= Συνέντευξη με τους Hardland
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Hardland

 
   H μουσική επέλαση των Hardland από τη Θεσσαλονίκη δεν ήταν δυνατό να περάσει απαρατήρητη από εμάς. Πιστοί σε ό,τι πρεσβεύει το περιοδικό, δηλαδή πλήρη στήριξη και προβολή στις ελληνικές μπάντες και τις δουλειές τους, παρουσιάσαμε το “Reach The Sky” και αγγίξαμε για λίγο τον ουρανό, παρέα με τα τραγούδια, τις μελωδίες και τον ιδιαίτερο ήχο του σχήματος. Η Μαίρη Ζαρακοβίτη πήγε ένα βήμα παραπέρα και μίλησε με τον τραγουδιστή της μπάντας, Άγγελο Γουζέτο, για το δίσκο, τον τρόπο δουλειάς και όλη τη δημιουργική-παραγωγική διαδικασία.
hardland2049
Καλησπέρα, Άγγελε! Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Πώς προέκυψε το όνομα της μπάντας;
Καλησπέρα Μαίρη! Χαρά μου η συνομιλία μαζί σου και σε ευχαριστούμε για την ευκαιρία. Το όνομά της η μπάντα το έχει πάρει από τον αδερφό μας και παραγωγό του πρώτου μας δίσκου, Σταύρο Παπαδόπουλο. Η πολύτιμη βοήθειά του από την αρχή στα κομμάτια και γενικά στο χτίσιμο των Hardland, έκανε τη σπίθα φωτιά και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Ποια ήταν η δύναμη που σας ένωσε μουσικά;
Η δύναμη που μας ενώνει από την αρχή, είναι η δίψα μας να δημιουργήσουμε τα δικά μας κομμάτια, η αγάπη μας να μπαίνουμε στο στούντιο και να παίζουμε με τις ώρες. Πάνω από όλα, το έχουμε ανάγκη και κάνει καλό στην ψυχή μας. Πιστεύω πως ο σεβασμός που έχουμε ο ένας για τον άλλο και η καλή χημεία φέρνουν πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι είναι αυτό που κινεί τα νήματα στην ψυχή σας και δημιουργείται μουσική;
Είναι πολλά και καθημερινά πράγματα. Κυρίως συναισθήματα, τα οποία περνούν μέσα από την ψυχή μας. Κάποιες στιγμές τα φωτογραφίζεις και γίνονται στίχοι, νότες… χωρίς να το καταλάβεις. Πραγματικά δεν περιγράφεται με λόγια, είναι κάτι πολύ όμορφο και σε γεμίζει παντού. Σε κάνει να ξεχνάς όλα σου τα προβλήματα, έστω και για λίγο.

Το νέο σας άλμπουμ, “Reach The Sky”, έγινε ένα από τα αγαπημένα μου για τη χρονιά που διανύουμε. Πώς ξεκίνησε να «γεννιέται»; Από τη μουσική ή τους στίχους;
Τα κομμάτια μας συνήθως γεννιούνται από τη μουσική και έπειτα, μέσα από τη μουσική και το συναίσθημα που μου γεννά, έρχονται οι μελωδικές γραμμές και οι στίχοι. Μέσα στο στούντιο βέβαια, παίζοντας τα κομμάτια, έρχονται ιδέες από όλους μας.
 
hardland2051
Πόσο καιρό σας πήρε μέχρι να φτάσει στην τελική του μορφή;
Η μπάντα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου δίσκου, ξεκίνησε να γράφει μουσική για το υλικό του “Reach The Sky”. Περάσαμε δύσκολα γιατί ήρθε η αποχώρηση, για οικογενειακούς λόγους, του Κώστα Τάνη, ο οποίος παίζει τύμπανα στοn πρώτο μας δίσκο. Oπότε, μέχρι να μας πλαισιώσει ο Τόλης Γιαννούλης, περάσαν αρκετά παιδιά από τη μπάντα, χωρίς να ανταποκριθούν στα θέλω μας. Πέρασαν κοντά δυόμιση χρόνια για να μπούμε και να ολοκληρώσουμε την καινούρια μας δουλειά.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τη μουσική και τους στίχους;
Τη μουσική τη φέρνει συνήθως ο μαέστρος μας, ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης και τους στίχους τους γράφω εγώ και σε κάποια κομμάτια ο Μιχάλης.

Πώς θα χαρακτηρίζατε εσείς οι δημιουργοί τον ήχο σας;
Ο ήχος μας θα έλεγα ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως Hard rock, αλλά μέσα στα κομμάτια θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν και Heavy στοιχεία και όχι μόνο.
 

Πιστεύετε ότι το νέο άλμπουμ είναι διαφορετικό από το πρώτο ή όχι και γιατί;
Ναι, είναι διαφορετική η καινούργια μας δουλειά και το καταλαβαίνει όποιος την ακούσει και έχει ακούσει και την πρώτη. Υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλομορφία στον ήχο μας και στα κομμάτια και γενικά υπάρχουν πιο πλούσια στοιχεία στη μουσική μας και στην παραγωγή, η οποία έγινε στο Gravity studio από τον Τόλη και το Γιάννη Γιαννούλη.

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για μια ελληνική μπάντα να εισέλθει στο μουσικό στερέωμα;
Θα έλεγα αρκετά δύσκολο από πολλές μεριές. Υπάρχουν πάρα πολύ καλά συγκροτήματα στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οι υποδομές και οι χώροι για να αναδείξουν το ταλέντο τους, καθώς η χώρα μας υστερεί και σε αυτόν τον τομέα. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω από όλα παίζουμε μουσική για εμάς πρώτα και όχι απαραίτητα για να πάρουμε λεφτά ή να γίνουμε γνωστοί. Δεν είναι αυτός ο σκοπός.

Τώρα με όλη αυτή τη «φασαρία» του κορωνοιού, τι αλλαγές έχουν επέλθει στα σχέδια σας σχετικά με τις ζωντανές εμφανίσεις; Έχετε κάνει κάποιο πλάνο;
Καταρχάς εύχομαι υγεία για όλο τον κόσμο και να βρεθεί γρήγορα μια λύση για όλα αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό, που μόνο σε ταινίες φαντασίας τα είχαμε δει. Σίγουρα δεν μπορούμε να παίξουμε ζωντανά, πράγμα το οποίο μας στενοχωρεί πάρα πολύ. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε που θα πάει όλη αυτή η κατάσταση. Μπαίνουμε στο στούντιο δύο φορές τη εβδομάδα και προς το παρόν κοιτάμε να κάνουμε δημιουργικά πράγματα για τη μπάντα και την καινούργια μας δουλειά.

Είδα μέσω ποσταρισμάτων στη σελίδα σας ότι ετοιμάζεται το νέο σας video. Θα μας αποκαλύψετε ποιο τραγούδι θα είναι;
Με μεγάλη μου χαρά θα σου πω ότι πρόκειται για το “Reach The Sky” και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπόμονοι για το αποτέλεσμα.

Σας ευχόμαστε τα καλύτερα και πάλι σε ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σου.
Και εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά για το βήμα που μου έδωσες και να σου ευχηθώ τα καλύτερα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα