= Συνέντευξη με τους Gentihaa
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Gentihaa

 
   Το πρώτο τους άλμπουμ, “Reverse Entropy”, κάνει την αρχή. Οι δυο βραδιές με τους Dimmu Borgir κάνουν το κομπλάν. Οι Gentihaa έχουν βρει τον τρόπο να δημιουργήσουν μία θαυμάσια φασαρία με τη δουλειά τους και ήταν επόμενο να τα πούμε και από κοντά – για δεύτερη φορά μάλιστα. Τους είχα καλεσμένους στην εκπομπή μου, είχαμε περάσει πολύ καλά και τώρα πλέον τους φιλοξενούμε και στο αγαπημένο μας περιοδικό. Τα παιδιά με τις στολάρες, την απίστευτα επιθετική αλλά και μελωδική μουσική και τον τεράστιο ενθουσιασμό, είναι κοντά μας και ο άνθρωπος που το ξεκίνησε όλο αυτό, ο Valgran, είναι παρέα μας και μιλά για όλα όσα θέλαμε να μάθουμε. Πολλές ευχαριστίες στη Μάριαν Νικολάου, που φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
gentihaa1942
Τι feedback έχετε με το “Reverse Entropy”; Ποια η ανταπόκριση του κόσμου και του Τύπου;
Μέχρι στιγμής το Feedback είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, με την ανταπόκριση του κόσμου και του Τύπου να είναι πάρα πολύ ένθερμη. Αυτό φαίνεται και από τις πωλήσεις του άλμπουμ, που βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο για πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα.

Στη μουσική σας έχουν πολλή χώρο η μελωδία αλλά και τα blastbeat. Είναι ένα υβρίδιο που πάντα σας ιντρίγκαρε; Έτσι προέκυψε από την αρχή;
Η μελωδία είναι και θα είναι ένα αναπόσπαστo κομμάτι για τους GENTIHAA. Είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την μουσική και έτσι θέλουμε να την αποδίδουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα Blastbeats. Μέχρι στιγμής προσπαθούμε να παντρεύουμε διαφορετικά είδη μουσικής από την ευρεία γκάμα των μουσικών επιρροών που έχουμε, αλλά πάντα με την σφραγίδα GENTIHAA.

Έχετε κάνει ήδη ένα βίντεο για το “Alpha”. Προσανατολίζεστε για ένα δεύτερο; Έχετε ήδη διαλέξει τραγούδι;
Είναι ήδη στα σκαριά ένα δεύτερο videoclip, το οποίο σχεδιάζουμε να το κυκλοφορήσουμε μέσα στο 2020. Έχουμε ήδη διαλέξει το κομμάτι του βίντεο, αλλά δεν θα σας το αποκαλύψω!
 

Πόσο μαγικά ήταν τα δύο βράδια με τους Dimmu Borgir; Πώς ξεκίνησε όλο αυτό και πότε το όνειρο έγινε πραγματικότητα;
A big dream came true! Ήταν κάτι το μοναδικό! Οι Dimmu Borgir και το crew τους ήταν πολύ cool και τους ευχαριστούμε που μας επέλεξαν να είμαστε εμείς οι special guests τους. Το όλο θέμα ξεκίνησε από όταν ανακοίνωσαν τον ερχομό τους στην Ελλάδα. Όταν το είδαμε μίλησα με το management μας, τους Angels PR και τους εκφράσαμε την επιθυμία να στείλουν την δουλεία μας στο management των Dimmu Borgir, όπως και έγινε. Το αποτέλεσμα το είδατε πριν λίγο καιρό!

Επόμενα Live; Τι λένε τα πλάνα σας;
Έχουμε διάφορες προτάσεις που τις εξετάζουμε με πολύ προσοχή και πολύ σύντομα θα καταλήξουμε. Προς το παρόν χαιρόμαστε πάρα πολύ που θα παίξουμε στις 28 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του εορτασμού των 35 χρόνων του Metal Hammer, μαζί με τους τεράστιους SepticFlesh, τους Enemy Of Reality και τους Aetherian.

Ευχαριστημένοι από τη δισκογραφική και το management σας; Σας στηρίζουν;
Απολύτως! Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά, ώστε οι GENTIHAA να είναι ετοιμοπόλεμοι. Είμαστε πολύ τυχεροί όσον αφορά το management μας, που είναι οι Angels PR, όπως και για τη δισκογραφική μας εταιρεία που είναι η Symmetric Records.
 
gentihaa1941
Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη δουλειά που κάνετε για την τέχνη σας; Από πού ξεκινάει; Από πού πηγάζει όλη αυτή η θέληση ώστε να δημιουργείτε;
Η έμπνευση είναι ένα χάρισμα που το έχεις ή δεν το έχεις, μέση λύση δεν υπάρχει. Από την στιγμή που πιστεύουμε ότι το έχουμε, είναι φυσικό και επόμενο αυτό να μεταφράζεται σαν θέληση για δημιουργία. Η μουσική είναι η μεγάλη μας αγάπη οπότε εκεί διοχετεύεται όλο μας το είναι!

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το επόμενο άλμπουμ;
Όσο απίστευτο και να σας φαίνεται, ήδη είμαστε στο pre-production του δεύτερου δίσκου! Σίγουρα δεν μπορώ να σας πω άλλα πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα προς το παρόν. Πάντως, ναι, έχουμε ξεκινήσει!

Ελληνική Metal σκηνή. Το σχόλιό σας.
Είμαστε υπερήφανοι για την εξέλιξη της ελληνικής Metal σκηνής και υπερήφανοι που είμαστε μέρος της! Πιστεύω ότι η σκήνη της χώρας μας κοιτά πλέον στα ίσια τις σκηνές ξένων χωρών με παράδοση στη Metal μουσική.

Κώστας Κούλης
 
gentihaa1943
 
Official links
https://gentihaa.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/gentihaa/
https://www.instagram.com/gentihaaofficial
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις