= Συνέντευξη με τους False Coda
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους False Coda

 
   In a bleak of a LiVE και οι φοβεροί και τρομεροί False Coda είναι κοντά μας. Το συγκρότημα που έχει κάνει πολύ κόσμο να παραμιλάει με τα τραγούδια και την τεχνική του, θα είναι κι αυτό παρόν στο Crow την 1η Δεκεμβρίου, μαζί με Illusory και Heavenblack. Ήλθαμε σε επαφή με τη μπάντα και συγκεκριμένα με το Βασίλη Μίλιο (κιθάρα) και το Στέφανο Ζαφειρόπουλο (φωνή) και μάθαμε για το πώς αισθάνονται για την επερχόμενη εμφάνισή τους, για το νέο δίσκο που ετοιμάζουν και ένα κήπο νέων ακόμα.
 
falsecoda112

Πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου στο Crow, μαζί με Heavenblack και Illusory. Πώς αισθάνεστε;
Βασίλης Μίλιος: Κάθε φορά που έχουμε live αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ανυπομονησία. Άλλωστε αυτός είναι κι ο λόγος που υπάρχουμε. Να μοιραζόμαστε τη μουσική μας με τον κόσμο, ειδικά όταν μοιραζόμαστε τη σκηνή με δύο πολύ αξιόλογες μπάντες.
 
Τι να περιμένουμε από τους False Coda σ’ αυτό το Live; Αυτό που έρχεται να ακούσει, για τι θα πρέπει να είναι «προετοιμασμένος»;
Βασίλης: Έχουν περάσει δύο χρόνια από την κυκλοφορία του “Secrets And Sins” και είναι γεγονός ότι έχουμε προβεί σε σημαντικές αλλαγές, όσον αφορά στο lineup αλλά και τον ήχο της μπάντας. Το πιο βασικό είναι ότι πλέον τα πλήκτρα αποτελούν παρελθόν κι οι κιθάρες θα έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αλλάξει ριζικά το στυλ στο οποίο κινούμαστε, η μελωδία και το γρήγορο μοντάζ που μας χαρακτηρίζει συνεχίζουν να υπάρχουν. Σίγουρα όμως, λόγω και της προσθήκης των εφτάχορδων, θα έχουμε ένα πιο aggressive - heavy αποτέλεσμα.

O διάδοχος του “Secrets And Sins” ετοιμάζεται ήδη. Πότε προγραμματίζετε να το κυκλοφορήσετε;
Βασίλης: Το νέο υλικό είναι έτοιμο κι έχει ήδη ξεκινήσει η προ-παραγωγή. Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, ελπίζουμε κάπου μέσα στο 2019.
Στέφανος Ζαφειρόπουλος: Το περιμένουμε με πολλή ανυπομονησία. Είναι ίσως η πιο δημιουργική στιγμή μιας μπάντας η σύνθεση – ενορχήστρωση – παραγωγή και είναι μια φάση που δεν σταματά να μας ενθουσιάζει!
 
 
Σας συγκινεί πιο πολύ η ιδέα να παίξετε σε ένα κλειστό χώρο ή το να βρεθείτε σε μια μεγάλη open air αρένα;
Βασίλης: Η εμπειρία μας μέχρι τώρα είναι σε κλειστό χώρο, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω τις διαφορές. Αλλά σίγουρα η ιδέα ενός φεστιβάλ ή μιας εμφάνισης σε μεγάλο κοινό αποτελεί όνειρο κάθε μπάντας ή τουλάχιστον δικό μας.
Στέφανος: Για μένα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο χώρος όσο ο κόσμος και η ενέργειά του. Δεν λέω, φυσικά και θα με συγκινούσε μια εμφάνιση σε αρένα, αλλά παντού μπορείς να λάβεις τον ενθουσιασμό του κόσμου που σε παρακολουθεί!
 
Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως χαρακτηρίζει τη μουσική σας; Τι είναι αυτό που θεωρείτε σήμα κατατεθέν στον ήχο σας;
Βασίλης: Όπως είπα και πιο πριν, το γρήγορο μοντάζ καθώς και η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών στυλ.
Στέφανος: Δυνατές κιθάρες, μελωδικές φωνητικές γραμμές (και τούμπαλιν ανά σημεία), καθώς και το δέσιμο ετερόκλητων στοιχείων.
 
Τι σας κάνει να συνεχίζετε να δημιουργείτε μουσική και να παίζετε ζωντανά; Ποια είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το συγκρότημα;
Βασίλης: Μόνο και μόνο η σύνθεση νέων τραγουδιών, τα live, ακόμα και οι πολύωρες πρόβες, είναι λόγοι που μπορούν να σου δώσουν το κίνητρο να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις. Ειδικά όταν μια ιδέα ξεκινάει από «βρέφος» και καταπιανόμαστε όλοι μαζί για να την «ενηλικιώσουμε» είναι από μόνο του το έναυσμα για να συνεχίζουμε.
 
 
Υπάρχει κάποιο στοιχείο που σας έχει κάνει εντύπωση από τις άλλες δύο μπάντες που θα παίξουν μαζί σας;
Στέφανος: Οι Heavenblack είναι μια από τις μπάντες-έκπληξη για μένα. Είχα ακούσει πρώτη φορά τον τραγουδιστή τους, το Μάριο, στο Rock in Dio Vol. 7, που είχαμε συμμετάσχει μαζί και μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση και η φωνή αλλά και η προσωπικότητά του. Όταν αργότερα άκουσα και τη μπάντα, η πάρα πολύ καλή εντύπωση όχι απλά παρέμεινε αλλά ενισχύθηκε. Για τους Illusory τι να πρωτοπεί κανείς! Χρόνια στο κουρμπέτι (που έλεγαν και οι παλιοί), είναι μια απίστευτα δεμένη και σταθερά πολύ καλή μπάντα, από τα μέλη ξεχωριστά μέχρι το σύνολό της.
 
Τι σας ενθουσιάζει περισσότερο στη μουσική; Τι είναι αυτό που σας απωθεί, όσον αφορά τη μουσική βιομηχανία;
Βασίλης: Όπως είπα και πιο πάνω ή σύνθεση νέου υλικού είναι κάτι που προσωπικά με συγκινεί. Έτσι κι οτιδήποτε φρέσκο κυκλοφορεί δεν μας αφήνει αδιάφορους.
Στέφανος: Ένας κώδικας επικοινωνίας που αγγίζει κάθε άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη είναι από μόνο του ένα γεγονός που με εκπλήσσει κάθε φορά που το σκέφτομαι. Είναι τρομερό που κάθε νότα μπορεί να σε ταξιδέψει και να σε περάσει από μια λίμνη συναισθημάτων. Απλά, είναι θέμα του καθενός αν θα κολυμπήσει ή όχι. Όσον αφορά στη μουσική βιομηχανία, όπως και σε κάθε βιομηχανία, παίζονται κάποια παιχνίδια που θεωρώ ότι δεν αρμόζουν στο χώρο. Από την άλλη, η κατάσταση έχει όπως έχει. Το θέμα είναι πόσο αφήνει ο κάθε μουσικός και η κάθε μπάντα αυτά τα παιχνίδια να τους επηρεάζει.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις