= Συνέντευξη με τη Gabriella Metz
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τη Gabriella Metz

 
   Πρόσφατα παρουσιάσαμε το ΕΡ “Breaking Infinity”, στο οποίο η Gabriella Metz δείχνει το μέγεθος της φωνής της, τις άπειρες δυνατότητές της και το πόσο κοντά συμβαδίζουν το πάθος και η δημιουργία, όταν πρόκειται για την τέχνη της. Είναι αγγελική η φωνή της, είναι απόλυτα αισθαντική και αποδίδει με μοναδικό τρόπο. Αυτή η φωνή λοιπόν, η φωνή του μέλλοντος, έκατσε παρέα μας και μας μίλησε για την αγάπη της για τη μουσική, για το άλμπουμ, για τα πλάνα της, για τις καταστάσεις που ζούμε. Μένουμε υπόχρεοι στη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
metz2036
Ευχαριστημένη με την ανταπόκριση που έχεις λάβει ως τώρα για το “Breaking Infinity”;
Η αλήθεια είναι πως έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα μετά την κυκλοφορία του “Breaking Infinity”. Δεν περίμενα τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Είχα μείνει άναυδη. Ήμουν και συνεχίζω να είμαι πολύ συγκινημένη, λόγω της αγάπης του κόσμου.
 
Ποιο είναι το πιο συγκινητικό και όμορφο σχόλιο που έχεις ακούσει τώρα για κάποιο ή κάποια από τα τραγούδια σου;
Έλαβα πολλά συγκινητικά και όμορφα σχόλια γενικώς, όχι μόνο για το δίσκο, αλλά και για τις διασκευές που είχα ανεβάσει. Το πιο συγκινητικό όμως ήταν από ένα κοριτσάκι γύρω στα δεκατέσσερα, από τις ΗΠΑ. Μου είχε πει πως βρισκόταν στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω σοβαρής ασθένειας και πως η μουσική μου του έδινε δύναμη. Ταυτιζόταν με τα τραγούδια μου, με το δικό της τρόπο η κοπέλα κι έτσι ένιωθε πως κάποιος, πέρα από την οικογένεια της, της έστελνε θετική ενέργεια κι αγάπη. Με το κορίτσι αυτό έχουμε επικοινωνία μέχρι σήμερα και παρόλο που λέει πως εγώ της έδινα δύναμη μέσω της μουσικής, πιστεύω πως ισχύει το αντίθετο. Αυτό το μικρό κορίτσι μου θύμιζε το λόγο που επέλεξα να ακολουθήσω μουσική και μου έδινε δύναμη να συνεχίσω.
 
metz2037
 
Ρίχνοντας μια ματιά στο βιογραφικό σου, θα λέγαμε ότι κατά κάποια έννοια... έχεις γεννηθεί μουσικός! Ποια ήταν η πρώτη στιγμή που θυμάσαι τον εαυτό σου να αισθάνεται ότι η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του;
Η μουσική υπήρχε στη ζωή μου πάντοτε. Δεν θυμάμαι μια μέρα χωρίς μουσική, δεν νομίζω να υπήρξε μια τέτοια μέρα! Δεν πιστεύω πως γεννήθηκα μουσικός αλλά το ότι είχα έμφυτη την αγάπη προς τη μουσική. Υπήρξαν πολλές στιγμές που λόγω μιας επαγγελματικής απόρριψης ή «αποτυχίας», είχα πει θα τα παρατήσω και θα βρω κάτι άλλο. Δεν μπορούσα όμως. Δεν ήταν εφικτό γιατί η μουσική είναι πραγματικά η ζωή μου και μόνο που σκέφτομαι πώς θα ήταν η καθημερινότητα μου δίχως μουσική, με πιάνει ασφυξία!
 
Oi συνεργάτες σου σε όλη αυτή την προσπάθεια δημιουργίας και «κατασκευής» του άλμπουμ;
Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε τους συνεργάτες μας, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας. Ο Chris Cara είναι ο παραγωγός του δίσκου, έχει γράψει τη μουσική μαζί μου, ηχογράφησε τα πάντα, έπαιξε πιάνο στο δίσκο κι επίσης έκανε τη μίξη. Ο Ανδρέας Οικονομίδης έγραψε στίχους μαζί μου κι ο Alex Psaroudakis έκανε mastering στο NYC Mastering, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Στο δίσκο έπαιξαν οι Νικόλας Ευθυμίου (βιολί και βιόλα), Ηλίας Χρυσοχός (ηλεκτρική κιθάρα), Rushil Ranjan (ακουστική κιθάρα), Byron Αθηνοδώρου (μπάσο) και Στέφανος Μελετίου (drums, percussion). Το artwork του “Breaking Infinity” έκανε ο Μάριος Σελλάς.
 
metz2039
 
Αν κρίνουμε από τον τρόπο που ερμηνεύεις τα τραγούδια σου, τα οποία είναι και δικές σου συνθέσεις... Τι νιώθεις ότι είσαι περισσότερο; Δημιουργός ή τραγουδίστρια;
Ναι, τη σύνθεση μουσικής και στίχου την ανέλαβα εγώ, μαζί με τους Chris Cara και Ανδρέα Οικονομίδη. Νιώθω πως είμαι και δημιουργός και τραγουδίστρια, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι μουσικός. Δεν τραγουδάω και δεν συνθέτω μόνο, απλώς είναι τα δύο αγαπημένα μου σημεία στη μουσική.
 
Πότε ανακάλυψες ότι μπορείς να τραγουδήσεις; Υπάρχει ανάλογη παράδοση στο οικογενειακό σου περιβάλλον;
Η μουσική κυλάει στις φλέβες μου. Ο παππούς ήταν μουσικός κι η μητέρα μου, η οποία έχει μια υπέροχη φωνή, κληρονόμησε το χάρισμα της μουσικής. Από τεσσάρων χρονών πήγαινα σε μαθήματα πιάνου και όποτε μου δινόταν η ευκαιρία, τραγουδούσα επίσης. Τα μαθήματα φωνητικής μπήκαν στην καθημερινότητά μου, στα δέκα μου χρόνια. Δεν υπήρξε μια συγκεκριμένη στιγμή που να «ανακάλυψα» πως μπορούσα να τραγουδήσω. Η μουσική ήταν κάτι που κυλούσε αβίαστα στη ζωή μου, άρα δεν με εξέπληττε το ότι είχα τη δυνατότητα να κάνω πολλά και διάφορα σ’ αυτό το χώρο.
 
metz2038
 
Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου τραγουδιστές και τραγουδίστριες από το παγκόσμιο στερέωμα αλλά και το ελληνικό; Ποιοι από αυτούς σε έχουν επηρεάσει βαθιά στον τρόπο που ερμηνεύεις;
Έχω πολλούς αγαπημένους τραγουδιστές, η αλήθεια να λέγεται. Μερικοί απ’ αυτούς είναι οι Amy Lee, Celine Dion, Lara Fabian, Μάριος Φραγκούλης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πάνος Μουζουράκης, Νατάσα Μποφίλιου, Dolores O’ Riordan και Serj Tankian. Όλοι με επηρέασαν κατά κάποιο τρόπο μουσικά, όμως η τραγουδίστρια η οποία επηρέασε τον τρόπο ερμηνείας μου περισσότερο είναι η Lara Fabian, για το λόγο του ότι μελέτησα την ίδια σαν τραγουδίστρια πάρα πολύ. Κατά τη γνώμη μου έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο στη φωνή της και εκπληκτικές ικανότητες. Αν υπήρχε PhD για τις γνώσεις πάνω στη Fabian, θα μου το έδιναν χωρίς δεύτερη σκέψη!
 
Θα τολμούσες η επόμενη ή οι επόμενες δουλειές σου να κινηθούν εντελώς διαφορετικά από αυτό που ακούμε στο “Breaking Infinity”; Σου αρέσουν οι έντονες αλλαγές ή προτιμάς να πορεύεσαι σε πιο “ασφαλή” μονοπάτια;
Σαν άνθρωπος, αλλά και σαν μουσικός, απεχθάνομαι τη μονοτονία και λατρεύω να ρισκάρω. Σαν τραγουδίστρια δεν έμαθα να τραγουδώ ένα είδος μουσικής μόνο κι αυτό με βοηθά στο να μπορώ να δοκιμάζω νέα πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δείτε πολλά και διάφορα στυλ από μένα σαν μουσικό στο μέλλον.
 
metz2040
 
Μετά το “Breaking Infinity” τι να περιμένουμε; Τι άλλο μας ετοιμάζεις; Ποια τα ευρύτερα σχέδιά σου;
Θα κυκλοφορήσει το τελευταίο official βίντεο του δίσκου για το τραγούδι “Awake”, το οποίο έχει μια πολύ συναρπαστική κι ανατριχιαστική ιστορία. Μετά απ’ αυτό θα ακολουθήσουν δύο Q&A βίντεο, με ερωτήσεις που έλαβα από τον κόσμο. Ο επόμενος δίσκος βρίσκεται στα αρχικά στάδια και φυσικά υπάρχουν διάφορα σχέδια για συναυλίες στην Κύπρο, την Ελλάδα και γενικά την Ευρώπη.
 
Σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου και την καλή διάθεση.
Εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση και την όμορφη συνέντευξη. Επί τη ευκαιρία, ένα μήνυμα για τον κόσμο, που όπως όλοι μας περνάει το θέμα κορονοϊός. Δεν έμειναν πολλές μέρες, ακόμη λίγη υπομονή πρέπει να κάνουμε και μετά σιγά σιγά και προσεχτικά θα βγούμε έξω, θα επανασυνδεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και θα επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς. Καλή συνέχεια σε όλους!
 
Κώστας Κούλης
 
OFFICIAL LINKS
https://gabriellametz.com/
https://www.instagram.com/gabriellametz.official/
https://www.facebook.com/gabriellametz.official
https://soundcloud.com/gabriella-metz
https://www.youtube.com/channel/UCBTlQ7GjK1Cu5LxMxY6dNug
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα