Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Game Over

 
   Το δελτίο τύπου με τους Game Over και το «Είσαι Ψεύτικη» ήλθε στο περιοδικό πριν λίγο καιρό και έτυχε σε μένα να φροντίσω να το φιλοξενήσουμε. Νόστιμο κομμάτι, με ζόρικες κιθάρες και φωνή επιθετική και όσο πρέπει άγρια. Μου άρεσε το εν λόγω και όπως φαίνεται, άρεσε και στο κοινό μας. Κουβέντα στην κουβέντα και μήνυμα στο μήνυμα, οι απαιτήσεις για περισσότερες πληροφορίες για τους Γιώργο Κεφαλά και Νίκο Τσαμπάση αυξάνονταν συνεχώς και η επόμενη κίνηση πραγματοποιήθηκε χάρη στη βοήθεια της κυρίας Ιωάννας Βενετάκη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.
 
Πριν λίγο καιρό κυκλοφορήσατε το «Είσαι Ψεύτικη», για το οποίο μάλιστα γυρίσατε και video. Τι ανταπόκριση είχατε; Τι κριτικές διαβάσατε από κοινό και Τύπο;
Είμαστε μια νέα rockμπάντα με κυρίως ελληνικό στίχο. Ξέρουμε ότι αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε θέλει πολύ χρόνο και επιμονή. Το πρώτο μας τραγούδι, που κυκλοφόρησε περίπου πριν από δύο μήνες, πήγε πάρα πολύ καλά, με αρκετά καλή εντύπωση, σύμφωνα με τα σχόλια και τις αντιδράσεις του κοινού μας. Σίγουρα μας έδωσε δύναμη για να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά.
 
Να περιμένουμε άλμπουμ σύντομα; Πού βρίσκεστε όσον αφορά συνθέσεις και ηχογραφήσεις;
Το άλμπουμ μας θα κυκλοφορήσει ολοκληρωμένο περίπου προς το τέλος του 2016. Έχουμε ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις σε studio και προχωράμε με στόχο τον  Οκτώβριο να ολοκληρώσουμε όλο το άλμπουμ. Μέχρι τότε όμως έχουμε προγραμματίσει να κυκλοφορήσουν δύο τραγούδια. Ένα μέσα στο καλοκαίρι και το επόμενο με την ολοκλήρωση και κυκλοφορία του άλμπουμ.
 
gameover695
 
Το μοτίβο φιλοξενεί κιθάρες με γκάζια, μελωδία και ελληνικό στίχο. Είχατε ποτέ σκεφτεί να παίξετε με αγγλικό στίχο;
Τα τραγούδια μας έχουν ελληνικό στίχο γιατί μέσα από αυτά εκφράζουμε τις απόψεις μας και την φιλοσοφία μας πάνω στον έρωτα, την αγάπη την εσωτερική αναζήτηση, αλλά κυρίως την πραγματική εικόνα που έχει η χώρα μας στο κοινωνικό-πολιτικό σύστημα.  Παρόλα αυτά όμως, είμαστε σε ετοιμασία για ένα single με αγγλικό στίχο, πέρα από το άλμπουμ που προαναφέραμε.
 
Οι Game Over είναι φουλ μπάντα; Σκέφτεστε να ανεβείτε στη σκηνή σύντομα;
Οι GAME OVER είναι μια μπάντα δυο ατόμων (Γιώργος Κεφαλάς - φωνητικά και Νίκος Τσαμπάσης - κιθάρα). Γράφουμε στίχο και μουσική, ενώ έχουμε αναλάβει και όλη την παραγωγή. Στα live μας όμως είμαστε μια ολοκληρωμένη μπάντα, με ανθρώπους που συνεργαζόμαστε σε όλα τα τραγούδια που συνθέτουμε. Προετοιμαζόμαστε για κάποια live τα οποία θα ανακοινώσουμε σύντομα.

Πότε και πώς γνωριστήκατε οι δυο σας; Τι είναι αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε παρέα μουσική;
Γνωριστήκαμε μέσω της μουσικής, γράφοντας σε ένα studio ένα τραγούδι το οποίο θα είναι κι αυτό μέσα στο άλμπουμ. Αμέσως ‘’δεθήκαμε‘’ σαν μουσικοί, αφού οι επιρροές  μας ήταν η rock μουσική, αλλά και σαν φίλοι με τις ίδιες ανησυχίες, τόσο στα θέματα ζωής όσο και στη στάση αυτής. Μετά από δυο χρόνια αποφασίσαμε να ενώσουμε όλο αυτό και δημιουργήσαμε τους GAME OVER.
 
 
Ποιες οι μουσικές σας δραστηριότητες πριν αποφασίσετε να φτιάξετε τους Game Over;
Η μουσικές μας εμπειρίες αλλά και δραστηριότητες ξεκινάνε στο χώρο της ελληνικής σκηνής… Ο Νίκος ως κιθαρίστας σε καταξιωμένους τραγουδιστές όπως Σάκης Ρουβάς, Δέσποινα Βανδή, Γιώργος  Σαμπάνης κτλ, καθώς όμως και σαν παραγωγός, αφού οι σπουδές του πέραν της κιθάρας είναι ηχολήπτης και μηχανικός ήχου και ο Γιώργος σαν τραγουδιστής στο παρελθόν συνεργάστηκε με τους καταξιωμένους μουσικοσυνθέτες Γιάννη Σπανό και Νίκο Δανίκα σε μουσικές σκηνές κτλ.
 
Πόσο δύσκολο είναι να δισκογραφείς στην Ελλάδα; Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο;
Οι δισκογραφικές σήμερα λειτουργούν περισσότερο σαν promotion και σύμβουλοι σε έναν καλλιτέχνη-μπάντα. Λόγω του διαδικτύου όλα έχουν γίνει πιο απλά, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολα. Ο καθένας μπορεί από μόνος του να προβληθεί αλλά και να διαφημιστεί, αλλά αν δεν έχει σωστή καθοδήγηση τότε το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα.  Αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι παλιότερα υπήρχε μια διαδικασία μέχρι ο καλλιτέχνης να ακουστεί. Ο δρόμος αυτός, που ήταν δύσκολος, σφράγιζε στην ουσία όλη την υπομονή και επιμονή του καλλιτέχνη. Μέσα από τις αποτυχίες ή τις προσπάθειές του γινότανε καλύτερος και πιο έμπειρος. Παρακάμπτοντας αυτόν το δρόμο η μουσική είναι αφιλτράριστη και πολλές φορές απαρατήρητη. Οι δισκογραφικές έχουν χρέος και πρέπει να βρουν τρόπους για να σώσουν την όλη κατάσταση.
 
gameover696
 
Ο Έλληνας μουσικός, ιδίως στο Ροκ, έχει τόσο πολύ εξελιχθεί που πλέον δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Άγγλο ή τον Αμερικάνο «ομόλογό» του. Εσείς πώς το βιώνετε όλο αυτό;
Η rock μουσική είναι αρχικά αγγλόφωνη και αυτό δυσκολεύει την ελληνική rock μουσική. Όμως η παρακαταθήκη της rock, τόσο της ξένης όσο και της ελληνικής, είναι αρκετά μεγάλη και αυτό που κάνουμε εμείς είναι μια συνέχεια κι όχι μια απομίμηση σε αυτά που ακούμε και μας εκφράζουν. Η τεχνολογία βοηθάει στο να πειραματιστείς στον ήχο και να βρεις πολλά διαφορετικά μουσικά πεδία. Εξάλλου η μουσική είναι άπειρη, καθώς κι ένα καλό τραγούδι είναι πάντα ένα καλό τραγούδι ανεξαρτήτως στυλ και γλώσσας.

Τι να περιμένουμε από τους Game Over στο μέλλον;
Αυτό που έχουμε σαν στόχο είναι να ακουστούν τα τραγούδια μας και να κάνουμε live... σίγουρα στο μέλλον, αυτό που θέλουμε είναι να εξελισσόμαστε και να αφήσουμε κι εμείς ένα κομμάτι μας στη μουσική!

Κώστας Κούλης
 
gameover697
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα