= Συνέντευξη με τους Grande Fox
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Grande Fox

 
   Οι Grande Fox υπηρετούν τη μουσική μέσα από τα τραγούδια τους, την έμπνευσή τους, το πάθος τους, την αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν. Και το κάνουν καλά, πιστέψτε με. Με δεδομένη την υψηλή ευφυία τους και την ευαισθησία τους σε θέματα οίστρου και τεχνικής κατεύθυνσης, τα παιδιά φεύγουν από το “Space Nest” του 2016 και ετοιμάζονται για νέες γαίες, τις οποίες χαρτογραφούν με τις μελωδίες τους και προτίθενται να μας παρουσιάσουν σύντομα. Μιλήσαμε με τα παιδιά για το μέλλον τους και τα πλάνα τους και θεωρούμε ότι το μοτίβο σκέψης τους δίνει πολλή τροφή και για τη δική μας σκέψη. Πολλά πολλά ευχαριστώ στη Νόρα Καραμιχάλη, που φρόντισε με περισσή αγάπη να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
grandefox1 
Να σας καλωσορίσω στο Νοizy! Σε ποια φάση σας πετυχαίνω;
Καλώς σας βρήκαμε! Μπορούμε με σιγουριά να σας πούμε πως μας βρίσκετε, όπως πάντα άλλωστε, σε δημιουργική φάση! Ετοιμάζουμε τις επόμενές μας δουλειές σε όλους τους τομείς του σχήματος, κοιτάζοντας συνεχώς το μέλλον και στοχεύοντας φυσικά πάντα ψηλά!

Έχουμε ακόμα στα αυτιά μας το “Space Nest”, ένα εκπληκτικό album. Εσείς τι σχόλια έχετε λάβει μέχρι τώρα;
Το ‘Space Nest’ είναι πράγματι ένα μοναδικό δημιούργημα, που σημαίνει πολλά για εμάς, καθώς είναι η πρώτη επίσημη μουσική παραγωγή του σχήματος. Στο album αυτό θα βρείτε ποικίλα χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως ψυχεδέλειες, garage ηχόχρωμα, stoner μοτίβα, hard rock παιξίματα αλλά και διάφορους μελωδικούς χρωματισμούς που θα μαγνητίσουν κάθε πιθανό ακροατή. Η αλήθεια είναι πως οι επιρροές που έχουμε ως άνθρωποι από τη μουσική είναι πολλές και συχνά διαφέρουν από είδος σε είδος. Αυτό θα είναι εύκολα διακριτό από έναν ακροατή που έχει μουσικές γνώσεις και συνήθως θα λέγαμε πως αυτού του είδους οι άνθρωποι μας προσεγγίζουν πρώτοι για να εκφέρουν τις απόψεις τους, οι οποίες, θα λέγαμε με ειλικρίνεια, είναι πάντα ενθαρρυντικές! Παρ' όλα αυτά, τα σχόλια που έχουμε λάβει και από άτομα που απλώς άκουσαν τη μουσική μας απ' το σπίτι ή και αυτοί που μας έχουν δει σε live και μας έχουν προσεγγίσει, μας δίνουν πολύ δυνατό feedback κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει παράλληλα το έναυσμα να προχωράμε μπροστά ακάθεκτοι. Τους ευχαριστούμε όλους και υποσχόμαστε πως τα καλύτερα έπονται!

Πληροφορηθήκαμε για το νέο, επερχόμενό σας album "Empty Nest’’. Δώστε μας κάποιες πληροφορίες.
Ακριβώς! Μετά την πετυχημένη δημιουργία του ΕP τίτλο ''Kulning'', το δεύτερο δηλαδή project στη σειρά και με πρωτιά 31 ημερών στα γαλλικά charts, πλεύσαμε πρόσω ολοταχώς για νέες δημιουργίες. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, συνεχίζουμε ακάθεκτοι για το νέο Album ''Empty Nest''. Θα είναι σύντομα γεγονός! Είναι μια δουλειά για την οποία αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι. Η αντιμετώπιση στο ηχητικό όπως και στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και φυσικά στη μουσική-στιχουργική σύνθεση, έχει λάβει άλλες διαστάσεις. Θα λέγαμε πως η έμπνευση, η όρεξη και η φαντασία τις περισσότερες, αν όχι όλες τις φορές, δεν έχει σταματημό μέσα στο σχήμα. Βρισκόμαστε σε ένα διαρκή ''αναβρασμό''. Αν μας γνωρίζατε σε βάθος καθημερινότητας, θα συμφωνούσατε κι εσείς πως είμαστε το άκρως αντίθετο της συμβατικότητας και του πεπατημένου. Θα αντιληφθείτε κι εσείς την μεγάλη εξέλιξη του σχήματος και τη μετάβασή μας σε ένα πλέον ανώτερο δημιουργικό στάδιο. Το ''Empty Nest'' θα ταράξει τα νερά! Δεδομένου αρχικά πως το ηχητικό αποτέλεσμα το επεξεργάζεται ένας μοναδικός επαγγελματίας της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, με τον οποίο έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε σε βάθος και έπειτα ένας επιπλέον λόγος είναι φυσικά το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά το σχήμα κάνει το βήμα για την υπέρβαση, στοχεύοντας ψηλά με σιγουριά για το τι έχει να προσφέρει στην, εγχώρια και μη, μουσική σκηνή. Επιπλέον να σας ενημερώσουμε πως στο προσεχές διάστημα, πιθανότατα το Μάρτιο, θα κυκλοφορήσει ένα single.
 
 
Πώς θα περιγράφατε τη μουσική και τις εμφανίσεις σας σε κάποιον χωρίς ακοή και χωρίς όραση αντίστοιχα;
Αυτή είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα ερώτηση, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε στην ουσία και στο πνεύμα που διακατέχει το νέο δίσκο και να αναφερθούμε στους κινητήριους παράγοντες που μας ώθησαν στη δημιουργία του. Εκτός των όσων αναφέραμε παραπάνω, σχετικά με τη δίψα μας για δημιουργία, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που μας ευαισθητοποιούν στο να γίνουμε παραγωγικοί. Αυτά ποικίλλουν από περίοδο σε περίοδο και από τα συναισθήματα που γεννιούνται ενδιάμεσα, τα οποία στιγματίζουν τη μουσική μας διαφορετικά, ανάλογα με τις φάσεις που περνά ο καθένας μας, αρχικά σε προσωπικό επίπεδο και έπειτα σε δεύτερη φάση συνολικά ως μουσικό σχήμα, οικογένεια, παρέα και εν τέλει ως ένα ζωντανό οργανισμό. Αυτό που θα παρατηρήσετε λοιπόν αρχικά, κατά την ακρόαση του δίσκου είναι ένα δυνατό αίσθημα οργής, το οποίο αποτυπώνεται με μοναδικό τρόπο σε πολλά κομμάτια. Σε αυτό έχει συμβάλλει φυσικά ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας η κοινωνία του σήμερα, ειδικά σε μια χώρα που τα περισσότερα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά. Το αμέσως επόμενο στοιχείο είναι αυτό της θέλησής μας για προσωπική και σταδιακά συνολική πνευματική αφύπνιση, η οποία αποτυπώνεται με τις ιδιαίτερες μελωδικές γραμμές και τον πολλές φορές προκλητικά άμεσο και στοχευμένο στίχο. Παράλληλα, με τον ίδιο τρόπο δημιουργείται και το γραφιστικό υλικό, το οποίο μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να δώσει σάρκα και οστά με έναν αρκετά εκφραστικό τρόπο των όσων έχουμε να πούμε μέσα από τη μουσική μας, επομένως ακόμη κι αυτός ο άνθρωπος που δεν έχει την δυνατότητα ακρόασης θα εκπλαγεί αρχικά από το γραφιστικό υλικό που αντιπροσωπεύει τους GRANDE FOX. Αντίστοιχα, πάνω σε αυτό το κομμάτι του οπτικού μας υλικού, θα βρει κανείς από βίντεο κλιπ μέχρι και promo videos, τα οποία είναι επιμελημένα από το Λευτέρη Ζαοσκούφη, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας του σχήματος. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η αποτύπωση των ιδεών μας δεν θα μπορούσε να είχε γίνει με καλύτερο τρόπο. Ο συνδυασμός αυτών αποφέρει σε εκείνο το σπάνιο φαινόμενο που λίγο πολύ όλοι έχουμε ζήσει όταν ακούγαμε και βλέπαμε κάτι που μας αγγίζει με κάθε πιθανό τρόπο, ένα αίσθημα που μοιάζει λίγο πολύ σα να σε διαπερνά ρεύμα και αυτόματα σηκώνεται η τρίχα ως αντανακλαστικό, παρόμοιο με εκείνο του τρόμου και του ξαφνιάσματος ή και ίσως αυτό του επερχόμενου κινδύνου. Ετοιμαστείτε λοιπόν να ηλεκτριστείτε! Ακόμη να προσθέσουμε πως μαζί όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με πλούσιες και ποικίλες χρωματικές ενότητες, προσφέροντας στους ακροατές ψυχεδελικά και πνευματικά οπτικοακουστικά ταξίδια.

Όταν συνθέτετε, τι προκύπτει πρώτα; Η μουσική ή οι στίχοι;
Αρχικά να διευκρινίσουμε πως για να φτάσουμε στο σημείο της σύνθεσης έχουν γίνει πρώτα κάποια άλλα ιδιαίτερα σημαντικά βήματα, τα οποία θα μας εμπνεύσουν και θα μας διεγείρουν τη φαντασία με βάση την ανάλογη θεματική πορεία που θα ακολουθήσουμε μέχρι στο σημείο να μπούμε να γράψουμε. Έτσι το τι προκύπτει πρώτα συνήθως δεν είναι προκαθορισμένο. Άλλοτε η μουσική και άλλες φορές οι στίχοι.

Στίχοι που σας στοιχειώνουν, που θα θέλατε να τους είχατε γράψει εσείς;
NEIL YOUNG - KEEP ROCKING IN THE FREE WORLD / GUNS N ROSES - SWEET CHILD OF MINE / DOORS - RIDERS ON THE STORM / LED ZEPPELIN - STAIRWAY TO HEAVEN / LINKIN PARK - BREAKING THE HABBIT / MOTORHEAD - ROAD HOUSE BLUES / ZZ TOP - TUSH / και άλλοι, πραγματικά αμέτρητοι...
 
grandefox0 
Αγαπημένοι τίτλοι δίσκων;
Guns n Roses ''Appetite for destruction'' , Steve Ray Vaughan ''The sky is crying'' , Rage Against The Machine '' Evil Empire '' and ''Renegades'' and '' The battle of Los Angeles'' , Red Hot Chili Peppers '' Blood Sugar Sex Magik '' and ''Stadium Arcadium'' , Pink Floyd '' The Wall'' , AC/DC '' Highway to hell'' , In Flames '' Colony'', System of a down ''Toxicity'' ... Kαι άλλοι πολλοί, αμέτρητοι θα λέγαμε, που πραγματικά δεν φτάνει μια κενή σελίδα για να συμπληρώσεις.

Ποια θα είναι τα επόμενά σας βήματα;
Είναι φυσικά η προετοιμασία του σχήματος, καθώς σχεδιάζουμε μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά και festival μέσα στο 2019, εντός και εκτός χώρας . Όπως επίσης και νέες παραγωγές στο οπτικοακουστικό μας portfolio, με νέα κλιπ και lyric video και νέα φωτογράφηση.

Κώστας Κούλης
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις