= Συνέντευξη με τους Hand Of Fate
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Hand Of Fate

 
   Οι Hand Of Fate έχουν διαλέξει να κινηθούν στα μονοπάτια του συμφωνικού Ροκ και Μέταλ, υιοθετώντας μελωδικότατες φόρμες και έχοντας σαν βιτρίνα σοπράνο φωνητικά και συμπαγείς ενορχηστρώσεις. Το “Messengers Of Hope” όρισε την εισαγωγή τους στο ιδίωμα και η μπάντα βρέθηκε απέναντί μας για να φιλοξενηθεί και να μιλήσει για το δίσκο, τα σχέδιά της, το αύριο και τη μουσική ως μέσο εξέλιξης και πειραματισμού. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
handoffate1933
Ποια μοίρα σας έφερε κοντά;
Ουσιαστικά η ίδια η μοίρα τα έκανε όλα από μόνη της, καθώς στα τρία ιδρυτικά μέλη της μπάντας η προσθήκη των υπόλοιπων δύο έγινε σχεδόν αυτόματα, λες και ήθελε να βρεθούμε εμείς οι πέντε και να ξεκινήσουμε αυτό το μουσικό ταξίδι που ζούμε τώρα.
 
Έχοντας το Hand Of Fate σαν όνομα και ίσως διόλου τυχαία, τι είναι αυτό που δένει πέρα από την μοίρα και τη μουσική;
Τα πάντα μπορούν να δέσουν, είτε είναι αυτά κοινά βιώματα, είτε κοινοί χαρακτήρες, είτε συγκυρία, είτε οτιδήποτε. Επίσης, πολλές μικρές στιγμές μπορούν να οδηγήσουν σε ένα μεγάλο δέσιμο!

Κύριες και βασικές σας μουσικές επιρροές;
Όπως είναι λογικό, ο καθένας μας έχει τις δικές του μουσικές επιρροές. Κάποιες είναι κοινές και κάποιες άλλες όχι. Δεν κολλάμε όμως μόνο στο είδος που υπηρετούμε, έχουμε επιρροές κι από άλλα είδη, όπως ροκ, κλασική μουσική, reggae, pop κα.
 
Θα πειραματιζόσασταν με τη μουσική; Θα δοκιμάζατε κάτι άλλο ή θα δένατε κάτι στη μουσική σας;
Επιβάλλεται ένας μουσικός, ένα σχήμα, να πειραματίζεται. Είναι το κύριο συστατικό της εξέλιξής του. Βέβαια, οι πειραματισμοί θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό στο παρελθόν και στο έργο που έχει προηγηθεί.
 
handoffate1934
 
Ποια είναι τα βασικά σας μέλη αυτή την περίοδο και πόσο δύσκολο είναι να βρεις το κατάλληλο άτομο που μπορεί να “δέσει” σε ένα συγκρότημα;
Το συγκρότημα αποτελείται από την Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου στα φωνητικά, το Γιάννη Χατζηδήμο στη σόλο κιθάρα και το programming, τον Τάσο Γερασίμου στη ρυθμική κιθάρα και τα backing vocals, το Σώτο Σοφίδη στο μπάσο και τέλος τον Τέο Κουτσό στα τύμπανα. Η αναζήτηση και εύρεση του κατάλληλου ατόμου για ένα συγκρότημα είναι σημαντικότατη υπόθεση, καθώς το υποψήφιο μέλος θα πρέπει, εκτός από άρτιο τεχνικά, να ταιριάζει σαν χαρακτήρας με το υπόλοιπο συγκρότημα για να δέσει το γλυκό κι αυτό γιατί το κάθε συγκρότημα είναι ένας οργανισμός που αποτελείται από διαφορετικούς χαρακτήρες και ιδιοτροπίες.
 
Έχετε κυκλοφορήσει το πρώτο σας album “Messengers Of Hope”…
Το “Messengers Of Hope” είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών χρόνων. Κυκλοφόρησε το 2017, ωστόσο η παραγωγή του διήρκησε ενάμιση χρόνο κι αυτό γιατί ο καθένας μας έχει τις προσωπικές του υποχρεώσεις, μια και η μουσική δυστυχώς δεν είναι το κύριο επάγγελμά μας. Οι στίχοι του δίσκου ανήκουν κυρίως στην Αλεξάνδρα, ενώ η μουσική σύνθεση του δίσκου οφείλεται κυρίως στο Γιάννη, ο οποίος συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και στην παραγωγή, μαζί με το Μάνο Τσελεπή. Μέσα απ’ αυτόν το δίσκο εκφράζουμε την προτροπή μας προς το κοινό για έναν καλύτερο κόσμο, μέσα από την ελπίδα και την αγάπη.
 
 
Ετοιμάζετε κάτι αυτό το διάστημα μουσικά ή σε μορφή βίντεο;
Είναι γεγονός πως διανύουμε μια περίοδο προετοιμασίας πολλών πραγμάτων. Αρχικά, στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η δημιουργία νέου videoclip, καθώς και η δημιουργία νέας μουσικής στην οποία ήδη έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε. Ακόμη, ασχολούμαστε με το merchandize, το οποίο σκοπεύουμε να εμπλουτίσουμε με νέο υλικό.
 
Έχετε κάποια συναυλιακά πλάνα;
Σίγουρα, καθώς θέλουμε να διατηρήσουμε την επαφή με τον κόσμο. Αυτό το διάστημα προγραμματίζουμε τις εμφανίσεις του επόμενου εξαμήνου, καθώς είμαστε σε συζητήσεις με άλλα συγκροτήματα και μαγαζιά. Αναμείνατε λοιπόν, καθώς σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πολλά ευχάριστα.

Κώστας Κούλης
 

Official links

https://www.facebook.com/h.o.f.theband/

https://www.youtube.com/channel/UCjHZsdCuKbgrbPXjgLFjhrw?view_as=subscriber

https://open.spotify.com/album/6r0kyutUu3420Df4bMZjAa

 

Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις