσω από τον νέο δίσκο. Είναι αυτό που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια «Ανωτέρα Βία» (“Force Majeure”);
Jona Tee: Το όνομα δεν έχει να κάνει τόσο με την πανδημία. Αποκαλούμε και τον Kenny "Δύναμη". Είναι μια λέξη που χρησιμοποιήσαμε στη όλη διαδικασία για να την περιγράψουμε. "Πρέπει να είναι δύναμη!"
Don Crash: Ταίριαξε από πολλές απόψεις.
Jona Tee: Και επίσης είναι σαν μια μεγάλη δύναμη, η μεγαλύτερη δύναμη.
Don Crash: Ο Kenny είναι μάλλον το πιο ενεργητικό άτομο που ξέρω. Έχει τόση ενέργεια και τόσο ενθουσιασμό μέσα του, οπότε τον λέμε "δύναμη".
 
Για τα δύο μουσικά βίντεο και για το artwork του δίσκου έχετε δημιουργήσει έναν φανταστικό κόσμο, κάτι σαν την “πόλη των H.E.A.T" (“H.E.A.T City”). Πείτε μας περισσότερα γι' αυτό.
Don Crash: Αυτή είναι μια ιδέα που εξελίχθηκε. Κάναμε κάτι πολύ ιδιαίτερο για το εξώφυλλο του δίσκου. Βγάλαμε φωτογραφίες σε ένα green screen στούντιο με ένα εικονικό τρισδιάστατο φόντο. Άρχισα να ψάχνω τρισδιάστατα φόντα για να δω τι είδους ατμόσφαιρα θέλουμε να έχει η μπάντα για το εξώφυλλο του δίσκου και βρήκα ένα σοκάκι, το οποίο υποτίθεται ότι είναι στη Νέα Υόρκη. Νομίζω πως έμοιαζε με κλασικό hard rock περιβάλλον.
Jona Tee: Είναι ένας τρισδιάστατος κόσμος και μπορείς πραγματικά να περιηγηθείς σε αυτόν σαν να βρίσκεται σε παιχνίδι. Έτσι, δεν είναι απλώς η πράσινη οθόνη που υπάρχει στο φόντο, είναι γενικότερα διαδραστικό, όπως για παράδειγμα η πινακίδα H.E.A.T η οποία βρίσκεται στο εξώφυλλο του δίσκου. Αυτή είναι η πραγματική μας πινακίδα H.E.A.T. Δεν προστέθηκε μετά, πραγματικά αλληλεπιδρούμε σε αυτόν τον τρισδιάστατο κόσμο, είμαστε μέσα σε αυτόν τον τρισδιάστατο κόσμο κάνοντας τη φωτογράφιση με τον φωτογράφο. Αυτό ήταν πολύ ωραίο. Είναι μοναδικό.
Don Crash: Ναι, δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει έτσι στο παρελθόν. Όταν ο φωτογράφος τράβηξε τις φωτογραφίες μπορείς να δεις το τελικό αποτέλεσμα, ενώ εμείς στεκόμαστε στην πράσινη οθόνη, μπορείς να δεις την εικόνα στην οθόνη όπου βρισκόμαστε σε εκείνο το σοκάκι, σε εκείνη την πόλη. Μας άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα στο σοκάκι, επειδή το ένιωθες σαν κλασικό hard rock, ήταν βρώμικο, και με τον τοίχο από τούβλα, έμοιαζε διαχρονικό. Από εκεί και πέρα αποφασίσαμε να γυρίσουμε και το μουσικό βίντεο για το "Back to the Rhythm" σε εκείνη την τρισδιάστατη πόλη. Κάπου στην πορεία λοιπόν βρήκαμε την ιδέα ότι αυτή είναι η πόλη μας, η H.E.A.T city.
 
heat22sine66
 
Ας μιλήσουμε για το setlist της περιοδείας. Τώρα που επέστρεψε ο Kenny θέλατε να παίξετε ζωντανά περισσότερα τραγούδια από τον πρώτο και τον τελευταίο σας δίσκο ("H.E.A.T" & "H.E.A.T II") ως έναν τρόπο σύνδεσης του παρελθόντος με το μέλλον του συγκροτήματος;
Don Crash: Αρχικά δεν είχαμε τόσα πολλά παλιά τραγούδια, αλλά πολλοί θαυμαστές ζητούσαν παλαιότερα τραγούδια επειδή δεν τα είχαν ακούσει ζωντανά ίσως ποτέ ή σε μέσα σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Jona Tee: Νομίζω ότι τα περισσότερα τα τραγούδια μας είναι από τον πρώτο δίσκο (ίσως 4-5 από αυτά) και από το "H.E.A.T II". Δεν μετράμε το "1000 Miles" ως κομμάτι του πρώτου δίσκου επειδή προέκυψε λίγο μετά τον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά είναι από την «εποχή» του πρώτου δίσκου. Μετά έχουμε τραγούδια από το “H.E.A.T II”.
Don Crash: Παίζουμε επίσης δύο τραγούδια από το "Force Majeure", τα δύο νέα singles από τον επερχόμενο δίσκο: "Nationwide" και "Back Τo Τthe Rhythm".
Jona Tee: Στη συνέχεια έχουμε το "Emergency" από το “Tearing Down The Walls”, το “Redefined“, από το “Into The Great Unknown”.
Don Crash: Και επίσης (προχωρώντας λίγο πιο μπροστά) έχουμε ένα νέο single που θα κυκλοφορήσει σε δύο εβδομάδες.
Jona Tee: Αλλά δεν θα παίξουμε αυτό το τραγούδι απόψε, δυστυχώς. Συγνώμη.
 
Είστε αρκετά δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φαίνεται να έχετε στενή επαφή με τους οπαδούς σας. Λαμβάνετε υπόψη τα σχόλιά τους σχετικά με τo setlist των περιοδειών σας και τη μουσική σας;
Jona Tee: Ναι, σίγουρα, πάντα. Ακούμε τι θέλουν οι οπαδοί, έχει πολύ ενδιαφέρον. Είναι διασκεδαστικό να αλληλεπιδράς με τους ανθρώπους, οπότε σαφέστατα ναι.
 
Το κλείσιμο αυτής της συνέντευξης ανήκει σε εσάς. Ανυπομονούμε για την αποψινή συναυλία! Στείλτε ένα μήνυμα στους θαυμαστές σας.
Don Crash: Έχετε το νου σας για το νέο single από τον επερχόμενο δίσκο. Να πούμε το όνομα; Το όνομα του τραγουδιού αρχίζει με "Η".
Jona Tee: Είναι το "Hollywood", το επόμενο single είναι το "Hollywood". Είναι ωραίο τραγούδι, θα το λατρέψετε.
Don Crash: Είναι το αγαπημένο μου τραγούδι από τον νέο δίσκο.
 
heat22sine67
 Θα έχετε lyric video για το single;
Jona Tee: Θα κυκλοφορήσουμε ένα κανονικό video.
Don Crash: Και θα διαδραματίζεται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο στην πόλη H.E.A.T, στην εικονική μας πόλη όπου όλα είναι εντάξει, δεν υπάρχει πανδημία, ούτε πόλεμοι, μόνο καλές στιγμές!
 
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Φυσικά! Θα διασκεδάσουμε απόψε!

Τζοβάνα Σπήλιου
 
   Saturday, May 7, 2022, 4.30 pm and I am standing outside Gagarin 205, the concert venue, where we are going to enjoy H.E.A.T performing live. I cannot believe that H.E.A.T are back in Athens, three years after their last explosive concert here. I cannot believe that after two years of continuous postponements, due to the pandemic, the time has come to see H.E.A.T. live once again! Personally, I was counting down the days for this show, not only because it would be the first hard rock concert I would attend after the pandemic, but because it also meant the return of Kenny Leckremo to the band, after ten years. As I entered the venue, the band was already soundchecking. I took a look around and as I listened to the sound of music, I thought “Wow, this is real, this is finally happening”! A few minutes after the band finished the soundcheck, we had the opportunity to meet and have a great interview with Jona Tee (keyboards, backing vocals) and Don Crash (drums, backing vocals). A huge thank you to Alex Politis and the Fairplay/Gimme Shelter Film Festival team, who arranged this interview.
 
Welcome back to Athens! It is a great pleasure to have you here once again after almost three years.
Jona Tee/Don Crash: Thank you very much!
 
heat22sine68
 
2020 was a difficult year, with the departure of Erik Grönwall and the pandemic. You also released a new album, “H.E.A.T II”. You managed to do a couple of shows, but the rest of the tour was postponed due to the pandemic. What was it like during those difficult times?
Jona Tee: Well, we swapped singers and we started writing new songs basically as we couldn’t play any shows, so that’s what we did. It was so boring - such a lousy word. We had this new album that we loved so much, “H.E.A.T II”, we really wanted to go on tour, we had rehearsed this cool set - we still play the songs from the album of course - but everything was kind of lined up with all the stuff that was happening, with sold-out London shows, cool benchmark things, and there is the pandemic. We just had to start rolling with the punches. As I said, we also had this singer swap and we started writing new music, so that’s what we did.
Don Crash: The good thing is that we had been touring very hard for many many many many years and now we were kind of forced to take some time off touring and spend time with families. That was one of the positive things during this time, to build up a hunger again, to go out and tour! Now we are ready! Now we are here!
Jona Tee: It’s been six shows already and we are like “Aww, it’s so nice to be out again, it’s awesome”. It’s like riding a bike really, getting back on it. It’s awesome!
 
Let’s talk about Erik’s departure from the band. Was Kenny the only choice for you as the “new” singer?
Jona Tee: Yes, of course! We were four guys with no singer and we wanna keep going, so Kenny was the only viable option, really, the only option. We knew that he was preparing to get back in the game and he wanted to be back in the band again.
Don Crash: When we communicated and talked to him, it turned out that his life went to be the singer of H.E.A.T, to rejoin the band. Ηe was made to be the singer of H.E.A.T. He had only been waiting for his chance to get back.
Jona Tee: I know that Dave Dalone called him and told him that this kind of stuff is happening and he asked him “What’s your status?” and he responded, “I am fucking ready now!” And then we got back together and we popped the question and he said “I’m ready to do this”. Obviously, it was sad to lose Erik, we have been through so many fun stuff for the past ten years, but now we are at a good spot and everything feels really good.
 
heat22sine69
 You continued working together and creating music as New Horizon. The “Gate Of The Gods” is such an amazing album by the way.
Jona Tee: Thank you very much! We still are really good friends, we talk a lot, and there are no hard feelings whatsoever between us, he is with Skid Row now. It is so cool how everything turned out.
 
Now you are back on the road and with your seventh album “Force Majeure”, coming up on August. The new album was written after Kenny’s return;
Jona Tee: Basically yes. I think we had a few songs because you cannot write all the time but that’s when we kind of started writing for the new album.
Don Crash: Kenny was involved all the way in this album. We did it together. This is OUR album.
Jona Tee: And this is the most natural way to get him back into the band; to write songs, write music, to start working together again, to reconnect the band.
 
Does this album represent a rebirth/restart of the band, now that Kenny is back or is it a way to connect your first album “H.E.A.T” with your last one “H.E.A.T II”?
Jona Tee: Something like that. It is both a rebirth/restart but it’s also kind of building what we have done in the past ten-twelve years with Erik. This is like a merge; merge describes it perfectly. It is a blend of the first album “H.E.A.T” with “H.E.A.T II”.
Don Crash: I guess we don’t really think too much. We don’t make plans about what the album should sound like. We just make it. We do what we feel.
Jona Tee: Basically, this is what we do, we write tracks. You should never limit yourself creatively, even if it is a pop song. That’s my mentality, if this is a song I like, then I’m gonna write it. If then fits with H.E.A.T or whatever it’s up to everyone else to decide - the record companies. We write a wide variety of styles and everything and then we decide what songs to put on the actual album. So, this was the perfect blend of music that we wanted to put out now with “Force Majeure”.
Don Crash: I really like that you can tell that Kenny is very involved in this album. All the process, the songwriting and the production.
Jona Tee: He is one of the main songwriters of the album, so he is definitely back in the “H.E.A.T game”.
Don Crash: I like the way he adds his flavor, this makes it a very special album.
Jona Tee: He is a very musical person, he is very involved in everything. He can probably play all the songs of the album on drums as well, he is also a great guitar player. He is a great asset in that way.
 
heat22sine64
 
You have released two new singles, “Nationwide” and “Back To The Rhythm”, which sound like the best answer to the current global situation/a message that we are back on track after the pandemic. Tell us more about the songs and the whole concept behind the new album. Is what we are experiencing the last two years a “Force Majeure”?
Jona Tee: The name is not that much about the pandemic. We call Kenny “Force” as well. It’s a word that we used in the process to describe it. “It has to be force”!
Don Crash: It was a good fit in several ways.
Jona Tee: And also it’s like a major force, like the biggest force.
Don Crash: Kenny is the most energetic person I know, probably. He has so much energy and so much enthusiasm, so we call him “Force”.
 
For the two music videos and for the album’s artwork you have created a fictional world, something like a “H.E.A.T City”. Tell us more about it.
Don Crash: That is a concept that we grew. We did a very special thing for the album cover. We took pictures in a green screen studio with a virtual 3D background. I began watching 3D environments for just what kind of vibe do we want the band to have for the album cover and I found an alley; it is supposed to be a New York alley. I thought it looked like a classic hard rock environment.
Jona Tee: It is a 3D world and you can actually walk around it like a game. So, it’s not the green screen that we have in the background, it’s interactive, like the H.E.A.T sign on the album cover. That’s our actual H.E.A.T sign. It is not added afterwards, we are actually interacting in this 3D world, we are in this 3D world, having the photoshoot with the photographer. That was pretty cool. It is unique.
Don Crash: Yeah, I don’t think it’s ever been done that way before. So when the photographer took the pictures you can see the end results, you can see us standing on the green screen, but you can see the picture on the screen that we were in that alley, in that city. We just loved that vibe there, because it felt classic hard rock somehow, it was dirty, and with the brick wall, it felt timeless. From there we decided to shoot the music video “Back to the Rhythm”, it’s in that 3D city. Somewhere along the way we just came up with the concept that this is our city, H.E.A.T city.
 
heat22sine65
 
Let’s talk about the setlist of the tour. Now that Kenny is back, did you want to perform live more songs from the first album and last album (“H.E.A.T” & “H.E.A.T II”) as a way to connect the past and the future of the band?
Don Crash: Originally, we didn’t have that many old songs, but a lot of fans have been requesting older songs, because they haven’t heard those songs live maybe ever or in such a long time.
Jona Tee: I think that most of our songs are from the first album (maybe 4-5 of them) and “H.E.A.T II”. We don’t count “1000 Miles” as a first album track, because it came on a bit after the Eurovision Contest, but it’s from the first album area. Then we have songs from “H.E.A.T II”.
Don Crash: We play two songs from “Force Majeure” as well, the two new singles from the upcoming album: “Nationwide” and “Back To The Rhythm”.
Jona Tee: Then we have “Emergency” from “Tearing Down The Walls”, “Redefined“ from “Into the Great Unknown”.
Don Crash: And also (e.n. jumping ahead a bit) we have a new single coming up in two weeks.
Jona Tee: But we are not playing that song tonight, unfortunately. Sorry.
 
You are quite active on social media and you seem to have close contact with your fans. Do you take into consideration their comments about the setlists and your music?
Jona Tee: Yeah sure, always. We listen to what the fans want, it’s very interesting. It’s fun to interact with people, so absolutely.
 
The end of this interview belongs to you. We can’t wait for the show tonight! Send a message to your fans.
Jona Tee: We are looking forward to it too! Get ready! See you on tour somewhere!
Don Crash: Look out for the new single from the upcoming album. Should we say the name? The name of the song starts with an “H”.
Jona Tee: It’s “Hollywood”, the next single is “Hollywood”. It’s a cool song, you are gonna love it.
Don Crash: It’s my favorite song from the new album.
 
heat22sine66
 
Will you do a lyric video for the single?
Jona Tee: We will have a proper video coming out.
Don Crash: And it will be set in a TV studio in H.E.A.T city, in our virtual city, where everything is all right, there is no pandemic, no wars, just good times!
 
Thank you guys so much for your time!
Of course! We will have some fun tonight!

Jovanna Spiliou
 
heat22sine14
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα